Hjemmelavede friske forårsruller med mango dip

Friske forårsruller kan gøre underværker for at afhjælpe længslen efter forår.
I én mundfuld, får man knasende sprøde grøntsager sammen med en lækker og frisk dip – det er lige sagen, når kål og rodfrugter har fyldt tallerkenen op de seneste måneder.
Friske forårsruller er også perfekt som gæstemad, med få råvarer og minimalt arbejde kan du lave et festfyrværkeri af et måltid.
Efter jeg i sensommeren første gang lavede friske forårsruller har jeg været hooked og har rullet derudad lige siden, fyldet der kommes i, kan være A L L E slags friske grøntsager og frugt. 
Samtidig er det også bare en fantastisk undskyldning for at spise en masse lækker dip.
Spørgsmålet er så, kan man for 250 kr i Torvehallerne, handle ind til et lækkert måltid til 4 personer?
// Udgivet i samarbejde med Torvehallerne //
// Jeg har modtaget et gavekort på 250 kr til råvarerne i dette indlæg //

JA! – det kan man! 
Torvehallerne bliver tit anset for at være for dyre og eksklusive. Men går man en tur rundt på torvet kan det uden problemer lade sig gøre at sammensætte et lækkert måltid mad for 4 personer, til kun 250 kr.
Det er ingen hemmelighed at jeg knuselsker Torvehallerne! 
Jeg elsker at gå rundt på grønttorvet blandt alle de friske grøntsager og lade mig inspirere til nye sammensætninger og smagsoplevelser. Jeg elsker at besøge alle de specielle forretninger hvor servicen er i top og hvor hver købmand kan rådgive og vejlede i de enkelte ting, der sælges lige præcis dér.
Til disse friske forårsruller har jeg været forbi Torvehallernes Frugt og Grønt efter friske grøntsager, Den Kinesiske Købmand efter rispapir, edamamebønner og thai basilikum,  Boutique Fisk efter tangsalat og Le Pinard efter en god flaske økologisk hvidvin, dét var nemlig også råd til at købe!
Sådan – friske forårsruller med tilbehør og hvidvin for 250 kr – det er sguda helt i orden, ik?
MENU TIL 4 PERSONER:
Friske forårsruller fyldt med masser af friske grøntsager
Mango-tahin dip
Edamamebønner
Tangsalat 
Hvidvin 
FRISKE FORÅRSRULLER 
– 10 stk.
10 ark firkantet rispapir, 22 cm
2 store bundter frisk spinat
Thai basilikum
2 modne avokado, i skiver
2 røde peberfrugter, i tynde strimler
1 agurk, i tynde stave
6 store gulerødder, i tynde stave
1 bakke rødbedespirer
FREMGANGSMÅDE:

Kom lunket vand i et fad, der er stort nok til rispapiret kan komme ned i det.
Gør alle grøntsagerne klar, og stil klart ved siden af skærebrættet du skal rulle på.
Kom et skykke rispapir i det lunkne vand i 15-20 sekunder. Det skal ikke være helt blødt når du ligger det på skærebrættet, det vil forsætte med at blødgøres imens du kommer fyldet på papiret.
Læg rispapiret foran dig på skærebrækket med det ene hjørne peget ned imod dig.
Fordel fyldet på papiret så de 3 andre kanter er et par cm fri.
Læg først spinat og thaibasilikum på og derefter det andet fyld.
Fold den kant af rispapiret der vender ned mod dig henover fyldet og stram forsigtigt og dog fast til, om fyldet. 
Rul papireret en omgang og fold de 2 kanter over mod midten og rul så rullen færdig.
Læg de færdige ruller på et fad og forsæt til du ikke har mere papir og fyld tilbage.
Inden servering skæres rullerne over i halve og drysses evt. med hakkede peanuts og sesamfrø.
Server rullerne med edamamebønner, tangsalat og mango-tahin dip – find opskriften på dippen nedenfor.
MANGO-TAHIN DIP:
ca. 3 dl – nok til 10 store ruller
1 moden mango
1 stor spsk. tahin
1 fed hvidløg
1 saften fra 1 lime
1 spsk. tamari ( glutenfri soya )
2 spsk. fint hakket thaibasilikum
1 rød chili, fint hakket uden kernerne 
salt og peber
FREMGANGSMÅDE:
Kom alle ingredienserne i foodprocessorens lille skål og blend det jævnt og cremet. Smag til med salt og peber. 
TIP: Er din mango ikke helt moden, så tilsæt en lille smule sødning, det hjælper med at fremhæve smagen. 
FOTO & STYLING: Maria – Vanløse Blues
OPSKRIFT: Maria – Vanløse Blues
REGI: Broste / Wonki Ware