Banan Granola

Banan Granola
Et par overmodne bananer i frugtskålen – dét kender vi vist alle til, ikke?
Og tit er de blevet så modne, at der ikke er nogle, der vil spise dem.
Men smid dem endelig ikke ud!
Mulighederne for hvad de overmodne bananer kan bruges til er mange og idag kommer jeg med endnu en opskrift, som gør brug af de brune bananer.

Banan GranolaBanan GranolaBanan Granola

Banan Granola

En sød og svampet banankage, bananis og bananpandekager er alle 3 super gode bud på hvad de kan bruge til.

Men hvad med en sprød hjemmelavet granola?

Mmmm – det er lækkert ikke?
Lige til at drysse på greenien, på yoghurten, spise med mandelmælk eller blot som en lille snack.

Denne granola er super enkel og dejlig sød, helt uden raffineret sukker, de modne bananer bidrager nemlig med masser af sødning og gør granoalen super sprød og knasende!

Banan Granola

4.0 from 1 reviews
Banan Granola
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Morgenmad
Antal personer: 10-15 portioner
Ingredienser
  • 4 meget modne bananer
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 2 tsk. kanel
  • 1 nip flagesalt
  • 2,5 dl. hel boghvede
  • 2,5 dl. glutenfri havregryn
  • 3 spsk. frysetørrede hindbær
  • 2 dl. pecannødder, groft hakkede
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 150 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Skræl bananerne og kom dem i en foodprocessor sammen med kanel, kardemomme og salt og blend det helt jævnt og cremet.
  3. Kom havregryn og hel boghvede i en skål og vend det sammen med bananmosen.
  4. Spred det ud i på bagepladen og bag det gylden og sprødt i ca. 20-25 min.
  5. Vend rundt i det et par gange undervejs.
  6. Tag pladen ud af ovnen og lad granolaen køle af.
  7. Når granolaen er helt afkølet vendes den sammen med frysetørret hindbær og pecannødder.
  8. Kom granolaen i en lukket beholder og brug det som topping på fx. greenies, smoothies, yoghurt, chiagrød, med mandelmælk eller drysset på en morgenmadssalat - det er overraskende godt!