Grønne frikadeller med peanutbutter & ærtepasta salat – Retro mad i nye klæder

De her helt utroligt grimme frikadeller smager lige så godt som de er grimme!
Så lov mig at du ikke dømmer dem for hårdt på deres udseende….

Jeg var så tæt på ikke at dele opskriften fordi – helt ærlig – det er noget nær de grimmeste frikadeller, hi hi! MEN de smager simpelthen SÅ godt, så opskriften skal du altså ikke snydes for.

Frikadeller og pasta salat – hold nu op hvor har man spist meget af det op igennem 90´erne.

Men nu skriver vi altså 2016 og derfor har jeg lavet en grøn og sund version af 90´er klassikeren.

Frikadellerne er lavet af linser, spinat og gulerødder og peanutbutter – det giver en skøn smagt til frikadellerne. Pastaen jef har brugt i salaten er også en grøn og sund udgave. Den er nemlig lavet af ærter – 100 % og den smager møg hamrende godt, selv Alma guffede den i sig.
Posen fandt jeg i Nettos spot-reol og den var da nødt til at komme med mig hjem – måske den stadig er at finde derude.

Jeg har ændret lidt i fremgangsmåden for frikadellerne så du ikke ender med nogle der er lige så grimme som mine – smagen har jeg ikke pillet ved, den sad nemlig lige i skabet!

GRØNNE FRIKADELLER MED PEANUTBUTTER:
– ca. 20 stk.
2 dl grønne linser
400 g frossen spinat, optøet og afdryppet
3 mellem store gulerødder, groft revet
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. knuste hørfrø + 3 spsk. vand
1 spsk. tamari ( glutenfri tamari )
4 spsk. peanutbutter
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. flagesalt
2-3 spsk. kikærtemel ( eller anden glutenfri mel )

FREMGANGSMÅDE:
Kog linserne efter anvisning på posen.

Rør de knuste hørfrø sammen med vandet og lad det trækket i ca. 10 min, så det bliver til en klisteret og slimet konsistens.

Del linserne og kom den ene halvdel i blendernen sammen med spinat, løg, hvidløg, peanutbutter, tamari, ingefær og hørfrø slim og blend det jævnt og ensartet.
Skarb det over i en skål og rør det sammen med den anden halvdel af linserne og revet gulerod.
Tilsæt kikærtermelet lidt ad gangen og rør det godt sammen.

Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
Lad farsen stå og samle sig imens ovnen bliver varm.

Form farsen til frikadeller med en våd spiseske og sæt dem på bagepladen med bagepapir.
Sæt pladen i ovnen og bag dem i 30 min.
Lige når de er kommet ud virker frikadellerne bløde og , men efter et par minutter bliver de sprøde i overfladen.

Server frikadellerne sammen med ærtepasta salaten.

Frikadellerne er gode i madpakken dagen efter, de holder sig 4-5 dage i køleskabet og er desuden fryseegnede.

ÆRTEPASTA SALAT:
– 2 personer

160 g ærtepasta ( eller anden glutenfri pasta fx. bønnepasta )
200 g ærter fra frost, optøet
3 gulerødder, strimlet eller groft revet
4 spsk. fint hakkede peanuts, de ristede og saltede
4 spsk. fint hakket bredbladet persille eller koriander

DRESSING:

2 spsk. limesaft
1 tsk. ristet sesamolie
1 fed hvidløg, fint revet
Flagesalt

FREMGANGSMÅDE:
Kog pastaen efter anvisning på posen.

Rør alle ingredienser sammen til dressinge sammen og smag den til med salt.
Vend den kogte pasta sammen med ærter, gulerødder, persille, peanuts og dressingen.

Spis pasta salaten med det sammen til de grønne peanutfrikadeller eller gem den til madpakken – her den nemlig super god og dejlig mættende!

FOTO & STYLING: Maria – Vanløse Blues
OPSKRIFT: Maria – Vanløse Blues
GEAR & GREJ: Magi Mix Foodprocessor