De her helt utroligt grimme frikadeller smager lige så godt som de er grimme!
Så lov mig at du ikke dømmer dem for hårdt på deres udseende….
Jeg var så tæt på ikke at dele opskriften fordi – helt ærlig – det er noget nær de grimmeste frikadeller, hi hi! MEN de smager simpelthen SÅ godt, så opskriften skal du altså ikke snydes for.
Frikadeller og pasta salat – hold nu op hvor har man spist meget af det op igennem 90´erne.
Men nu skriver vi altså 2016 og derfor har jeg lavet en grøn og sund version af 90´er klassikeren.
Frikadellerne er lavet af linser, spinat og gulerødder og peanutbutter – det giver en skøn smagt til frikadellerne. Pastaen jef har brugt i salaten er også en grøn og sund udgave. Den er nemlig lavet af ærter – 100 % og den smager møg hamrende godt, selv Alma guffede den i sig.
Posen fandt jeg i Nettos spot-reol og den var da nødt til at komme med mig hjem – måske den stadig er at finde derude.
Jeg har ændret lidt i fremgangsmåden for frikadellerne så du ikke ender med nogle der er lige så grimme som mine – smagen har jeg ikke pillet ved, den sad nemlig lige i skabet!
400 g frossen spinat, optøet og afdryppet
3 mellem store gulerødder, groft revet
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. knuste hørfrø + 3 spsk. vand
1 spsk. tamari ( glutenfri tamari )
4 spsk. peanutbutter
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. flagesalt
2-3 spsk. kikærtemel ( eller anden glutenfri mel )
Rør de knuste hørfrø sammen med vandet og lad det trækket i ca. 10 min, så det bliver til en klisteret og slimet konsistens.
Del linserne og kom den ene halvdel i blendernen sammen med spinat, løg, hvidløg, peanutbutter, tamari, ingefær og hørfrø slim og blend det jævnt og ensartet.
Skarb det over i en skål og rør det sammen med den anden halvdel af linserne og revet gulerod.
Tilsæt kikærtermelet lidt ad gangen og rør det godt sammen.
Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
Lad farsen stå og samle sig imens ovnen bliver varm.
Form farsen til frikadeller med en våd spiseske og sæt dem på bagepladen med bagepapir.
Sæt pladen i ovnen og bag dem i 30 min.
Lige når de er kommet ud virker frikadellerne bløde og , men efter et par minutter bliver de sprøde i overfladen.
Frikadellerne er gode i madpakken dagen efter, de holder sig 4-5 dage i køleskabet og er desuden fryseegnede.
160 g ærtepasta ( eller anden glutenfri pasta fx. bønnepasta )
200 g ærter fra frost, optøet
3 gulerødder, strimlet eller groft revet
4 spsk. fint hakkede peanuts, de ristede og saltede
4 spsk. fint hakket bredbladet persille eller koriander
DRESSING:
2 spsk. limesaft
1 tsk. ristet sesamolie
1 fed hvidløg, fint revet
Flagesalt
Rør alle ingredienser sammen til dressinge sammen og smag den til med salt.
Vend den kogte pasta sammen med ærter, gulerødder, persille, peanuts og dressingen.
Spis pasta salaten med det sammen til de grønne peanutfrikadeller eller gem den til madpakken – her den nemlig super god og dejlig mættende!
Hahahahaha ja de er godt nok grimme de deller? Men men de skal nu alligevel prøves her hjemme en dag? Håber jeg kan finde de ærtepastaer..
Jeg krydser finger for st min søn på 6 år vil spise dellerne?
Ha ha nej de er simpelthen bare så grimme – men jeg lover dig at de er virkelig gode!
Min datter på 8 E L S K E D E dem så det håber jeg også din søn vil – alt med peanutbutter her hjemme hitter 😉
Jeg har set ærtepastaen i Rema også, måske du kan være heldig at finde den i enten Netto eller Rema – den er ihverfald god 😉
Nøøøøj, de lyder gode!! Halløj aftensmad til i morgen! Skal linserne koges?
De er sygt gode! – håber du syntes det samme 😉
Jeps linserne skal koges – det står også i fremgangsmåden 😉
Uhm de lyder lækre de dunser, de må prøves 🙂 Det er sikkert bare mig, der er blind, men jeg kan ikke lige se, hvor spinaten skal tilsættes, og om den skal hakkes eller… ? Tusind tak for nogle skønne opskrifter 🙂
Hov nej det har jeg da vist ikke fået udspecificeret (;
Spinaten skal med i blenderen (;
Havde heldigvis næsten det hele, så lavede frikadellerne her til aften. Er veganer, og de smager super godt 🙂 og fedt at de skal laves i ovnen! Meget fedtfattige 🙂
Og hvis I ikke kan finde den ærte pasta som Maria bruger, kan jeg varmt anbefale f.eks. mung-bønne pasta. Føtex har den, samt andre slags pasta også lavet af bønner mm.
Ih hvor dejligt du kunne li dem! det er jeg så glad for at høre!
Bønnepasta kan naturligvis også bruges 😉 det smager også rigtig godt !!!
Hvor lang tid kan dellerne gemmes, når der er spinat i – og kan de fryses?
Ser virkelig lækkert ud 🙂
Spinaten er tilberedet så jeg tænker der ikke er nogen fare ved dem….
Jeg har ihverftald aldrig haft problemer med spinat.
Både holdbarhed ( 4-5 dage ) og at de er fryseegent står også længere oppe 😉
ser lækre ud. hvornår skal spinaten i og skal den også blendes?
Spinaten skal i foodprocessoren – kan godt se jeg ikke havde fået det udspecificeret – jeg har rettet det nu 😉
Jeg har hørt at hørfrø indeholder et giftstof så derfor må man ikke knuse dem?? Det stemmer måske ikke??
hmm det har jeg aldrig hørt om, desværre og jeg lever i beste velgående så jeg tror ikke det er giftigt.
Mange bruger knuste hørfrø som erstatning for æg, men jeg må indrømme at jeg er svar skyldig 😉