Zoats – Overnight oats med squash
Klar, parat, go´start
xxx
Zoats – Overnight oats med squash
Zoats – Overnight oats med squash
xxx
Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…
Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!
Zoats - Overnight oats med squash
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
De gode klassiske havregryn er en fantastisk morgenmad. De er fyldte med mættende fibre og proteiner.. Der har listet sig lidt grønt ind i grøden i form af en squash. den kan overhovedet ikke smages, så det er en genial måde at øge grøntsags indtaget på.
Forfatter: Maria - Vanløse Blues
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Morgenmad
Antal personer: 1 portion
Ingredienser
- 1,5 dl havregryn
- 3 dl ris,- havre- eller soyamælk
- 1 squash, groft revet
- 2 spsk. rosiner
- 2 spsk. mandler, groft hakkede
- 1 spsk. chiafrø
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. vaniljepulver
Fremgangsmåde
- Rør alle ingredienser sammen i en skål.
- Kom det i en beholder med låg, fx et patentglas.
- Stil det i køleskabet natten over.
- Om morgenen har du en lækker kold og cremet grød lige til at tage med på farten.
Lidt våd – næste gang bruger jeg lidt mindre væde. Brugte kun 1/2 squash. Gav den et nip salt. Smager dejligt og det er nemt.
Ja den er dejlig, ikke?
Der kan jo også være meget stor forskel på hvor store sådan nogle squash er, hvor meget væde de indeholder, samt hvor meget ens havregryn kan suge.
Der til er der jo også stor forskel på hvor tyk eller tynd man foretrækker sin grød 😉
Jeg plejer at lave den helt magen til bare med gulerod. Det smager fantastisk. Jeg kalder det gulerodskage til morgenmad. ? og hvis jeg skal være sød ved mig selv putter jeg en halv moset banan i. Men nu skal jeg da også forsøge mig med squash-kage til morgenmad. Det lyder mindst lige så lækkert. ? mums.
Smagen af kage kamufleret som morgenmad er bare altid en god ide 😉
Squashen er genial til “nybegyndere” fordi den både er blød og nærmest smagsneutral.
Men gulerodsversionen er bestemt noget for mig, jeg kan jo nærmest ikke få grøntsager nok 😉
Har lige lavet en portion og glæder mig til at smage det i morgentidlig. Men synes det ser ud af meget… kan det holde sig i køleskabet i flere dage?
Appetit er jo altid en individuel sag 😉
Men jo, den kan snildt holde sig nogle dage i køleskabet 🙂
Jeg er helt nybegynder ud i det her . Og har netop indtaget første omgang morgen grød og det smagte rigtig godt. Men jeg venter lige med at komme rosinerne i i morgen til jeg skal spise grøden. ?
Ih hvor dejligt du syntes om dem.
Jeg er med på at rosinerne bliver bløde når de bliver tilsat fra start, men det er faktisk meningen fordi på den måde afgiver de bedre sødning til grøden.
Men kan man bare slet ikke med konsistensen, så skal man selvfølgelig ikke gøre det 😉
Mmmm, Maria – hvor er det bare skøn morgenmad. Tak for tippet!
Jamen selv tak, dejligt du kunne li´den 😉
Hooold nu op for en kæmpeportion der kommer ud af det her. Jeg brugte en halv squash, det løb op i ca 130 gram squash, og så brugte jeg tørret abrikos i stedet for rosiner. Og det blev superlækkert. Har smidt det på insta og tagget dig. Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver det ti morgenmad. Et tip – husk at ryste glasset et par gange i processen for at undgå at chiafrøene klumper sammen til en stor klump.
Tak for tagget ❤️
Hvor så din grød lækker ud og hvor er jeg glad for at du syntes den er lige så fantalastisk som jeg gør ??
Og ja, det bliver en dejlig stor portion ikke? ☺️
Mmmh, lyder så lækkert! Har lige lavet en portion, som skal spises i morgen tidlig! Ved du evt. hvor mange kalorier den indeholder? 🙂
Den ER super lækker 😉 Og nej den slags kedelige tal går jeg desværre ikke på i 😉