Rootza er en super sund og super lækker pizza på bund af rodfrugter.
Bunden bliver lækkert sprød og kan naturligvis løftes op og spises med fingrene.
Fordi findes der en anden måde at spise pizza på?
Rootza – sund pizza på bund af rodfrugter
Når pizzabunden laves af grøntsager, kan den med god samvittighed spises på en hverdag uden at springe sundhedsbarometeret
Der er nærmest ingen grænser for hvad man kan lave sin sunde pizzabund af.
Blomkålspizzaen har for alvor sat sit præg på madscenen.
Det samme har broccolibunden.
Men en lidt overset en, der faktisk har eksisteret lige så længe som blomkålspizzaen, er rootzaen.
Lækker, sprød og god til børn
Rootzaen har en mildere smag og den bliver mere sprød, pga. det naturlige sukkerindhold i rodfrugterne, der karamelliserer og dermed bliver sprød.
Og netop den milde søde smag og sprødheden gør, at den er langt mere populær blandt børn, end blomkålspizzaen.
Den er slet ikke lykkedes mig at servere for Alma med succes – rootzaen derimod, kæmpe succes!
Tomatsaucen er jeg sprunget over på denne pizza og har brugt pesto i stedet.
Pesto passer så lækkert sammen med de karamelliserede rodfrugter.
Men som på en hver anden pizza, er det kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan komme på.
Yndlings toppings
Jeg elsker at komme svampe på min pizza, det giver en lækker umami smag.
Løg også altid et must!
Derudover varierer jeg resten af toppingen ud fra lyst og køleskabsindhold.
Fordi sådan en pizza er en super god ( og sjov) måde, at få brugt nogle af køleskabets kedelige rester på.
- Bund:
- 300 g pastinak ( selleri el. persillerod kan også anvendes )
- 300 g gulerod
- 2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand rørt sammen og trukket i 10 min
- 1 tsk. flagesalt
- 2 spsk. loppefrøskaller
- Toppings:
- 3-4 spsk. pesto fx. Urtekrams
- 1 rød peberfrugt, i skiver
- 6 champignonger, i skiver
- 1 lille rødløg, i skiver
- Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
- Riv pastinak og gulerødder fint, fx. i en foodprocessor, kom det en skål og vend det med hørfrøslim og salt. Når det er fordelt godt tilsættes loppefrøskaller og det blandes grundigt sammen. Lad det stå og samle sig i 5-10 minutter.
- Spred "dejen" ud på bagepapiret og form det til en rund pizzabund – brug gerne en dejskaber til hjælp.
- Sæt pladen i ovnen og forbag den i 15 minutter eller til den er fast og gylden i kanterne.
- Smør pestoen ud på bunden og fordel peberfrugt, rødløg, champignoner på bunden.
- Sæt rootzaen tilbage i ovnen og bag den i yderligere 10 minutter.
- Server den varme pizza med en grøn salat.
Den skal prøves – for jeg er heller ikke helt fan af blomkålspizzaen. Hvor mannge bunde bliver der til i sådan en portion? Altså af sådan almindelig pizzastørrelse 🙂
Mvh Trine
Hej Trine,
det bliver til en pizzabund denne portions størrelse 😉
har lige prøvet at lave den – synes ikke rigtig den samlede sig trods jeg fulgte opskriften 100%, skal der virkelig ikke noget væske i dejen ? synes ikke lige de 6 spsk vand rækker til 600 g rodfrugter?
Det er altid en individuel vurdering sag fra opskrift til opskrift hvor meget væske og mel der skal bruges.
Så tilsæt altid eksta af begge dele til du har en masse der er sammenhængende 😉
det vil jeg prøve:-)
[…] Svampe Bourguignon med rodfrugt mos Indiske butternutsquash fritter Rootza – sund pizza på bund af rodfrugter […]
Hej Maria
Jeg havde i denne uge planlagt at lave denne pizza, men da min ovn er gået i stykker, til jeg bare lige høre om det på nogen måder er muligt at lave dem på panden? 😀
P.s er kæmpe fan af dine opskrifter 😀
Hilsen Sofie
Åh nej !!!
En kaput ovn, hvilken katastrofe !!
Jeg håber den snart er fikset 😉
Indtil da, så tror jeg sagtens du kan lave denne her på en pande.
Nok med et lidt andet resultat, men stadig lækkert!
lad mig endelig høre hvordan det går hvis du kaster dig over udfordrigen, ikke?
[…] Rootza – sund pizza på bund af rodfrugter […]