Græsk moussaka med aubergine og sødkartoffel

Græsk moussaka med aubergine og sødkartoffel
Græsk moussaka med aubergine og sødkartoffel i en lækker vegansk udgave med masser af grøntsager.
Naturligvis med den samme gode og velkendte smag, af den krydrede kødsauce og cremede bechamel.Uimodståelig klassiker for hele familien.

Græsk moussaka med aubergine og sødkartoffel
Græsk moussaka med aubergine og sødkartoffel

Græsk moussaka med aubergine og sødkartoffel

Alle verdens køkkener har hver sin signatur ret.

Man kan jo fx. ikke sige Italien uden også at sige pizza, eller Indien uden at sige curry.
I Grækenland er det moussakaen, der er den herskende signatur ret.
Retten består helt klassisk af en kødsauce, der bla. er krydret med kanel, den ligges så lagvist sammen med aubergine og bechamelsauce.
Det der med kartoflen, det er vist noget vi kartoffel elskende danskere har fundet på.
Og for at kombinere det bedte fra den græske og den danske version, så har jeg tilføjet skiver af sød kartoffel – den passer nemlig helt fantastisk sammen med de søde krydderier i kødsaucen.

Kødsauce – uden kød

Og nu vi er ved kødsaucen, så indeholder den faktisk slet ikke kød.
Den er istedet lavet af soyagranulat fra Soy4you.Det giver dig den helt rigtige fornemmelse af kød, men altså helt uden at spise kød.
Soy4you kan derfor være en super god løsning for dig der gerne vil spise mindre kød, men ikke kan undvære de klassiske kødretter.
Jeg er selv 100 % overbevis på smagen her, ja selv Alma guffer løs uden at brokke sig.

Eller …

Det passer ikke helt.

Hun er ikke helt nede med auberginerne, så de bliver pænt sorteret fra på tallerknen.
Men, kødsaucen derimod – den er hun vild med og nævnte ikke et ord om at de ikke var ligesom rigtigt kød.
Og hun om nogle, er den bedste detektiv til at opdage når jeg har gjort noget anderledes.

Men altså ikke her …

Livretter i nye klæder

Boost alle familens livretter med masser af grøntsager, du får stadig den samme gode, velkendte og elskede smag.
Bare i lidt nye(ere) klæder, altså masser af grøntsager.

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Græsk moussaka med aubergine og sødkartoffel
Græsk moussaka med aubergine og sødkartoffel
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: comfort food
Antal personer: 4-6 personer
Ingredienser
  • SAUCE:
  • 125 g mørk soyagranulat fra Soy4you - kan erstattes af røde linser
  • 4 dl grøntsagsbouillon ( kogende vand tilsat grøntsagsbouillon)
  • 1 dl rødvin
  • 1 løg, fint hakket
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 1 stor dåse tomatpure
  • 1-2 spsk. balsamico glacé
  • 3 tsk. oregano
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. allehånde
  • ½ tsk. muskatnød - gerne frisk revet
  • Kokosolie eller olivenolie til stegning
  • BLOMKÅLSBECHAMEL
  • 2 auberginer, skåret i ca. 1 cm tykke skiver
  • 2 mellemstore søde kartofler, skåret i ca. 0,5 cm tykke skiver
Fremgangsmåde
  1. Varm en stor gryde op til medium varme, tilsæt kokosolie og steg løget mørt heri i ca. 5 min.
  2. Tilsæt hvidløget og steg det med i ca. 1 min under omrøring.
  3. Tilsæt alle krydderierne, rør godt rundt og tilsæt så tomatpure, balsamico glacé, rødvin og bouillon. Rør det godt rundt og tilsæt så soyagranulaten.
  4. Bring det i kog og skru så ned til lav varme og lad saucen stå og simre i 10 min.
  5. SAMLING:
  6. Tænd ovnen på 200 grader.
  7. Læg lagene skiftevis i et stort ovnfast fad således:
  8. Kødsauce
  9. Aubergine skiver
  10. Bechamel
  11. Sød kartoffel skiver
  12. Fortsæt til fadet er fyldt og slut af med blomkålsbechamel og drys med lidt finthakkede mandler.
  13. Sæt fadet i ovnen og bag det i 45-50 min, aubergine og kartoffelskiverne skal være helt møre.
  14. Tjek evt. med en kødnål om de er helt møre - ellers skal moussakaen have lidt længere tid i ovnen.
  15. Server den græske moussaka med en grøn salat og evt. tzatziki til.

GemGem

GemGem

GemGem

GemGemGemGemGemGem

GemGem

GemGem