Varm sellerisalat med grønkål, oliven og ristet boghvede

Varm sellerisalat med grønkål, oliven og ristet boghvede
Salater kan sagtens være varme!
Faktisk kan det være en fordel her i vinterkulden, hvor kold mad kan være lidt at en udfordring at få indenbords.

Men så se bare her en varm sellerisalat med grønkål, oliven og ristet boghvede, der har fået et pift middelhavsstemning med de lækre kalamataoliven.

Varm sellerisalat med grønkål, oliven og ristet boghvede
Varm sellerisalat med grønkål, oliven og ristet boghvede
Varm sellerisalat med grønkål, oliven og ristet boghvede

Varm sellerisalat med grønkål, oliven og ristet boghvede

Jeg elsker at lege med teksture i salater, blande varmt med kold, tilberedt med råt.

På den måde får du det bedste fra begge sider.
Du får altså både det lune og rare og det friske og sprøde.
Og sådan er en god salat for mig.

Udover forskellige teksturer i salaten – blød, sprødt og friskt.
Sørger jeg også altid for at salaten indeholder noget fra hele smagspaletten. Surt, sød, salt og bittert,

På den måde bliver smagsløgene tilfredsstillet og det er jo succesen ved et godt måltid. Vi skal være mætte både i maven, men også i vores mund, hvis man altså kan overføre det til at sige sådan.

I denne salat er det tørrede finger, der er det søde,
Oliven der er salte, sennepsvinaigrette der er surt.
Og det bitre kommer både fra oliven og den ristede boghvede.

Salater med varme i

er den bedste måde, efter min mening, at spise salater på når det er koldt og mørkt udenfor.

Få meget mere inspiration til hvordan du kan kombinere det friske med det bagte her:

Grønkålssalat med kanelbagte gulerødder
November salat med vaniljebagte pastinakker og mango
Lun sellerisalat med æble, dadler og tahindressing

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Varm sellerisalat med grønkål, oliven og ristet boghvede

Varm sellerisalat med grønkål, oliven og ristet boghvede
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Salat, tilbehør
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 500 g grønkål
  • 1 knoldselleri
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 tsk. tørret timian
  • 2 dl ristet boghvede*
  • 100 g kalamata oliven - stenene fjernet
  • 100 g tørrede figner - skåret i strimler
  • Dressing:
  • 2-3 spsk. sennepsvinaigrette
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Skær skrællen af sellerien og giv den groft.
  3. Kom det bagepladen og vend det med olivenolie, salt og timian, spred det ud så det ligger i et lag.
  4. Sæt pladen i ovnen og bag det i ca. 30 min. Det skal være gyldent og mørt.
  5. Imens ribbes, skylles, slynges grønkålen og hakkes fint.
  6. Kom grønkålen i en stor skål og masser den mør med sennepsvinaigretten.
  7. Vend grønkålen med den bagte selleri og ristet boghvede.
  8. Anret det i en skål eller på et fad og fordel oliven og figner ovenpå.
Tips
Hvis dit køkkenskab ikke indeholder boghvede, så kan du sagtens erstattede de med nogle ristede kerner eller nødder og er oliven ikke din favorit, kan kapers eller saltede cashewnødder gøre det samme for salaten.

 

GemGem