Mexikansk suppe

Mexikansk suppe

Mexikansk suppe kombinerer alt det gode fra det mexikanske køkken, i en skøn suppe.

En suppe med masser af bid og masser af varme.
Suppen er nemlig lidt til den stærke side …
Men, det kan du selvfølgelig selv skrue op eller ned for, så den passer til dine smagsløg.


Mexikansk suppeMexikansk suppeMexikansk suppe

Mad mod hovedepine

Af den selvforskyldte slags…
Igår havde jeg nemlig en lille smule tømmermænd…..

Lørdag aften inviteret to af de sødeste piger til middag.
Og temaet for aftenen var udover dejlig mad – masser af cava.

Selv om aftenen forløb ganske roligt, vågnede jeg alligevel op med en snært af tømmermænd.
Og når jeg har tømmermænd, så vil jeg have spicy mad.

Derfor fyrede jeg til frokost op for denne spicy mexicanske suppe.
Det var lige hvad der skulle til for at slippe den sidste tåge af tømmermænd.

Mexikansk suppe

Du behøver nu altså slet ikke at have tømmermænd, for at sætte pris på en spicy mexikansk suppe.

Den er nu altså også ganske dejlig. på sådan en helt almindelig mandag.
Ikke at man ikke kan have tømmermænd om mandagen.
Fordi når man runder min alder, ja så lærer man begrebet; anden dags tømmermænd at kende …

Det er lige så ubehageligt som det lyder, og derfor er jeg da også glad for at jeg har mere suppe tilbage, som blot skal varmes!

Når det så er sagt, så er altså suppen både nem og hurtig at lave.
Lige til at overskue på en mandag.

Tømmermænd, eller ej …

Ay, caramba!

… der er flere mexikanske lækkerier at vælge imellem, burger, one pot og alt i et fad.

Så hvad vælger du?

Mexikansk bønnefad
Mexikansk one pot quinoa gryde
Mexikansk burger med guacamole

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Mexikansk suppe

Mexikansk suppe
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Suppe
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 1 rødløg, fint hakket
  • 1 rød peberfrugt, i små tern
  • 1 grøn peberfrugt, i små tern
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. oregano
  • ¼ tsk. cayennepeber ( ⅛ tsk. hvis den skal være mindre stærk )
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 ds. sorte bønner, drænet og skyllet ( kan erstattes af kidneybønner )
  • 1 lille dåse majs
  • 1 squash, i små tern
  • Kokosolie til stegning
  • Flagesalt og frisk kværnet peber
  • Frisk koriander, tomater, avokado og limesaft til servering
Fremgangsmåde
  1. Varm en stor gryde op til medium varm, tilsæt kokosolie og steg løg og peberfrugter heri i 5 min.
  2. Tilsæt hvidløg og krydderier og steg det med i 1 min.
  3. Tilsæt hakkede tomater og grøntsagsbouillon og lad det simre i 10 min.
  4. Tilsæt sorte bønner, majs og squash, rør det rundt og lad det simre i yderligere 5 min.
  5. Imens suppen simrer, skæres ingredienserne til toppingen i mundrette bidder.
  6. Smag suppen til med salt og peber.
  7. Server suppen i skåle eller dybe tallerkner og top dem med tomater, avokado, koriander og limesaft.

 

 

GemGem

GemGem

GemGem