Hånden op hvis du elsker at slikke kageskålen ren for kagedej !!!
Seriøst, hvem elsker ikke det?
Det er lige før, det er det bedste ved at bage og med disse sunde cookie dough kugler kan du nu spise kagedej med den reneste samvittighed.
Sunde cookie dough kugler
Hvad hvis nu jeg fortæller dig, at disse cookie dough kugler smager af den lækreste kagedej, men faktisk er sådan lidt sunde agtige.
De er nemlig lavet af kikærter …
Jep kikærter, simpelthen, det havde du nok ikke lige gættet på, havde du?
De indholder stadig sukker i form af ahornsirup, men bortset fra det, er de faktisk lavet af udelukkende lødige ingredienser, så nup du dig bare en kugle eller 4 når lækkersulten melder sig.
Eller kom en med i børnenes madpakke – den vil med garanti sende misundelige blikke fra de andre børn.
Og at den så er sund, er jo bare et fantastisk bonus, ikke?
Flere sunde kagekugler
Der er meget mere fra samme kageskål til når lækkersulten melder sig.
Prøv fx. også de sunde romkugler, æblekage kuglerne eller hindbær trøffel kuglerne med superfoods.

- 240 g udblødte og kogte kikærter, svarende til 1 dåse, drænet vægt
- Kornene fra 1 vaniljestang
- 2 spsk. peanutbutter
- ½ tsk. flagesalt
- 3 spsk. ahornsirup
- ½ tsk kanel
- 1 spsk. kokosfibermel (reklamelink)
- 50 g hakket mørk chokolde
- 100 g mørk chokolade til overtræk
- Kom kikærter, vanilje, peanutbutter, salt, ahornsirup og kanel i foodprocessoren (reklamelink) - og blend det helt jævnt og sammenhængende.
- Rør hakket mørkt chololade i og derefter kokosfibermel.
- Lad det stå og samle sig i 5 min.
- Rul dejen til kugler af 1 spsk. størrelse.
- Stil kuglerne i køleskabet imens chokoladen smeltes.
- Dyp kuglerne i smeltet chokolade og stil dem på et tallerken med bagepapir.
- Sæt dem i køleskabet i min. 30 min.
- Spis cookie dough kuglerne som en semi sund, men ultimativ lækker snack!
De holder sig min 4-5 dage på køl, men så længe går der slet ikke før du har spist dem ...
Kan man bruge noget andet end kokosfibermel?
Jeg brugte faktisk bare grov kokosmel og blendede det sammen med kikærterne. Men jeg tror også havregryn vil kunne bruges. Kuglerne bliver bestemt ikke dårligere af at blive lidt blødere i konsistensen som Maria også skriver
Tak for tippet Thea.
Altid skønt at høre hvad der ellers kan fungere.
Og det er bare gode, ikke?
Du kan godt undlade kokosfibermelet, eller måske etstatte det med noget andet glutenfrit, fx. blendede havregryn eller evt. pofiber eller loppefrøskaller. Kokosfibermelet er med til at gøre kuglerne lidt mere faste. Så hvis de ikke vil genere dig med en lidt blødere kugle så undlader du det bare 😉
Hej Maria. Først og fremmest tak for din blog! Den er min yndlings-madblog og det er fedt at du opdaterer så tit 🙂 Jeg har lige lavet, og smagt, cookiedough/kikærte-kuglerne. Var lige dele skeptisk og intrigued, men hold nu op hvor er de gode! Også som mandagsluksus 😉
Hej Maria.
Ser så lækkert ud.
Lige et spørgsmål: hvad står V + GF for? 🙂
Lækker opskrift. Hvad med sukrin gold sirup frem for ahorn og hvad med kakao og romessens – har vi så ikke et ret godt bud på romkugler ���� skal klart tjekkes – tak for dejlig inspiration.
Omg, det smager så godt!!
Hej Maria.
Jeg tror V står for vegan og GF for glutenfri ?
Har lige lavet dem, de er så lækre 😉
Du kan sagtens bruge sukrin gold istedet for ahorn sirup.
Jeg har faktisk lige lavet en romkugle version af denne her, de blev sygt gode.
Opskriften på dem kommer på lørdag – glæd dig! Det bliver L Æ K K E R T ! 😉
Lige præcis 😉
Jaaaaa ik? 😉
Uhmmm ja ikke ? 😉
Ih hvor dejligt at høre du også syntes om dem – yeah !!!!
Hej Maria, tak for lækker inspiration. Det er rart med en kugleskøre mix – og så kan man jo let improvisere ud fra dem (omend det slet ikke er nødvendigt). Dine cookie dough-kugler har glædet vidt omkring. Tak.
Jubiii hvor er det skønt at høre Mette, TAK!!!
Jeg har faktisk selv eksperimenteret lidt med en ny kugle, den kommer på i morgen 😉
Glæd dig, den er SÅ lækker 😉
Kan man bruge kidney bønner i stedet?
snildt 😉
Kan man bruge noget andet end peanutbutter? -hvis man har peanutallergi
Jeg vil prøve at bruge mandelsmør i stedet ?
God ide! Det bliver lækkert!
Nøj hvor ser de lækre ud? De skal da så meget prøves, min søn på 6 synes også de ser mega lækre ud?
Jeg har lige lavet kuglerne med hvide bønner og sukrinmelis samt zero topping fra bodylab med salted karamel som sødning. Hold nu op, hvor blev de gode 😀
Namme nam. Jeg har skiftet kanel ud med Lakridspulver, og kuglerne er nu klar til at styrke mig intakt mens vores hund føder 🙂
Uh lækkert med lakrids istedet – det må prøves 😉
Åhhhh smelte!!! Små hunde hvalpe <3 hvilken hund har du?
Hvis man bruger kikærte i lage fra dåse, skal de så også koges? 🙂
Nej for så er de kogt 🙂
Vi har lige lavet dem idag, det er jo vildt så godt det smager, selv min søn som er kræsen nappede 3-4 stk. Super godt gået!!
Glæder mig til at prøve nogle af dine andre opskrifter…
Yeah hvor dejligt at høre 😉
Jeg elsker disse kugler og varierer dem meget alt efter humør og hvad der lige er i køkkenskabene. Bruger også hvide bønner, som jeg koger selv. Har dog et lille ønske… sådan generelt. Det ville være så dejligt hvis du også oplyste antal gram i opskrifterne. Jeg synes det er alt for svært at måle spsk af nøddesmør, tahin, sirup og den slags ting. Det er meget nemmere med en skål på vægten… og så nulstille hver gang der puttes noget nyt i… hvad enten det er flydende, ikke helt flydende, klistrede, ikke klistrede eller tørre ting.
Jeg kan anbefale at skifte ahorn ud med 4 Medjool dadler og så droppe “melet”. 🙂
Uh lækkert tip – tak for at dele 😉