Marokkansk Tangine

Marokkansk Tangine

// Udgivet i samarbejde med  Zwilling / Staub //

Marrokansk tangine er en langtidssimret ret med masser af krydderier, grøntsager og tørrede frugter.
Tangine er ikke bare navnet på retten, men også på fadet retten tilberedes i.

En tangine har en skorstens lignende top.
Det er bla. denne udforming, der gør noget særligt for retten.
Når retten damper inde i tanginen sørger skorstenen for at dampen igen drypper ned på retten og dermed bevarer alt saft og smag.

Marokkansk TangineMarokkansk TangineMarokkansk TangineMarokkansk Tangine

Ingen arme, ingen kager …

Hvis du har læst med på bloggen længe, så ved du allerede hvor meget jeg elsker marokkansk mad.

En tangine har derfor længe stået på min “madlavnings to do liste”
men ingen arme – ingen kager, som man siger.

Altså, det krævede jo ligesom at jeg havde en tangine, før jeg kunne lave den, ikke ?

Nu har jeg den endelig!
Også skulle jeg dælme lave tangine, skulle jeg!

Marokkansk Tangine

Men ingen panik!

Har du ikke selv en tangine, kan retten altså sagtens laves i en gryde
Du vil stadig få en lækker og velsmagende ret.

Det her er ikke retten du laver når du kommer sent hjem fra arbejde,
Men den kan sagtens laves på en hverdag hvor du har tid til at starte på madlavningen et par timer før den skal serveres.

Når først du har hakket, snittet og sat retten over, ja så passer den sig selv resten af tiden og du kan bruge tid på alle de andre praktiske ting, der jo også skal nåes i hverdagen.

Lune retter til den kolde tid

Det er bestemt ikke alle dage, der er tid til langsomme retter.

Heldigvis kan varmede gryderetter også laves på betydeligt kortere tid.
og dem har jeg tre bud på lige her:

Svampe Bourguignon med rodfrugtmos
Mango curry med søde kartofler og blomkål
Linsegryde med aubergine 

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Marokkansk Tangine

5.0 from 1 reviews
Marokkansk Tangine
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Marokkans
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 1 aubergine, i tern
  • 1 rød peberfrugt, i trimler
  • 1 gul peberfrugt, i trimler
  • 2 store gulerødder, i skiver
  • 1 rødløg, groft hakket
  • 4 fed hvidløg, fint revet
  • Kokosolie til stegning
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk.. stødt koriander
  • 2 tsk. sød paprika
  • 2 tsk. røget paprika
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 5 spsk. tamari ( glutenfri tamari )
  • 300 g udblødte kikærter ( ikke kogte )
  • 2 ds. hakkede tomater
  • 1 stor dåse tomatpure.
  • 8 medjool dadler, stenene fjernet og skåret i tern
  • 5 dl. grøntsagsbouillon
  • Flagesalt & frisk kværnet peber
  • Frisk presset citronsaft
  • SERVERING & TILBEHØR:
  • Frisk persille og koriander
  • Ristede mandler og sesamfrø
  • Blomkålsris, quinoa eller brune ris som tilbehør
Fremgangsmåde
  1. Varm en stor gryde op til medium varme, tilsæt kokosolie og steg løget heri i 5 min.
  2. Tilsæt hvidløg, alle krydderierne og tamari, steg det med i 1-2 minutter.
  3. Tilsæt tomatpure og steg det med i 1 min.
  4. Tilsæt alle grøntsagerne og vend det godt rundt og lad dem stege med i 5 min.
  5. Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, dadler og de udblødte kikærter.
  6. Tænd ovnen på 180 grader, hæld retten over i tajinen, sæt låget på og sæt tajinen i ovnen i 1 - 1½ time.
  7. Tag tanginen ud af ovnen og smag den til med salt, peber og citronsaft.
  8. Server retten i skåle med blomkålsris og anrettet med frisk persille, koriander, mandler og sesamfrø.
Tips
Har du ikke en tangine, kan du lade retten simre gryden med låg på, ved lav varme i den samme tid.

 

 

GemGem

GemGem

GemGemGemGem