
Vidunderlige vafler
Du har garanteret allerede opdaget, at jeg er ret så vild med vafler, ikke?
Og har du fulgt med på bloggen længe, så ved du allerede at sådan nogle vafler, kan være alt andet end søde.
Kikærtemel – et must have
Disse vafler er lavet af kikærtemel, altså tørre kikærter, der er kværnet til mel.
Det er simpelthen et musthave i det veganske og vegetariske køkken.
Fordi dets anvendelses muligheder er uendelige
Både i det søde og salte køkken.
Desværre er det ikke ret mange supermarkeder, der har det stående på hylderne. Jeg ville virkelig ønske der var. Man kan være heldig at finde det i nogle yderst velassorterede Super Brugsen.
Ellers må man en tur i helsekosten, den etniske købmand, eller simpelthen lave det selv, ved at blende de tørre kikærter i en kraftig blender til det bliver til mel. Og tørre kikærter dem kan du få alle steder …
Vafler med rødbedehummus og krydrede kikærter
Udover at disse vafler med rødbedehummus og krydrede kikærter selvfølgelig smager møg hamrede godt.
Så er de også utrolig nemme at lave.
De kræver få ingredienser og bliver lavet på ingen tid.
Men wow effekten er stor, når man hiver en sprød og duftende vaffel ud af vaffeljernet.
Vaflerne kan du bruge som en hurtig aftensmadsløsning eller du kan servere dem som forret for weekendens middagsgæster.
Prøv fx. at dele vaflerne i små hjerter og anrette dem som små kanapeer.
Jeg garanterer, der vil ikke være et øje tørt…!
- Vafler:
- 2 dl kikærtemel
- 2 dl vand
- 1 tsk salt
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk nigellafrø
- Rødbedehummus:
- 1 dåse kikærter
- 4 små kogte rødbeder
- 1 citron (saften)
- 2 spsk tahin
- 2 fed fintrevet hvidløg
- 2 tsk stødt koriander
- 1 tsk spidskommen
- Salt og peber
- Pisk alle ingredienserne sammen og lad derefter dejen stå og samle sig i 30 min. Tænd for vaffeljernet og lad det varme op.
- Fordel en del af dejen i vaffelhjernet, og steg til lampen lyser grønt. Tag vaflen ud med en gaffel og læg den på en tallerken. Gentag til der ikke er mere dej tilbage.
- Rødbedehummus
- Blend alle ingredienserne sammen, enten i en foodprocessor, mini hakker eller med en stavblender, til konsistensen er jævn og cremet. Smag hummusen til med salt og evt mere krydderi.
- Smør vaflen med rødbedehummus og drys med granatæblekerner og fint hakket persille.
Wauw, hvor ser de lækre ud! Min mund løber i vand 😀
De er så lækre Christine! Hvis ikke du allerede har kikærtemel, så afsted efter det 😉
Mmm ser super lækkert ud. Kan man bage dem på panden som pandekager, hvis man intet vaffeljern har?
Det er da lige det man kan 😉
Rødbede hummus…. Jeg elsker rødbeder, så måtte lige prøve din rødbede hummus. Wauuuuu!! Var den lige et hit herhjemme?? Det tror jeg vist nok. Eneste problem er dog at, den blev fuldstændig udryddet på et splitsekund. Så er atter i gang med at lave en omgang af den til madpakken.
Tina, jeg er VILD med jeres begejstring, du kan tro rødbedehummus også er et hit herhjemme.
Og nåe ja – et godt tip: lav altid dobbelt portion, fordi sådan en omgang får hurtig ben at gå på 😉
Kunne ikke få Nigella så prøver med hampfrø i stedet :-))
Jamen det skal da også nok blive lækkert 😉