Grøn blomkålssuppe med sprøde grønkålschips og ristede kerner

Grøn blomkålssuppe med sprøde grønkålschips og ristede kerner

Grøn blomkålssuppe med sprøde grønkålschips og ristede kerner er en ualmidelig lækker kombination.

Cremet suppe.
Knasende chips.
Krydrede kerner.

En mundfuld af lækkerhed, der både er nemt og hurtigt at lave.

 

Grøn blomkålssuppe med sprøde grønkålschips og ristede kerner
Grøn blomkålssuppe med sprøde grønkålschips og ristede kernerGrøn blomkålssuppe med sprøde grønkålschips og ristede kernerGrøn blomkålssuppe med sprøde grønkålschips og ristede kerner
Gå ikke ned på kål …
Blomkålssuppe, men den er jo grøn?
Yes, sir!

Og det er fordi der også er grønkål i suppen.

Aldrig gå ned på kål, vel?
Er det ikke sådan man siger?
Måske det kun er hos mig?
Anywho! 

Grøn blomkålssuppe med sprøde grønkålschips og ristede kerner

Jeg er ret så vild med grønkål, derfor skulle der både grønkål i suppen og en sprød grønkålschip oven på.
Det giver et dejligt saltet knas til suppen.

De ristede kerner, uhm hvor skal jeg begynde?
De er fantastiske !!!!
Du må endelig ikke springe dem over.Portionen er større end til suppen her, men det er fordi de er så gode, at du kommer til at ville drysse dem på alt bagefter.Derfor har jeg med vilje lavet portionen stor nok, så der nogle tilbage til salaten eller hvad du ellers kan finde på at drysse dem på. 

Altså, måske ikke lige morgengrøden….
Men mulighederne er derudover, nærmest uendelige!

Sunde flydende sager

Uanset om du vælger en suppe, smoothie eller juice, så er det tre geniale måder at få et solidt skud grøntsager og vitaminer på.

Og her har du lidt inspiration til hvordan de skal blendes.
Eller juices …

Grøn smoothiebowl med spinat, tahin og friske figner
Sød kartoffelsuppe med æble-avokado topping
Immunforsvarsbooster

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Grøn blomkålssuppe med sprøde grønkålschips og ristede kerner

Grøn blomkålssuppe med sprøde grønkålschips og ristede kerner
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Suppe
Antal personer: 2 portioner
Ingredienser
  • 1 blomkål, i mindre buketter
  • 2 store håndfulde grønkål - uden stok, groft hakket
  • 1 løg, fint hakket
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • Olivenolie til stegning
  • 8 dl. grøntsagsbouillon
  • ¼ tsk. muskatnød - gerne frisk revet
  • 1-2 spsk. citronsaft
  • Flagesalt
  • SPRØDE GRØNKÅLSCHIPS:
  • 2 store håndfulde grønkål - uden stokken
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. flagesalt
  • RISTEDE KERNER:
  • 2 dl solsikkekerner
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 tsk. olivenolie
  • 1 tsk. kokossirup ( kan undlades )
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bagplade.
  2. Kom blomkålsbuketterne på bagepladen og vend dem med olivenolie og salt.
  3. Sæt pladen i ovnen og bag dem i 20-25 min, til de er gyldne og møre.
  4. Tag pladen ud af ovnen og skru temperaturen ned til 150 grader.
  5. Gå nu igang med at lave grønkålschipsene.
  6. Riv grønkålsbladene groft fra hinanden. Kom dem på bagepladen med bagepapir og vend dem med olivenolie og salt.
  7. Sæt bagepladen i den 150 grader varme ovn og bag grønkålschipsene sprøde - det tager ca. 10-15 min.
  8. Varm en gryde op til medium varme, tilsæt olivenolie og steg løget heri i 5 min.
  9. Tilsæt fint revet hvidløg og steg i yderligere 1 min.
  10. Tilsæt de bagte blomkålsbuketter og grøntsagsbouillon, bring det i kog, skru ned til lav varme og lad suppen simre i 10 min. Tilsæt grønkålen og kog suppen i yderligere 10 min.
  11. På en varm, tør pande ristes solsikkekernerne gyldne, vend rundt i dem undervejs, så de ikke brænder på.
  12. Tilsæt olivenolie, paprika, røget paprika og salt og vend det godt rundt.
  13. Skru ned for varmen, tilsæt kokossirup og vend det rundt igen.
  14. Hæld de ristede kerner over i en skål og lad dem køle af.
  15. Blend suppen helt jævn og cremet med en stavblender.
  16. Smag suppen til med muskatnød, citronsaft og salt.
  17. Anret suppen i skåle eller dybe tallerkner. Top med grønkålschips og ristede kerner.

 

GemGem

GemGemGemGemGemGem

GemGem

GemGem