Indiske salater og veganske chaikrydrede kødboller

Indiske salater og veganske chaikrydrede kødboller
Indiske salater og veganske chaikrydrede kødboller er smuk og lækker mad med masser af grøntsager, smag og wow-faktor!

Mad med masser af smag – det må være min livret!
Kan man sige det?

Indiske salater og veganske chaikrydrede kødbollerIndiske salater og veganske chaikrydrede kødboller

Livretter og favoritter

Alma spørger mig tit om hvad mine favoritter er indenfor alle mulige kategorier.
Oftest har jeg ikke lige en holdning til, om min favorit er Hannah Montana eller Victorious ….

Men da jeg jo arbejder med mad, spørger hun derfor også tit om hvad min livret er.
Og jeg da virkelig ikke vælge bare en ret ud til at være min livret.
Kan man ikke bare sige mad?

Mad med masser af smag – ja tak!

Men en dag fik hun vendt det om og spurgte istedet hvad jeg mindst kan lide ved mad?
Se dét kunne jeg meget bedre svare på.

Fordi er der noget jeg ikke bryder mig om ved mad, så er det at det ikke smager af noget….
Mad skal selvfølgelig være sund, nærende og lækker, men den skal dælme også smage af noget!

Indiske salater og veganske chaikrydrede kødboller

Til disse 2 indiske salater og chaikrydrede veganske kødboller, har jeg kigget dybt i krydderi skuffen og har rundhåndet brugt løs af alverdens smagsgivere.

Og hvis jeg selv skal sige det, kommet frem til en ultra lækker menu.
Smag selv efter og se om du ikke er enig med mig?

Indiske salater og veganske chaikrydrede kødboller

INDISK RØDBEDESALAT
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: indisk, salat
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 1 kg rødbeder
  • 200 g soya yoghurt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. nigellafrø
  • 1½ spsk. Garam Masala
  • Saften fra 1 lime
  • Salt og peber
  • Drys:
  • nigellafrø og koriander
Fremgangsmåde
  1. Kog rødbederne møre i 30-45 min, alt efter størrelse og tykkelse.
  2. Smut skindet af de varme rødbeder under ridende koldt vand.
  3. Skær rødbederne i tern og lad dem køle helt af.
  4. Rør soya yoghurt sammen med Garam Masala, hvidløg, nigellafrø, limesaft og smag til med salt og peber.
  5. Vend de afkølede rødbedetern med cremen, anret salaten i en skål og drys med nigellafrø og koriander.

 

Indiske salater og veganske chaikrydrede kødboller

INDISK BLOMKÅLSSALAT
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Indisk, salat
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 1 blomkål
  • 2 søde kartofler
  • 150 g frosne grønne ærter
  • 125 g cherry tomater
  • 1 spsk. Garam Masala
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 håndfuld ristede cashewnødder
Fremgangsmåde
  1. Skær de søde kartofler i grove tern og del blomkålen i mindre buketter.
  2. Kom begge dele på en bageplade med bagepapir, vend det med olivenolie, Garam Masala og salt.
  3. Bag grøntsagerne i 20 min.
  4. Rist imens cashewnødderne på en tør varm pande til de er gyldne.
  5. Optø ærterne og skær tomaterne i kvarte.
  6. Anret de bagte grøntsager i en skål og top med ærter, tomater og ristede cashewnødder.

 

Indiske salater og veganske chaikrydrede kødboller

 

Chai krydrede kødboller
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Antal personer: 18 kødboller
Ingredienser
  • 1 pk. lys granuleret soya fra soy4you - udblødes i 10 min i 4 dl. grøntsagsboullion
  • 2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand - røres sammen og trækker i 10 min.
  • 1 lille løg, fint revet
  • 1 håndfuld mynte, fint hakket
  • 1 håndfuld persille, fint hakket
  • 1 håndfuld rosiner, fint hakket
  • ½ dl. kokosmel
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. kardemomme
  • ½ tsk. nelliker
  • ½ tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 3 spsk. loppefrøskaller
Fremgangsmåde
  1. Rør det udblødte soya med hørføræg, løg, krydderurter, krydderier, rosiner og kokosmel.
  2. Tilsæt loppefrøskaller og lad farsen hvile i 15 min.
  3. Form farsen 18 kødboller og sæt 3 stk på hvert spyd.
  4. Kom spyddene på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i 25 min.
  5. Server de 2 salater sammen med spyddene og hvis du syntes der mangler en dip dertil, så kan jeg anbefale at lave dobbelt portion af cremen til rødbedesalaten og bruge den som dip.

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem