Sharwarma salat med urtedressing

Sharwarma salat med urtedressing

Sharwarma salat med urtedressing.
Den snaskede shawarmabar klassiker i en sund og vegansk version.

Sharwarma salat med urtedressingSharwarma salat med urtedressing

Sharwarma salat med urtedressing

Sidste sommer havde jeg en nærmest ustyrlig lyst til shawarma.

Hvilket kom lidt bag på mig.

Mest fordi jeg faktisk aldrig har været så pjattet med den snaskede shawarmabar version.
Men duften fra de mange shawarmabarer, man cykler forbi, når man færdes rundt i København, vækkede noget i mig.

Det tog mig derfor lidt tid, at finde ud af hvad den der mystiske shawarma trang handlede om.
Faktisk var det bare den dejlige kombination af stærke, varme og aromatiske krydderier, der tiltalte mig.

Og det er heldigvis ikke svært at lave en vegansk version af, så her kommer mit bud på en smækker lækker shawarma salat.

Jeg har brugt soyabits i salaten.
Men du kan også sagtens vende nogle kikærter i marinaden, bag dem sprøde i ovnen og bruge dem i stedet.

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Sharwarma salat med urtedressingSharwarma salat med urtedressing
SHARWARMA marinade
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: marinade
Antal personer: 1 dl
Ingredienser
  • 2 spsk. olivenolie
  • 4 spsk. æblecidereddie
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 2 tsk. paprika
  • ½ tsk røget paprika
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. allehånde
  • 1 tsk. nelliker
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. spidskommen
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. peber
  • 2 tsk salt
Fremgangsmåde
  1. Rør alle ingredienser sammen til en tykt flydende marianade.
  2. Overskydende mariande kan opbevares i en lukket beholder i køleskabet i min. 1 uge.
Shawarma salat
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: salat
Antal personer: 2 portioner
Ingredienser
  • 100 g soya bits fx. LikeMeat - kan erstattes af 1 ds. kikærter
  • 1 bakke napolitana salat
  • 4 tomater, i tern
  • ½ rødløg, i tynde skiver
  • 1 agurk, i skiver
  • 1 rød peberfrugt, i tynde strimler
  • 2 spsk. fint hakket mynte
  • 2 spsk. fint hakket persille
Fremgangsmåde
  1. Vend soya bits med marinaden, stil det i køleskabet og lad det marinere i 15 min.
  2. Imens klargøres de øvrige ingredienser til salaten og anrettes i 2 skåle.
  3. Steg de marinerede bits på en varm pande i 3-4 minutter og andret dem ovenpå salaten.
  4. Server salaten med urtedressing til.

Urtedressing
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Dressing
Antal personer: 3-4 dl
Ingredienser
  • 2 dl cashewnødder
  • saften fra 1 citron
  • 1 tsk flagesalt
  • ½ tsk dijonsennep
  • 1 spsk gærflager ( kan undlades )
  • 2 dl vand
  • 3 spsk. fint hakket purløg
  • 2 spsk. fint hakket persille
  • 2 spsk. fint hakket mynte
Fremgangsmåde
  1. Kom cashewnødderne i en skål, dæk dem med vand og stil dem til udblødning i køleskabet i min. 4 timer.
  2. Kasser vandet og kom de udblødte cashewnødder i en kraftig blender sammen med alle de øvrige ingredienser.
  3. Blend til dressingen er helt jævn og cremet.
  4. Smag dressingen til med salt og peber og rør de fint hakkede urter i.
  5. Kom dressingen i et glas med låg, opbevar overskydende dressing i køleskabet.
  6. Her holder det sig i 5-7 dage

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem