Sunde grønne pandekager

Sunde grønne pandekager

Start lørdag morgen eller hvilken som helst anden morgen, med super sunde grønne pandekager!

Med dem kan du øge dit grøntsagsindtag, helt uden at skulle undvære de søde lækre pandekager eller gå på kompromis med smagen.

 

vSunde grønne pandekagerSunde grønne pandekager

Sunde grønne pandekager

Disse pandekager både smager godt og er samtidig super sunde.

Den skrig grønne farve afslører at de indeholder store mængder spinat.
Men det er kun farven der afslører det, smagen er stadig sød og lækker.

Lige som en pandekage skal være.

Godkendt af kræsne børn

Det ved jeg fordi de er både testet og godkendt af Alma og nå ja også mig selv, men jeg er ikke den store udfording her.

Grøn mad er ikke Almas favorit, hun ved nemlig godt at det betyder hendes skøre mor har proppet dem med grøntsager,
Jeg fik hende dog overtalt til at smage, men det krævede altså også at jeg både lovede og svor at de smagte godt og sødt.
Og med fuldstændig sammenkrøllet ansigt tog hun en bid og imens hun tyggede løsnede ansigtet mere og mere op.
De smager nemlig lige som en pandekage skal.

Resten af pandekagen blev spist og der blev også spurgt om hun måtte få en til.
Pandekage succes!

Grøntsagsskjulere

Børn er nogle hårde smagsdommere og grøntsager er desværre ikke altid det nemmeste at få dem til at guffe løs af.
Derfor kan vi som forældre have brug for at skjule dem lidt, for at maden falder i de små poders smag.

Jeg har et par gode kort i ærmet til dig.
Disse lækkerier plejer at få selv de største grøntsagsskeptikere til at ryde fadet.

Jordbærsmoothie med masser af skjulte grøntsager
Broccoli cheese tops
Bagt tomat supppe

v

 

Sunde grønne pandekager
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Morgenmad
Antal personer: 15 stk
Ingredienser
  • 2 modne bananer
  • 2 spsk. chiafrø udblød i 10 min i 4 spsk. vand
  • 2 dl rismælk eller mandelmælk
  • 2 store håndfulde frisk spinat
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • 1 nip salt
  • evt. 1 tsk. bagepulver – det giver fluffy pandekager
  • 2 dl boghvedemel
  • kokosolie til stegning
  • TOPPING:
  • Kiwi, blåbær og kokos
Fremgangsmåde
  1. Kom alle ingredienser, undtaget boghvedemel i en blender og blend det helt jævnt og cremet.
  2. Tilsæt melet og blend igen til melet er jævnt fordelt i dejen.
  3. Varm en pande op til medium/lav varme. Tilsæt en lille smule kokosolie og brug ca. 2 spsk. dej til hver pandekage.
  4. Steg pandekagerne 3-4 minutter inden de vendes og giv dem ca. 1 min på den anden side.
  5. Pandekagerne bliver lidt mørke i stegefladen, men bare rolig, de er ikke brændte og smager ganske vidunderligt!
  6. Fortsæt til der ikke er mere dej tilbage.
  7. Server pandekagerne toppet med kiwi, blåbær og kokos – til morgenmad, som en del af en brunch eller til den søde tand sidst på dagen.
Tips
Du kan med fordel lave en stor portion og opbevare dem i køleskabet. Så kan du lige snuppe en eller 3 når du trænger. De holder sig fint i 4-5 dage i køleskabet.

 

 

GemGem

GemGem

GemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem