Mexikansk salat med vaffel tacos!
En uimodståelig sprød, frisk, spicy og knasende salat, med alt det gode fra det mexicanske køkken.
Bare en mundfuld og det er umuligt at stoppe før skålen er tom.
Mexikansk salat med vaffel tacos
Måske jeg tager fejl?
Men min opfattelse af det mexicanske køkken er at, det tit et meget tunge retter.
Og tung mad er noget jeg ikke er så vild med.
Men jeg er vild med mange af ingredienserne, så som majs, bønner, avokado…
Og ikke mindst alle smagsnuancerne man også finder i det mexicanske køkken.
Chili, lime, majs, koriander, spidskommen …
Ja blot for at nævne nogle få.
Så hvis du lige som jeg ikke går så meget op i autentisk mad, men blot at det skal være lækkert og smage godt.
Jamen, så gør du retten til din egen!
Og med det i mente, lavede jeg det selvfølgelig til en salat.
Jeg mener, hvad ellers?
Ud med tacos ind med vafler
Altså, taco vafler!
For lige at blive det mexikanske tema, ikke…
Jeg fik sådan lyst til vafler og syntes det var så længe siden jeg sidst havde haft gang i vaffeljernet.
Derfor lavede jeg et par vafler til salaten, inspireret af de traditionelle taco chips.
Og selvom de ikke bliver nær så sprøde, så var de et skønt tilbehør til den friske salat.
Livretterne med twist af mexico
Jeg er tilbøjelig til at sige, at nærmest alle retter, med tilføjelse af majs, koriander, spidskommen og bønner kan gøres mexikansk.
Måske det er en stor overdrivelse, måske ikke, fordi se bare disse tre mundvandsløbede retter.
Der alle har har fået twist af mexico…
Mexikanks lasagne
Mexikansk burger med guacamole
One Pot Mexikansk Quinoagryde
Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…
Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!
- 2 store håndfulde frisk spinat, skåret i strimler
- 6 tomater, i tern
- 1 rød peberfrugt, i tern
- ½ agurk, i tern
- 2 dl majs
- 1 dåse kidneybønner
- 1 lille rødløg, fint hakket
- 1 rød chili, fint hakket - uden kerner
- saften fra ½ lime
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. flagesalt
- Frisk koriander, 1 avokado skåret i skiver og limebåde til servering.
- VAFFEL TACOS:
- 1 dl majsgryn
- 1 dl kikærtemel
- 1 spsk. loppefrøskaller
- 1 tsk. stødt. spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. urtesalt
- 2,5-3 dl vand
- Vend alle ingredienserne til salaten sammen i en stor skål.
- Fordel salaten i 2 skåle og anret en halv avokado på hver.
- Bland først alle de tørre ingredienser sammen i en skpl og rør herefter vandet i.
- Kom halvdelen af dejen i vaffeljernet, luk låget og lad vaflen bage til lampen lyser grønt.
- Tag vaflen ud med en gaffel og bag den sidste vaffel.
- Del vaflerne i hjerte trekanter.
- Server salaten med limebåde, frisk koriander og vaffel tacos som tilbehør.
Hvor er det en forfriskende og lækker opskrift, den må straks prøves 🙂
Er majsgryn det samme som / kan majsgryn erstattes af Urtekrams fuldkornsmajsmel?
På forhånd mange tak for hjælpen og tak for en skøn blog 🙂
Tusind tak Kathrine <3
Du kan sagtens bruge urtekrams fuldkornsmajsmel istedet, måske du skal bruge lidt mere eller lidt mindre. Så doser lidt ad gangen 😉
Lækker opskrift – som jeg fandt hos dig lidt ved et tilfælde, fordi jeg havde set vaffelopskriften i en Tefal-reklame på FB og efterfølgende ikke ku finde den, så måtte google – sikke en positiv overraskelse at komme til din side!- og salaten du har med her var da bare en bonus! Jeg kunne ikke få majsgryn, så brugte almindeligt hvedemel i stedet, vaflerne blev lidt klæge, men stadig rigtig gode… Tak for mad 🙂
Hvor dejligt du så lige fandt mig – men faktisk er det mig der laver opskrifterne til Tefal, sået lille pudsigt sammentræf 😉
Måske det er pga. hvedemelet at de blev lidt klæge, fordi sådan var mine slet ikke 😉
Men dejlig du kunne li dem alligevel 😉
God påske!