GRØN FORÅRSSUPPE: Aspargessuppe med ristede radiser

Forårs grøn suppe med en topping af ristede radiser og saltede mandler.

Radiser kan være ret så skape i smagen, men det forsvinder helt, når de ristes på panden.
Og en suppe uden topping er blot en kedelig skål flydende kost, så gå aldrig ned på toppingen på din suppe.

Der er altså en mening med at ting som asparges, radiser, ærter og jordbær i sæson på samme tid, fordi de passer bare så forbløffende godt sammen. Så til denne forårs grønne suppe har jeg brugt hele 3 af de ting. Jeg tænkte jordbærrene ikke var så passende her, det var de tilgengæld sammen med de grillede asparges salatwraps jeg delte igår, dem kan du se lige her:

SALATWRAPS MED GRILLEDE ASPARGES & JORDBÆRSALSA

Opskriften på suppen finder du nedefor.

Nyd solen og det dejlige vejr, tænk at vi har sommer i maj, skønt med skønt på!

Aspargessuppe med ristede radiser
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Suppe
Antal personer: 2-4 portioner
Ingredienser
  • 2 bunder asparges
  • 200 g ærter
  • 1 løg
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og peber
  • Oliven- el. kokosolie til stegning
  • 1 bundt radiser
  • 1 spsk. ahornsirup ( kan undlades )
  • salt og peber
  • Oliven- el. kokosolie til stegning
  • 1 dl. ristede saltede mandler, groft hakket
Fremgangsmåde
  1. Hak løget fint, varm en gryde op til medium varme tilsæt lidt olie og steg løget heri i ca. 5 min, eller til løget er klart og mørt.
  2. Knæk trævlede ender af aspargesene og kassér dem.
  3. Skær aspargesene i mindre stykker, kom dem i gryde sammen med ærter og tilsæt bouillon og citronsaft.
  4. Bring suppen i kog og lad den simre i 5 min.
  5. Skær radiserne i kvarte og varm en pande op til medium varme, tilsæt lidt olie og steg radiserne heri i 4-5 minutter. Tilsæt ahornsirup, salt og peber og vend det godt rundt.
  6. Blend suppen jævn og cremet med en stavblender og smag den til med salt og peber.
  7. Anret suppen i skåle og top med radiser og mandler.