Vafler med rødbedehummus og krydrede kikærter

Vafler med rødbedehummus og krydrede kikærter
Vafler med rødbedehummus og krydrede kikærter kan være den hurtige, men mega lækre, aftensmad løsning.
Men de kan også blive til en masse smukke kanapeer hvis du deler vaflerne i små hjerner.
De er nemme at lave og kræver kun få ingredienser, men smagen, den sidder selvfølgelig lige i skabet!

Vafler med rødbedehummus og krydrede kikærterVafler med rødbedehummus og krydrede kikærter

Vidunderlige vafler

Du har garanteret allerede opdaget, at jeg er ret så vild med vafler, ikke?
Og har du fulgt med på bloggen længe, så ved du allerede at sådan nogle vafler, kan være alt andet end søde.

Kikærtemel – et must have

Disse vafler er lavet af kikærtemel, altså tørre kikærter, der er kværnet til mel.
Det er simpelthen et musthave i det veganske og vegetariske køkken.

Fordi dets anvendelses muligheder er uendelige
Både i det søde og salte køkken.

Desværre er det ikke ret mange supermarkeder, der har det stående på hylderne. Jeg ville virkelig ønske der var. Man kan være heldig at finde det i nogle yderst velassorterede Super Brugsen.

Ellers må man en tur i helsekosten, den etniske købmand, eller simpelthen lave det selv, ved at blende de tørre kikærter i en kraftig blender til det bliver til mel. Og tørre kikærter dem kan du få alle steder …

Vafler med rødbedehummus og krydrede kikærter

Udover at disse vafler med rødbedehummus og krydrede kikærter selvfølgelig smager møg hamrede godt.
Så er de også utrolig nemme at lave.
De kræver få ingredienser og bliver lavet på ingen tid.
Men wow effekten er stor, når man hiver en sprød og duftende vaffel ud af vaffeljernet.

Vaflerne kan du bruge som en hurtig aftensmadsløsning eller du kan servere dem som forret for weekendens middagsgæster.

Prøv fx. at dele vaflerne i små hjerter og anrette dem som små kanapeer.
Jeg garanterer, der vil ikke være et øje tørt…!

Vafler med rødbedehummus og krydrede kikærter

Vafler med rødbedehummus
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Marokkansk
Antal personer: 2 personer
Ingredienser
  • Vafler:
  • 2 dl kikærtemel
  • 2 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk nigellafrø
  • Rødbedehummus:
  • 1 dåse kikærter
  • 4 små kogte rødbeder
  • 1 citron (saften)
  • 2 spsk tahin
  • 2 fed fintrevet hvidløg
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Pisk alle ingredienserne sammen og lad derefter dejen stå og samle sig i 30 min. Tænd for vaffeljernet og lad det varme op.
  2. Fordel en del af dejen i vaffelhjernet, og steg til lampen lyser grønt. Tag vaflen ud med en gaffel og læg den på en tallerken. Gentag til der ikke er mere dej tilbage.
  3. Rødbedehummus
  4. Blend alle ingredienserne sammen, enten i en foodprocessor, mini hakker eller med en stavblender, til konsistensen er jævn og cremet. Smag hummusen til med salt og evt mere krydderi.
  5. Smør vaflen med rødbedehummus og drys med granatæblekerner og fint hakket persille.

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem