3 fantastiske dressinger, der gør dine salater uimodståelige!

3 fantastiske dressinger, der gør dine salater uimodståelige!

En salat uden dressing er det samme som popcorn uden salt, gin uden tonic, sommer uden rosé, chips uden dip,  X-factor uden Blachman,  Carrie uden Manolo Blahnik og en romatisk film uden en happy ending …


At det er den gode dressing, der afgør om salatskålen bliver tømt er ingen hemmlighed.
Derfor giver jeg dig her 3 fantastiske dressinger, der på hver sin måde, vil gøre dine salater uimodståelige og salatskålen tom!

Den første dressing jeg vil introducere dig for, er min nye absolutte favorit dressing!
Jep, tahindressingen har pænt må træde ned fra 1. pladsen til fordel for denne helt vidunderlige smags eksplosion.

Dressingen er inspireret af én jeg fik serveret på Hafnia Bar i København, og hvis ikke jeg skyndte mig at lave den her hjemme, ville alle min penge blive lagt på Hafnia, bare for at kunne spise mere af  denne fantastiske dressing.

3 fantastiske dressinger, der gør dine salater uimodståelige!

Ginger-Lemon dressing
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Brug dressingen til salater med kål, fx. broccoli, grønkål eller rødkål.
Forfatter:
Opskrifts type: Dressing
Antal personer: 5 dl
Ingredienser
  • 2 dl. solsikkekerner - udblødt i 3-4 timer
  • 2-3 dl. frisk vand
  • saft og skal fra 1 citron
  • 2 spsk. gærflager
  • 3 cm frisk ingefær
  • 1 tsk. kokossukker
  • 1 tsk. flagesalt
Fremgangsmåde
  1. Kom alle ingredienser i en blender og blend det helt jævt og cremet. Smag til med tamari.
  2. Kom dressingen på flaske og stil den i køleskabet 1-2 timer inden den skal bruges - det gør den tryk og cremet.
Tips
HOLDBARHED: 4-5 dage i køleskabet.

3 fantastiske dressinger, der gør dine salater uimodståelige!

Dressing nummer to kom til verden sådan helt tilfældigt. Jeg havde ren rest kokosmælk stående i køleskabet, så istedet for at lave en dressing baseret på tahin, som jeg jo plejer, blev det til en kokosmælk og lad mig bare sige sådan her; den er blevet lavet mange gange siden!

Kokos-Miso dressing
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Brug dressingen til salater med kål, fx. spidskål, blomkål eller broccoli.
Forfatter:
Opskrifts type: Dressing
Antal personer: 5 dl
Ingredienser
  • 4 dl. kokosmælk - fx. den økologiske fra Santa Maria
  • saft og skal fra 1 lime
  • 1 spsk. miso - fx. Clearspring brown rice miso
  • 1-2 spsk. tamari
  • 3 cm frisk ingefær
  • 1½ cm frisk gurkemeje
Fremgangsmåde
  1. Kom alle ingredienser i en blender og blend det helt jævt og cremet. Smag til med salt.
  2. Kom dressingen på flaske og stil den i køleskabet 1-2 timer inden den skal bruges - det gør den tryk og cremet.

3 fantastiske dressinger, der gør dine salater uimodståelige!

Sidste dressing er en genganger fra de friske forårsruller med asparges og nektarin, men den er så vidunderlig god at den fortjener at blive nævnt igen.
Squashen giver dressingen en lækker cremet konsistens og den store mængde af basilikum giver dressigen en helt vidunderlig aromatisk smag.

CREMET BASILIKUM DRESSING
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Brug dressingen til salater med fx. blomkål, lette grønne salater og gerne sammen med vandmelon eller andre melon typer.
Forfatter:
Opskrifts type: Dressing
Antal personer: 3 dl
Ingredienser
  • 1 squash
  • 2 potter basilikum
  • ½ dl mandler
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. citronsaft
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Skyl squashen, skær den i grove tern og kom den i blendernen sammen med med alle de øvrige ingredienser og blend den helt jævn og cremet. Smag dressigen til med salt og peber. Kom dressingen på flaske og stil den i køleskabet 1 time inden den skal bruges - det gør den kold og fremhæver smagen.
Tips
HOLDBARHED: 3-4 dage i køleskabet.

3 fantastiske dressinger, der gør dine salater uimodståelige!