Karrystegt blomkål med mango og kikærter

Karrystegt blomkål med mango og kikærter

Denne salat vil give dig varmen, helt fra inderst til yderst.

Karrystegt blomkål med mango og kikærter

Blomkålen bliver nemlig stegt og så indeholder den masser af karry og chili, der vil få kropstemperaturen til at stige. Og er der noget vi har brug for lige nu, så er det noget der kan give os varmen, har jeg ikke ret?

Karrystegt blomkål med mango og kikærterKarrystegt blomkål med mango og kikærter

Karrystegt blomkål med mango og kikærter

Denne salat vil give dig varmen, helt fra inderst til yderst.
Blomkålen bliver nemlig stegt og så indeholder den masser af karry og chili, der vil få kropstemperaturen til at stige. Og er der noget vi har brug for lige nu, så er det noget der kan give os varmen, har jeg ikke ret?

Skal du have endnu mere at varme dig på, så vil jeg anbefale dig at servere denne karry krydrede blomkålssuppe sammen med salaten – suppe og salat er nemlig et glimrende koncept, som burde praktiseres meget mere.

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Karrystegt blomkål med mango og kikærter

Karrystegt blomkål med mango og kikærter
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Salat, tilbehør
Antal personer: 2-4 portioner
Ingredienser
  • 1 blomkål
  • 1 dåse kikærter
  • 100 g babyspinat
  • 1 løg
  • 1 rød chili (kan undlades)
  • 1 mango
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. nigellafrø (kan undlades)
  • Saften fra 1 lime
  • kokosolie til stegning
  • Salt og peber
  • Til servering:
  • Frisk koriander, groft hakket
  • 1 håndfuld cashewnødder eller ristede kokosflager
Fremgangsmåde
  1. Halver løget og skær det i tynde skiver.
  2. Del blomkålen i mindre buketter, skyl dem og lad dem dryppe af.
  3. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint.
  4. Skær mangoen i tern, kom dem ned i en skål og pres limesaften over. Tilsæt chili og et nip salt og vend det godt rundt.
  5. Varm en pande op til medium varme, tilsæt kokosolie og steg løget i ca. 5 min, tilsæt så kikærterne, 1 tsk. karry, salt og lad det stege med i yderliger 3-5 min. Kom det over i en skål og sæt panden tilbage på blusset.
  6. Tilsæt igen kokosolie til panden og steg blomkålen sammen med 1 tsk. karry og 1. tsk nigellafrø i 6-10 min, til de er blevet møre og fået lidt farve.
  7. Kom den stegte blomkål over i skålen sammen med løg og kikærter og vend det godt rundt.
  8. Lad det dampe af i et par minutter og vend så spinat og mango-chili blandingen i.
  9. Anret salaten i en skål eller fad og drys med koriander og cashewnødder.

 

GemGem

GemGem

GemGem