Bønne Curry – Varm mad med frosne grøntsager

Bønne Curry
Bønne Curry er lyn hurtig og lækker hverdagsmad.
Den er klar på kun 20 min
Og så er den fyldt med masser af grøntsager og masser af smag!

Bønne Curry
Bønne CurryBønne Curry

Varm mad med frosne grøntsager

Fyld din fryser med frosne grøntsager – de er sunde, fyldt med vitaminer og nemme at bruge.

Noget jeg bla. gør for at have et godt basislager er, at jeg altid har et godt udvalg af krydderier, jeg har altid hakkede tomater, kokosmælk og den slags ting på dåse og så fylder jeg altid min fryser med masser af frosne grøntsager.
Til min morgen greenie bruger jeg altid spinat og broccoli, så dem har jeg altid mange poser af, derudover er ærter og bønner er også noget man altid kan finde i min fryser. 

Vi kender alle til de der dage hvor køleskabet er tomt, og pengepungen måske endda ligeså.
Det er koldt udenfor, du er træt, sulten og energiforladt – ja, faktisk er der mange ting, der er glat.
Du tænker måske: Jeg har intet at lave mad af…..
Men dér vil jeg lige give dig en udfordring!

Jeg tror nemlig godt, at du ud fra indholdet af din fryser, køkkenskabe og andre basisvarer, sagtens kan lave et lækkert måltid mad.

Bønne Curry

Se bare denne bønne curry!
Den blev lavet ud af hvad jeg lige kunne finde i mit ellers meget tomme køleskab.
Men i fryseren var der bønner og spinat, og jeg havde et løg og et par røde peberfrugter liggende.
Rød karry, hakkede tomater og kokosmælk fandt jeg også, og så var retten allerede godt på vej.

Retten kan sagtens tilpasses udfra hvad du lige har.
Måske du ikke har peberfruger, men gulerødder istedet.
Eller måske du ikke har nogle af delene, men har en pose wok blanding i fryseren stedet –
Jamen så er det bare den du bruger, så enkelt er det.

Hurtig hverdagsmad

Hverdagsmad er den mad vi laver aller mest af, og oftest skal det også være af den hurtige slags.

Så her får du endnu et par hurtige hverdagsretter, der selvfølgelig også er mega lækre.

Tofu stir fry med broccoli og quinoa
One Pot Tandoori Quinoa
Blomkålssuppe med karry og peanuts

Bønne Curry
Bønne Curry - Varm mad med frosne grøntsager
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Hurtig hverdagsmad
Antal personer: 2-4 portioner
Ingredienser
  • 400 g frosne grønne bønner
  • 200 g frossen hel bladet spinat
  • 2 røde peberfrugter, i strimler
  • 1 stort løg, i strimler
  • 2 tsk. rød karrypasta
  • 1 spsk. tamari ( glutenfri soya )
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl. kokomælk
  • kokosolie til stegning
  • salt og peber
  • Frisk koriander og hakkede cashewnødder til topping
Fremgangsmåde
  1. Varm en stor pande eller wok op til medium/høj varme.
  2. Tilsæt kokosolie og steg løget og peberfrugt heri 4-5 minutter.
  3. Tilsæt bønner og steg dem med i 1-2 minutter.
  4. Tilsæt tamari og rød karry og rør det godt rundt.
  5. Tilsæt hakkede tomater og kokosmælk og spinat.
  6. Lad retten stå og små simre i 5 minutter, og smag den til med salt.
  7. Server bønne curryen toppet med koriander og cashewnødder, sammen med blomkålsris, kogt quinoa eller brune ris.

GemGem

GemGem

GemGem

GemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem