Rød efterårscoleslaw med peanutbutterdressing

Rød efterårscoleslaw med peanutbutterdressing

 

Smuk og lækker efterårscoleslaw, hvor den klassiske mayodressing er udskiftet med peanutbutterdressing.

Rødkålen bidrager med smukke farver og edamamebønner med fylde, bid og proteiner.

Rød efterårscoleslaw med peanutbutterdressing

Kræsen madblogger?

Ser du, jeg betrager ikke mig selv som kræsen.

Men der er gnaske få ting, som jeg virkelig bare ikke bryder mig om og flere som jeg vælger ikke at spise, men det er en helt anden snak.

En af de ting jeg ikke kan lide er mayonnaise.
Eller det vil sige, jeg er blevet bedre til efter jeg lever plantebaseret og har smagt vegansk mayo.

Jeg kan stadig ikke spise den rent, den skal helst være blandet op med noget og forholdet skal gerne være sådan ca. 20/80, altså mindst mayo …

Rød efterårscoleslaw med peanutbutterdressing

Derfor laver jeg altid andre dressinger, der hvor man ellers normalt vil bruge mayonnaise baserede dressinger.

Til denne coleslaw har jeg lavet lækker peanutbutter dressing, fordi hvornår er det lige peanutbutter er en dårlig ide´?

Og sammen med edamamebønnerne giver det et lækkert asiatisk twist på den klassiske coleslaw.

 

Rød efterårscoleslaw med peanutbutterdressing

Rød efterårscoleslaw med peanutbutterdressing
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Salat, tilbehør
Antal personer: 2-4 portioner
Ingredienser
  • ¼ rødkål ca. 500 g
  • 2-3 store gulerødder, ca. 300 g
  • 3 dl afbælgede edamamebønner, optøede
  • 4 spsk. bredbladet persille eller koriander, fint hakket
  • PEANUTBUTTER DRESSING:
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 3 spsk. limesaft
  • 2 spsk. tamari
  • 1 spsk. sød chili sauce
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • ca. 1 dl vand til at justere tykkelsen
Fremgangsmåde
  1. Riv gulerødderne groft enten på et rivejern eller i foodprocessoren. Kom dem i en stor skål.
  2. Snit rødkålen fint enten på et mandolinjern eller i foodprocessor og kom det i skålen sammen med gulerødderne og tilsæt persille og edamamebønner. Vend det hele sammen med dressingen, start med 4 spsk. og vurder så ud fra dine smagspræferencer om der skal mere på.
  3. Pisk alle ingredienserne, undtagent vand, sammen til en jævn og cremet dressing. Tilsæt vandet lidt ad gangen til du har den ønskede konsistens. Smag dressingen til med salt og evt. lidt sødning for at fremhæve og balancere smagen.
Tips
Overskydenede dressing kan opbevares i køleskabet i en lukket beholder - her holder det sig min. 4-5 dage og kan bruges til andre salater, som dip til fx. grøntsagsstave eller friske forårsruller.

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem