Marokkansk buttternutsquash suppe med spicy kikærter

Hvad er bedre at lune sig på, på en kold og blæsende dag, end en skål dampende varm suppe?

Jeg kan ihvertfald ikke komme på noget bedre…

Marokkansk buttternutsquash suppe med spicy kikærter er fyldt med varmende krydderier.
Dine smagsløg slår koldbøtter og du får varmen tilbage i både tæer og fingerspidser.

 

 

Ras el Hanout!?

Det er navnet på den krydderiblandig der giver suppen her en dejlig smag af Marokko.
Ras el Hanout er nemlig en marokkansk krydderiblanding.

Men du behøver (desværre) ikke at rejse dertil får at få fat i den smagfulde blanding
Den og kan fåes i alle større supermarkeder.

Ras el Hanout er simpelthen essencen af alle de smage jeg holder så meget af.
Spidskommen, koriander, kanel, paprika, muskatnød.
Ja, blot for at nævne nogle få.

Så i princippet kan du, ganske enkelt, lave din egen blanding.
Men det ville nu være meget federe, lige “smutte” fordi Marokko istedet, ikke?

Marokkansk buttternutsquash suppe med spicy kikærter

Marokkansk buttternutsquash suppe med spicy kikærter er et varmede plaster på forfrosne sjæle, der drømmer om varmere himmelstrøg.

Suppen er på ingen måde stærk, men varmen fra alle krydderierne, giver varmen, sådan helt ind til benene.
Og er du bare en brøkdel frossenpind i forhold til mig, så ved jeg du har brug for den, varmen altså.

For at give suppen bid, har jeg endnu engang lavet en portion sprøde kikærter.

De fungerer på præcis samme måde som brødcroutoner.
Kikærterne  erogså krydretmed  Ras el Hanout, for at understrege krydringen i suppen.

Og for at give suppen lidt syre og friskt knas, har jeg drysset med de evigt smukke granatæbler.

Jeg kommer nærmest granatæbler på alt lige for tiden.
Udover at smage fantastisk, får de også bare enhver ret til at se fortryllende lækker ud, er det ikke rigtigt?

Suppegryder fra hele verden

Hvis du stadog fryser efter den marokkanske suppe, kan du sætte gang i flere suppegryder, med disse supper fra varmere himmelstrøg.

Mexikansk suppe
Thai jordskoksuppe med tofu satay spyd
Afrikansk peanutsuppe

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

 

 

Marokkansk buttternutsquash suppe med spicy kikærter
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Suppe
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 1 butternutsquash
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 3-4 tsk. Ras el Hanout
  • Olivenolie eller kokosolie til stegning
  • 1 spsk æblecidereddike
  • Salt og peber
  • Til servering:
  • Granatæblekerner
  • Koriander el. frisk oregano
  • SPICY KIKÆRTER:
  • 240 g kikærter, udblødte og kogte - svarende til 1 dåse, drænet vægt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. Ras el Hanout
Fremgangsmåde
  1. Vask butternutsquashen grundigt - det er ikke nødvendigt at skrælle den. Skrællen bliver helt mør, så lad den endelig blive på.
  2. Skær top og bund af butternutsquashen, del det på langs, skrab kernerne ud med en ske og skær den i tern.
  3. Hak løget groft, skær peberfrugten i grove tern og riv hvidløget fint.
  4. Varm en stor gryde op til medium varme, tilsæt olie og steg løget mørt heri et par minutter. Tilsæt peberfrugten og lad den stege med yderligere et par minutter, tilsæt så fint revet hvidløg og Ras el Hanout og vend det grundigt rundt.
  5. Tilsæt butternutsquash og hæld grøntsagsbouillonen over. Læg låg på gryden. Når det koger skrues der ned til lav varme, så suppen bare står og simre.
  6. Lad suppen simre i 20-25 min og blend suppen jævn og cremet med en stavblender.
  7. Smag til med salt, peber og æblecidereddike.
  8. Anret suppen i skåle, toppet med spicy kikærter, granatæblekerner og frisk koriander.
  9. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  10. Hvis du bruger kikærter fra dåse, skal de drænes, skylles grundigt og duppes tørre.
  11. Kom kikærterne på bagepladen og vend dem med olivenolie, salt og Ras el Hanout.
  12. Sæt pladen i ovnen og bag dem gyldne og sprøde. Det tager ca. 25-30 min. Men hold øje med dem.
  13. Brug de spicy kikærter som topping på supper, i salater eller blot som en lækker, sund og knasende snack. De mister hurtigt deres sprødhed, så de bør nydes med det samme.
Tips
Brug de spicy kikærter som topping på supper, i salater eller blot som en lækker, sund og knasende snack. De mister hurtigt deres sprødhed, så de bør nydes med det samme.

 

GemGem

GemGem

GemGemGemGem

GemGem

GemGem