Rootza – sund pizza på bund af rodfrugter

Rootza - sund pizza på bund af rodfrugter

Rootza  er en super sund og super lækker pizza på bund af rodfrugter.

Bunden bliver lækkert sprød og kan naturligvis løftes op og spises med fingrene.

Fordi findes der en anden måde at spise pizza på?

Rootza - sund pizza på bund af rodfrugter

Rootza – sund pizza på bund af rodfrugter

Når pizzabunden laves af grøntsager, kan den med god samvittighed spises på en hverdag uden at springe sundhedsbarometeret

Der er nærmest ingen grænser for hvad man kan lave sin sunde pizzabund af.

Blomkålspizzaen har for alvor sat sit præg på madscenen.
Det samme har broccolibunden.
Men en lidt overset en, der faktisk har eksisteret lige så længe som blomkålspizzaen, er rootzaen.

Lækker, sprød og god til børn

Rootzaen har en mildere smag og den bliver mere sprød, pga. det naturlige sukkerindhold i rodfrugterne, der karamelliserer og dermed bliver sprød.

Og netop den milde søde smag og sprødheden gør, at den er langt mere populær blandt børn, end blomkålspizzaen.
Den er slet ikke lykkedes mig at servere for Alma med succes – rootzaen derimod, kæmpe succes!

Tomatsaucen er jeg sprunget over på denne pizza og har brugt pesto i stedet.
Pesto passer så lækkert sammen med de karamelliserede rodfrugter.

Men som på en hver anden pizza, er det kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan komme på.

Yndlings toppings

Jeg elsker at komme svampe på min pizza, det giver en lækker umami smag.
Løg også altid et must!

Derudover varierer jeg resten af toppingen ud fra lyst og køleskabsindhold.

Fordi sådan en pizza er en super god ( og sjov) måde, at få brugt nogle af køleskabets kedelige rester på.

Rootza - sund pizza på bund af rodfrugter

Rootza med pesto, svampe og peberfrugt
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Pizza
Antal personer: 2-3 portioner
Ingredienser
  • Bund:
  • 300 g pastinak ( selleri el. persillerod kan også anvendes )
  • 300 g gulerod
  • 2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand rørt sammen og trukket i 10 min
  • 1 tsk. flagesalt
  • 2 spsk. loppefrøskaller
  • Toppings:
  • 3-4 spsk. pesto fx. Urtekrams
  • 1 rød peberfrugt, i skiver
  • 6 champignonger, i skiver
  • 1 lille rødløg, i skiver
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Riv pastinak og gulerødder fint, fx. i en foodprocessor, kom det en skål og vend det med hørfrøslim og salt. Når det er fordelt godt tilsættes loppefrøskaller og det blandes grundigt sammen. Lad det stå og samle sig i 5-10 minutter.
  3. Spred "dejen" ud på bagepapiret og form det til en rund pizzabund – brug gerne en dejskaber til hjælp.
  4. Sæt pladen i ovnen og forbag den i 15 minutter eller til den er fast og gylden i kanterne.
  5. Smør pestoen ud på bunden og fordel peberfrugt, rødløg, champignoner på bunden.
  6. Sæt rootzaen tilbage i ovnen og bag den i yderligere 10 minutter.
  7. Server den varme pizza med en grøn salat.
Tips
Har du rester tilbage er rootzaen skøn i madpakken dagen efter.

 

Rootza - sund pizza på bund af rodfrugterGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem