Forårs grøn suppe med en topping af ristede radiser og saltede mandler.
Radiser kan være ret så skape i smagen, men det forsvinder helt, når de ristes på panden.
Og en suppe uden topping er blot en kedelig skål flydende kost, så gå aldrig ned på toppingen på din suppe.
Der er altså en mening med at ting som asparges, radiser, ærter og jordbær i sæson på samme tid, fordi de passer bare så forbløffende godt sammen. Så til denne forårs grønne suppe har jeg brugt hele 3 af de ting. Jeg tænkte jordbærrene ikke var så passende her, det var de tilgengæld sammen med de grillede asparges salatwraps jeg delte igår, dem kan du se lige her:
SALATWRAPS MED GRILLEDE ASPARGES & JORDBÆRSALSA
Opskriften på suppen finder du nedefor.
Nyd solen og det dejlige vejr, tænk at vi har sommer i maj, skønt med skønt på!
- 2 bunder asparges
- 200 g ærter
- 1 løg
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1 spsk. citronsaft
- salt og peber
- Oliven- el. kokosolie til stegning
- 1 bundt radiser
- 1 spsk. ahornsirup ( kan undlades )
- salt og peber
- Oliven- el. kokosolie til stegning
- 1 dl. ristede saltede mandler, groft hakket
- Hak løget fint, varm en gryde op til medium varme tilsæt lidt olie og steg løget heri i ca. 5 min, eller til løget er klart og mørt.
- Knæk trævlede ender af aspargesene og kassér dem.
- Skær aspargesene i mindre stykker, kom dem i gryde sammen med ærter og tilsæt bouillon og citronsaft.
- Bring suppen i kog og lad den simre i 5 min.
- Skær radiserne i kvarte og varm en pande op til medium varme, tilsæt lidt olie og steg radiserne heri i 4-5 minutter. Tilsæt ahornsirup, salt og peber og vend det godt rundt.
- Blend suppen jævn og cremet med en stavblender og smag den til med salt og peber.
- Anret suppen i skåle og top med radiser og mandler.
Hej! I ingredienslisten står der ærter, men kan ikke se dem i how to-beskrivelsen. Der står der til gengæld edamamebønner. Skulle der have stået ærter? Eller kan man lave suppen med bønnerne med samme resultat? 🙂
Kh
Det var vist en smutter, det er rettet nu. Men i realiteten kan begge dele bruges.
Ærterne giver bare en mere frisk smag, men edamammebønner vil altså også sagtens kunne bruges 😉
Er det lige meget om det er grønne eller hvide asparges?
Nej ikke lige til denne her, de smager suppen klart bedst med de grønne asparges.
Fordelen med dem er at de heller ikke skal skrælles 😉