
Et par overmodne bananer i frugtskålen – dét kender vi vist alle til, ikke?
Og tit er de blevet så modne, at der ikke er nogle, der vil spise dem.
Og tit er de blevet så modne, at der ikke er nogle, der vil spise dem.
Men smid dem endelig ikke ud!
Mulighederne for hvad de overmodne bananer kan bruges til er mange og idag kommer jeg med endnu en opskrift, som gør brug af de brune bananer.
Mulighederne for hvad de overmodne bananer kan bruges til er mange og idag kommer jeg med endnu en opskrift, som gør brug af de brune bananer.
Banan Granola
En sød og svampet banankage, bananis og bananpandekager er alle 3 super gode bud på hvad de kan bruge til.
Men hvad med en sprød hjemmelavet granola?
Mmmm – det er lækkert ikke?
Lige til at drysse på greenien, på yoghurten, spise med mandelmælk eller blot som en lille snack.
Denne granola er super enkel og dejlig sød, helt uden raffineret sukker, de modne bananer bidrager nemlig med masser af sødning og gør granoalen super sprød og knasende!

Banan Granola
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
Forfatter: Maria - Vanløse Blues
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Morgenmad
Antal personer: 10-15 portioner
Ingredienser
- 4 meget modne bananer
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 2 tsk. kanel
- 1 nip flagesalt
- 2,5 dl. hel boghvede
- 2,5 dl. glutenfri havregryn
- 3 spsk. frysetørrede hindbær
- 2 dl. pecannødder, groft hakkede
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 150 grader og kom bagepapir på en bageplade.
- Skræl bananerne og kom dem i en foodprocessor sammen med kanel, kardemomme og salt og blend det helt jævnt og cremet.
- Kom havregryn og hel boghvede i en skål og vend det sammen med bananmosen.
- Spred det ud i på bagepladen og bag det gylden og sprødt i ca. 20-25 min.
- Vend rundt i det et par gange undervejs.
- Tag pladen ud af ovnen og lad granolaen køle af.
- Når granolaen er helt afkølet vendes den sammen med frysetørret hindbær og pecannødder.
- Kom granolaen i en lukket beholder og brug det som topping på fx. greenies, smoothies, yoghurt, chiagrød, med mandelmælk eller drysset på en morgenmadssalat - det er overraskende godt!
Sikke en lækker opskrift! Den skal helt sikkert prøves i weekenden. 🙂 Har du en idé om, hvor lang tid granolaen kan holde sig? Har selv lidt svært ved at bedømme det, når den indeholder banan.
Bananen tørres jo ud, så den burde ikke volde problemer med holdbarheden. Jeg har ihvertfald haft min stående i over 1 uge uden at den blev dårlig 😉
Det må jeg prøve 🙂 Bruger du varmluft eller over-under varme?
Ja du må da så! Hjemmelavet granola er så godt! jeg bruger altid varmluft, men alle ovne bager jo forskelligt, så bagetid er altid vejledende.
Granolaen er færdig når den er tør og sprød 😉
Denne opskrift kan også bruges til lækre müslibarer 🙂
Synes dog bananen var meget gennemtrængende sød (ja de var nok rigeligt modne mine bananer) – tror et lille dyp i mørk chokolade vil sætte prikken over i’et!
Ej hvor genialt – tak for det tip!
Og hey, mørk chokolade har aldrig gjort nogen skade, vel? 😉
Det lyder super lækkert? Jeg vil bruge den som toppoing på yoghurt. Jeg har prøvet at finde din opskrift på soyayoghurt her på siden, men kan ikke få den frem… Men jeg vil spørge om man kan lave yoghurten på en anden plantemælk end sojamælk?
Det er super lækkert !
Men, soyayoghurten er altså bare en jeg køber 😉
Alpro laver en glimrende en der forhandles i nærmest alle supermarkeder 😉
Hej Maria
Hvis nu man ikke kan tåle havregryn, hvad ville du så erstatte det med? Jeg har tænkt og tænkt, men kan ikke rigtig komme på noget ?
Mvh Lene
Jeg ville bruge hirse-, quinoa eller boghvedeflager istedet 😉