Glutenfrit chiabrød

Glutenfrit chiabrød

Glutenfrit chiabrød er både sprødt og har sagtig krumme.

Lige som et godt brød skal være, ikke?
Uanset om det er sødt eller salt der skal på, så er chiabrødet det rettet valgt.

Brødet er super nemt at lave og kræver kun få ingredienser.

Glutenfrit chiabrødGlutenfrit chiabrødGlutenfrit chiabrød

Brød, boller eller begge dele?

Nogle gange har man lyst til nybagte boller og andre gange er det en skive lun brød, der er lykken.

Derfor har jeg konverteret de gode chiaboller om til et fantastisk brød!

Ingredienserne er de samme, men tilberedningen er lidt anderledes.
Den skal vi nok komme til. 

Glutenfrit chiabrød

I brødet har jeg brugt en blanding af knuste hørfrø, quinoamel og boghvedemel.

Quinoamel finder du desværre kun i helsekosten eller meget velassorterede supermarkeder.
Så er det ikke noget du har ståede i dine køkkenskabe, kan du sagtens erstatte det med andre glutenfrie meltyper.

Fx. vil rismel eller majsmel gøre brødet mere mild i smagen.

Man kunne også lege lidt med smagen på en anden måde.
Krydderier som kardemomme eller kanel vil give et sødere brød.
Eller hvad med at tilsætte tørrede krydderurter og få et lækkert mad brød?

Revet grøntsager, tørret frugt, soltørrede tomater og hele frø og kerner vil også være fremragende tilføjelser til brødet.

Mulighederne er uendelige, kan du godt fornemme ikke?

Med eller uden gluten …?

Duften og smagen af nybagt brød (og boller) er svær at slå.
Eller modstå, for den sagsskyld …

Så næste gang du skal bage kunne du prøve at kaste dig over en af disse velduftende brød og boller.
Både med og uden gluten

Grydebrød med rugkerner
Vegansk stenalderbrød uden æg
Glutenfrie burgerboller

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Glutenfrit chiabrød

Glutenfrit chiabrød
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfrit
Ret: Brød
Antal personer: 1 brød
Ingredienser
  • 2 spsk. chiafrø
  • 2 dl vand
  • 2 dl boghvedemel*
  • 2 dl quinoamel*
  • 2 dl knuste hørfrø
  • 1 spsk. loppefrøskaller
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. flagesalt
  • 2 dl vand
  • Sesamfrø til drys
Fremgangsmåde
  1. Pisk chaifrøene ud i vandet, lad det stå og trække i 10 min., til det bliver til en tyk gele.
  2. Bland boghvedemel og quinoamel sammen med alt chiageleen, salt og bagepulver.
  3. Tilsæt knuste hørfrø og loppefrøskaller, nu bliver dejen tyk og fast. Tilsæt vandet lidt ad gangen og rør det godt sammen.
  4. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  5. Kom dejen i en lille brødform beklædt med bagepapir, fugtige dine hænder med koldt vand og fordel dejen ud i formen.
  6. Drys brødet med sesamfrø imens det stadigt er fugtigt og giv dem et forsigtigt tryk med en ske så frøene sidder fast på brødet.
  7. Sæt formen i ovnen og bag brødet i 45 min. ved 200 grader.
  8. Skru temperaturen ned til 150 grader og bag brødet i yderligere 20-25 min.
  9. Brødet er færdigbagt når kernetemperaturen er 99-100 grader eller når det lyder hult når man banker på undersiden.
  10. Tag formen ud af ovnen og brødet ud af formen og lad det afkøle på en bagerist.
  11. Brødet holder sig frisk et par dage, men kan med fordel skæres i skiver, fryses ned og tages op efter behov.
  12. Brødet bliver ekstra godt efter en tur på brødristeren.
Tips
* boghvedemel og quinoamel kan erstattes af andre glutenfrie meltyper fx. rismel eller majsmel.

GemGem

GemGem

GemGem

GemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem