Salatwraps med grillede asparges og jordbærsalsa

Salatwraps med grillede asparges og jordbærsalsa

Mere sol..
Mere sommer ..
.. og flere danske asparges !!

Denne gang af den grillede salgs …
Serveret i salatwraps, som en smuk og lækker forret med en frisk jordbær salsa til.

Jeg er hånden på hjertet ikke den store grillmester, jeg har ellers sådan en fin og fancy gasgrill stående, men det virker for mig lidt fjollet, at tænde op for den, når jeg kun skal lave mad til Alma og jeg selv.

Men jeg kan virkelig godt lide den grillede smag som maden får, derfor hiver jeg tit min smukke grillpande frem. Den giver både fine grillstriber og smagen af grill, jep den er god nok. Hvordan i alverden det kan lade sig gøre, dét ved jeg ikke – men det gør den altså!

Så et godt tip til hvis du ikke har en grill eller også bare syntes det er fjollet at tænd den op, for et bundt asparges, så tænd op under grillpanden istedet – det bliver næsten lige så godt. Og grunden til jeg skriver næsten, er jo fordi, der et eller andet helt særligt ved den stemningen det giver når manden tilberedes og spises uden for. Men hey! – der er jo ingen, der siger at denne sommerlige salatwrap ikke kan spises udenfor vel?

Salatwraps med grillede asparges og jordbærsalsa
Salatwraps med grillede asparges og jordbærsalsa
Salatwraps med grillede asparges
 
Forfatter:
Opskrifts type: Forret
Ret: Sommermad
Antal personer: 4
Ingredienser
Fremgangsmåde
  1. Varm grillpande op til høj varme.
  2. Knæk de trævlede ender af aspargesene og kasser dem.
  3. Skyl aspargesene og dup dem tørre. Vend dem med olivenolie og salt og gril dem på grillpanden i 5-7 min, vend dem et par gange under vejs.
  4. Del hjertesalaten i blade, skyl og slyng den grundigt og fordel bladene på et fad.
  5. Skær de grillede asparges i mundrette bidder og for del dem på salat bladede.
  6. Top med kogt quinoa, jorbærsalsa, ristede og hakkede hasselnødder og senneps vinaigrette.

Jordbærsalsa
 
Forfatter:
Opskrifts type: Tilbehør
Ret: Sommermad
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • JORDBÆRSALSA:
  • 150 g jordbær, i små tern
  • 1 rødløg, fint hakket
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. fint hakkede frisk krydderurt fx. mynte, basilikum, perille eller koriander
  • 2 tsk. olivenolie eller hasselnøddeolie
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Vend alle ingredienserne sammen i en skål.
  2. smag til med salt og peber.
  3. Server salsaen som tilbehør til salater og andre grønne retter.