Grillede BBQ blackbean bøffer

Saftige BBQ bøffer med masser af bid og smag af grill, sol og sommer – og altså helt uden kød.

Bøfferne er istedet lavet af sorte bønner og får bid fra quinoa og nødder. Den grillede smag kommer fra BBQ saucen som bøfferne pensles med.

Det spirende forår, solskin og 2 cifrede varmegrader giver for alvor en lyst til at hive grillen frem og spise alle sine måltider udendørs. Men det er det nu altså stadig for koldt til – ihvertfald efter min overbevisning.

Men grillede bøffer er slet ikke nogen begrænsning. Hverken pga. det stadig er koldt eller det faktum at jeg ikke spiser kød. Fordi man hiver da bare sin grillpanden frem, laver nogle skønne kødfrie bøffer, pensler dem med BBQ sauce og griller dem på grillpanden. BUM!
Så både smager de af og ser ud som om de har været en tur på udendørs grillen.

Har du ikke en grillpande?
Jamen så er det jo godt at påskeharen har været forbi med en grillpande til en lille påskekonkurrence!

KONKURRENCE – VIND EN GRILLPANDE & GRILL BESTIK FRA ZWILLING

Vind et lækkert grillknivsæt af 4 flotte grillknive med træ skaft og en Zwilling Sensation grillpande der består af et 5-lags SIGMA Clad-materiale. Det sikrer en hurtig og fuldstændig jævn fordeling af varmen helt ud til kanten.

Panden har Silvinox- overflade i rustfrit stål i fremragende kvalitet. Denne elektrokemiske behandling er det, der giver den typiske sølvskinnende overflade. Og mens almindeligt stål med tiden bliver mørkere, er Silvonox-kogegrej efter flere år lige så blankt, lyst og rent som den første dag. 

SÅDAN DELTAGER DU:

Tilmeld dig zwillings nyhedsbrev lige her: Zwilling Nyhedsbrev og læg en kommentar med din mail adresse, så jeg kan komme i kontakt med dig hvis du er den heldige vinder.

VINDEREN FINDES TORSDAG D. 31. MARTS 


GRILLEDE BBQ BLACK BEAN BØFFER:
6 store bøffer

1 ds. sorte bønner ( el. 125 g tørre sorte bønner der udblødes og koges )
2 dl. kogt quinoa – kan erstattes af ris eller bulgur.

1 spsk. knuste hørfrø + 3 spsk. vand – røres sammen og trækker i 10 min.

1/2 rødløg
2 fed hvidløg
1 håndfuld frisk koriander ( el. persille hvis du ikke er til koriander )
2 spsk. BBQ sauce + mere til pensling evt. hjemmelavet bbq sauce

1 dl. hakkede pecan- eller valnødder

1 tsk. paprika
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. basilikum
salt og peber

2 spsk. kikærtemel el. alm. mel
2 spsk. loppefrøskaller el. mere mel

FREMGANGSMÅDE:

Hak løg, hvidløg og koriander fint i en foodprocessor. Tilsæt bønner og giv det et par gange med puls funktionen. Bønnerne må gerne have lidt grov struktur og skal altså ikke blendes helt fint.

Kom farsen over i en skål og rør det sammen med alle de øvrige ingredienser.
Lad farsen stå og samle sig i 15-30 min. i køleskabet 15 min. er nok, 30 min er bedst.

Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
Form farsen til 6 store bøffer og placer dem på bagepladen.

Sæt pladen i ovnen og bag bøfferne i 20 min.

Tænd for grillpanden ved høj varme og pensel bøfferne med BBQ sauce på begge sider.
Grillbøfferne i 3-4 min. på begge sider så BBQ saucen giver bøffen en karamelliseret overflade.

Server bøfferne med friske salater.


FOTO & STYLING: Maria – Vanløse Blues
OPSKRIFTER: Maria – Vanløse Blues
GEAR & GREJ: Magimix Foodprocessor
REGI: Grillpande og grillbestilk fra Zwilling