
Smuk og lækker efterårscoleslaw, hvor den klassiske mayodressing er udskiftet med peanutbutterdressing.
Rødkålen bidrager med smukke farver og edamamebønner med fylde, bid og proteiner.
Kræsen madblogger?
Ser du, jeg betrager ikke mig selv som kræsen.
Men der er gnaske få ting, som jeg virkelig bare ikke bryder mig om og flere som jeg vælger ikke at spise, men det er en helt anden snak.
En af de ting jeg ikke kan lide er mayonnaise.
Eller det vil sige, jeg er blevet bedre til efter jeg lever plantebaseret og har smagt vegansk mayo.
Jeg kan stadig ikke spise den rent, den skal helst være blandet op med noget og forholdet skal gerne være sådan ca. 20/80, altså mindst mayo …
Rød efterårscoleslaw med peanutbutterdressing
Derfor laver jeg altid andre dressinger, der hvor man ellers normalt vil bruge mayonnaise baserede dressinger.
Til denne coleslaw har jeg lavet lækker peanutbutter dressing, fordi hvornår er det lige peanutbutter er en dårlig ide´?
Og sammen med edamamebønnerne giver det et lækkert asiatisk twist på den klassiske coleslaw.
- ¼ rødkål ca. 500 g
- 2-3 store gulerødder, ca. 300 g
- 3 dl afbælgede edamamebønner, optøede
- 4 spsk. bredbladet persille eller koriander, fint hakket
- PEANUTBUTTER DRESSING:
- 2 spsk. peanutbutter
- 3 spsk. limesaft
- 2 spsk. tamari
- 1 spsk. sød chili sauce
- 1 fed hvidløg, fint revet
- ca. 1 dl vand til at justere tykkelsen
- Riv gulerødderne groft enten på et rivejern eller i foodprocessoren. Kom dem i en stor skål.
- Snit rødkålen fint enten på et mandolinjern eller i foodprocessor og kom det i skålen sammen med gulerødderne og tilsæt persille og edamamebønner. Vend det hele sammen med dressingen, start med 4 spsk. og vurder så ud fra dine smagspræferencer om der skal mere på.
- Pisk alle ingredienserne, undtagent vand, sammen til en jævn og cremet dressing. Tilsæt vandet lidt ad gangen til du har den ønskede konsistens. Smag dressingen til med salt og evt. lidt sødning for at fremhæve og balancere smagen.
Wow, den er virkelig, virkelig lækker – og simpel! me like 🙂
Ja lige præcis – keep it simple! Det er tit det der er bedst 😉
dejligt du også syntes den er lækker 😉