
// Udgivet i samarbejde med Zwilling / Staub //
Marrokansk tangine er en langtidssimret ret med masser af krydderier, grøntsager og tørrede frugter.
Tangine er ikke bare navnet på retten, men også på fadet retten tilberedes i.
En tangine har en skorstens lignende top.
Det er bla. denne udforming, der gør noget særligt for retten.
Når retten damper inde i tanginen sørger skorstenen for at dampen igen drypper ned på retten og dermed bevarer alt saft og smag.
Ingen arme, ingen kager …
Hvis du har læst med på bloggen længe, så ved du allerede hvor meget jeg elsker marokkansk mad.
En tangine har derfor længe stået på min “madlavnings to do liste”
men ingen arme – ingen kager, som man siger.
Altså, det krævede jo ligesom at jeg havde en tangine, før jeg kunne lave den, ikke ?
Nu har jeg den endelig!
Også skulle jeg dælme lave tangine, skulle jeg!
Marokkansk Tangine
Men ingen panik!
Har du ikke selv en tangine, kan retten altså sagtens laves i en gryde
Du vil stadig få en lækker og velsmagende ret.
Det her er ikke retten du laver når du kommer sent hjem fra arbejde,
Men den kan sagtens laves på en hverdag hvor du har tid til at starte på madlavningen et par timer før den skal serveres.
Når først du har hakket, snittet og sat retten over, ja så passer den sig selv resten af tiden og du kan bruge tid på alle de andre praktiske ting, der jo også skal nåes i hverdagen.
Lune retter til den kolde tid
Det er bestemt ikke alle dage, der er tid til langsomme retter.
Heldigvis kan varmede gryderetter også laves på betydeligt kortere tid.
og dem har jeg tre bud på lige her:
Svampe Bourguignon med rodfrugtmos
Mango curry med søde kartofler og blomkål
Linsegryde med aubergine
Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…
Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!
- 1 aubergine, i tern
- 1 rød peberfrugt, i trimler
- 1 gul peberfrugt, i trimler
- 2 store gulerødder, i skiver
- 1 rødløg, groft hakket
- 4 fed hvidløg, fint revet
- Kokosolie til stegning
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 2 tsk.. stødt koriander
- 2 tsk. sød paprika
- 2 tsk. røget paprika
- 2 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. stødt ingefær
- 5 spsk. tamari ( glutenfri tamari )
- 300 g udblødte kikærter ( ikke kogte )
- 2 ds. hakkede tomater
- 1 stor dåse tomatpure.
- 8 medjool dadler, stenene fjernet og skåret i tern
- 5 dl. grøntsagsbouillon
- Flagesalt & frisk kværnet peber
- Frisk presset citronsaft
- SERVERING & TILBEHØR:
- Frisk persille og koriander
- Ristede mandler og sesamfrø
- Blomkålsris, quinoa eller brune ris som tilbehør
- Varm en stor gryde op til medium varme, tilsæt kokosolie og steg løget heri i 5 min.
- Tilsæt hvidløg, alle krydderierne og tamari, steg det med i 1-2 minutter.
- Tilsæt tomatpure og steg det med i 1 min.
- Tilsæt alle grøntsagerne og vend det godt rundt og lad dem stege med i 5 min.
- Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, dadler og de udblødte kikærter.
- Tænd ovnen på 180 grader, hæld retten over i tajinen, sæt låget på og sæt tajinen i ovnen i 1 - 1½ time.
- Tag tanginen ud af ovnen og smag den til med salt, peber og citronsaft.
- Server retten i skåle med blomkålsris og anrettet med frisk persille, koriander, mandler og sesamfrø.
Den glæder jeg mig også til at lave snart!
Det er nu tagine og ikke tangine 🙂 – du har også skrevet tangine i din skønne, nye kogebog, som jeg er meget glad for – men man ved jo godt hvad det er du mener.
Jeg har også købt ind til æblekage kuglerne – regner med at få lavet dem i morgen 🙂
Det ser meget lækkert ud!
Hvor mange personer vil du sige opskriften er til? Jeg vil lave den til 5 personer. Jeg kan se du har skrevet 4 portioner, men kan det oversættes til personer eller skal den snarere fordobles i såfald?
4 portioner er det samme som 4 personer 😉
Jeg vil sige at der er rigeligt mad til 5 her, med mindre det er 5 murarbejdsmænd 😉
[…] Marokkansk Tangine – Vanlose Blues […]
Den ret skal prøves ,men hvilken kogebog har du lavet ?
Det er da lige hvad du skal Rita 😉
Faktisk har jeg udgivet 3 kogebøger; Geniale grøntsager, Velsmagende Vegansk & Vegetarisk og den seneste Sunde Skåle
Hej Maria. Tak for super dejlige opskrifter og nu vil jeg prøve denne i en Tangine men er det i alm. ovn eller varmluft,- det savner jeg ofte information om i mange opskrifter. Bedste hilsner Jonna
Jeg bruger altid varmluft 😉
Med mindre jeg bager noget med gær, så er det alm. ovn.
Jeg skal nok blive bedre til at angive den slags, du er nemlig ikke den første der spørger.
Bedste hilsner Maria
Jeg fik en tagine i julegave og søgte på opskrifter og faldt tilfældigt over din, som jeg lavede i går aftes. Det var en virkelig lækker opskrift med mange krydderier, tænker at man også kunne have brugt blandingen ras-el-hanout med god virkning hvis man bliver overvældet over at skulle ud og købe så mange krydderier, hvis man ikke har dem hjemme. Jeg lagde lidt fast, hvid fisk ned i taginen, inden jeg hældte retten over i taginen, det kan også anbefales. Min gæster var begejstrede?. Nåede desværre ikke at tage et billede. Men det er ikke sidste gang, jeg laver den ret, så jeg prøver næste gang. Tak for opskriften??
Ej hvor er det bare SKØNT at høre! Tusind tak for at dele din begejstring 😉