Linsebøffer, græskarfritter og avokadomayo

Linsebøffer, græskarfritter og avokadomayo

Kombinationen af bøf, fritter og dip er aldrig dårlig, heller ikke selvom det er lavet næsten udelukkende af grøntsager.

Linsebøffer, græskarfritter og avokadomayo er en super sund og super lækker måde at få sin livret på.

Linsebøffer, græskarfritter og avokadomayoLinsebøffer, græskarfritter og avokadomayoLinsebøffer, græskarfritter og avokadomayo

Forårsoprydning i køkkenet

Imorgen er det i følge kalenderen officielt forår,

Derfor tænkte jeg at en lille forårsrengøring i køkkenet var på sin plads.

Her fandt jeg et hokkaido græskar, der trængte til at blive brugt, og som bonus det var stort nok til både at blive til bøffer og fritter.

Se det var jo ikke det værste resultat, der kunne komme ud af sådan en forårsrengøring, vel?

Linsebøffer, græskarfritter og avokadomayo

Bøfferne blev, efter min mening, nogle af de mest vellykkede bøffer jeg har lavet, både når det kommer til smag og konsistens.

Jeg har ellers haft et par bump på vejen for at finde ud af hvordan de gode bøffer laves.
Jeg har bla. lært at linser ikke skal blendes, det giver nogle utrolig grimme deller
Og så har jeg lært at kombinationen af hørfrøæg og loppefrøskaller er den bedste erstatning for æg.

Kombineres de 2 ting, får man en fast og sammenhængende bøf og så er det jo bare med at krydre lige som man lyster.
På den måde får man med garanti en lækker og saftig bøf. På vegansk…

Linsebøffer, græskarfritter og avokadomayo

2.0 from 1 reviews
Linsebøffer, græskarfritter og avokadomayo
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Aftensmad
Antal personer: 10 stk. / 4 portioner
Ingredienser
  • LINSEBØFFER MED GRÆSKAR
  • 200 g grønne linser
  • 1 tsk. Herbamare grøntsagsbouillon
  • ½ / ca. 450 g hokkaidogræskar - gulerødder, søde kartofler, selleri og andre rodfrugter kan også bruges
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand, rørt sammen og trukket i 10 min.
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 1 spsk. ingefær, fint revet
  • 3 tsk. Garam Masala
  • 2 spsk. loppefrøskaller
  • ½ - 1 dl. kikærtemel
  • GRÆSKARFRITTER:
  • ½ hokkaido græskar - eller resten af græskarret
  • 1 spsk. kokosolie
  • 2 tsk. Garam Masala
  • Flagesalt
  • AVOKADO MAYO:
  • 1 stor moden avokado
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • SPINATSALAT MED ÆBLE OG TAHINDRESSING:
  • 200 g frisk spinat
  • 2 æbler, i tern
  • 1 lille rødløg, fint hakket
  • 2 spsk. ristede sesamfrø
  • Tahindressing
Fremgangsmåde
  1. LINSEBØFFER MED GRÆSKAR
  2. Kog linserne i vand og grøntsagsbouillon i 25 min.
  3. Vask græskarret grundigt, halver det og skrab kernerne ud med en ske.
  4. Hak græskar, persille, løg og hvidløg helt fint i foodprocessoren.
  5. Bland alle ingredienserne sammen og lad det stå og samle sig i 10 min.
  6. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  7. Form farsen til 10 bøffer og placer dem på bagepladen.
  8. Pensel dem med olivenolie og sæt pladen i ovnen.
  9. Bag bøfferne i 25 min.
  10. Server linsebøfferne sammen med græskarfritter, spinatsalat og avokadomayo.
  11. Overskydende linsebøffer kan bruges i madpakken dagen efter eller fryses ned.
  12. GRÆSKARFRITTER:
  13. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  14. Skær resten af græskarret i 1 cm tykke skiver, kom dem på bagepladen og vend dem med olivenolie, salt og Garam Masala.
  15. Sæt bagepladen i ovnen når der er 10 min tilbage af bagetiden på linsebøfferne.
  16. AVOKADO MAYO:
  17. Mos alle ingredienserne grundig sammen med en gaffel og smag den til med salt.
  18. SPINATSALAT MED ÆBLE OG TAHINDRESSING:
  19. Skyl og slyng spinaten grundigt.
  20. Snit spinaten fint og kom den i en serveringsskål.
  21. Skær æblet i tern og anret dem oven på spinaten.
  22. Drys sesamfrø og løg henover og server tahindressingen til.

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGemGemGem

GemGem

GemGem