En salat uden dressing er det samme som popcorn uden salt, gin uden tonic, sommer uden rosé, chips uden dip, X-factor uden Blachman, Carrie uden Manolo Blahnik og en romatisk film uden en happy ending …
At det er den gode dressing, der afgør om salatskålen bliver tømt er ingen hemmlighed.
Derfor giver jeg dig her 3 fantastiske dressinger, der på hver sin måde, vil gøre dine salater uimodståelige og salatskålen tom!
Den første dressing jeg vil introducere dig for, er min nye absolutte favorit dressing!
Jep, tahindressingen har pænt må træde ned fra 1. pladsen til fordel for denne helt vidunderlige smags eksplosion.
Dressingen er inspireret af én jeg fik serveret på Hafnia Bar i København, og hvis ikke jeg skyndte mig at lave den her hjemme, ville alle min penge blive lagt på Hafnia, bare for at kunne spise mere af denne fantastiske dressing.

- 2 dl. solsikkekerner - udblødt i 3-4 timer
- 2-3 dl. frisk vand
- saft og skal fra 1 citron
- 2 spsk. gærflager
- 3 cm frisk ingefær
- 1 tsk. kokossukker
- 1 tsk. flagesalt
- Kom alle ingredienser i en blender og blend det helt jævt og cremet. Smag til med tamari.
- Kom dressingen på flaske og stil den i køleskabet 1-2 timer inden den skal bruges - det gør den tryk og cremet.

- 4 dl. kokosmælk - fx. den økologiske fra Santa Maria
- saft og skal fra 1 lime
- 1 spsk. miso - fx. Clearspring brown rice miso
- 1-2 spsk. tamari
- 3 cm frisk ingefær
- 1½ cm frisk gurkemeje
- Kom alle ingredienser i en blender og blend det helt jævt og cremet. Smag til med salt.
- Kom dressingen på flaske og stil den i køleskabet 1-2 timer inden den skal bruges - det gør den tryk og cremet.

Squashen giver dressingen en lækker cremet konsistens og den store mængde af basilikum giver dressigen en helt vidunderlig aromatisk smag.
- 1 squash
- 2 potter basilikum
- ½ dl mandler
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. citronsaft
- salt og peber
- Skyl squashen, skær den i grove tern og kom den i blendernen sammen med med alle de øvrige ingredienser og blend den helt jævn og cremet. Smag dressigen til med salt og peber. Kom dressingen på flaske og stil den i køleskabet 1 time inden den skal bruges - det gør den kold og fremhæver smagen.

De dressinger ser skønne ud, og sjovt med dressing med lidt atypiske ingredienser. Men hvad er gærflager? Har lige lånt din kogebog på biblioteket, for lige at smugkigge lidt, for at se om jeg skal have den købt selv. Virkelig meget lækker kogebog, som jeg helt sikkert skal have mit eget eksemplar af 🙂
Kære Louise,
Undskyld jeg først vender tilbage nu – jeg har helt overset din søde kommentar.
Det må næsten være Geniale Grøntsager du har lånt, da Velsmagende Vegansk og Vegetarisk ikke var udkommet da du skrev 😉
Hvor dejligt du syntes om dem og jeg håber du har fået dit eget eksemplar i mellemtiden 😉
Gærflager er et inaktivt gær som tilføjer en ostelignende smag til veganske retter. Det kan sagtens undlades, dressingen bliver stadig skøn. Gærflagerne bidrager bare lige med det der sidste uhm faktor 😉
Hvor dejligt når en anden har spurgt om det samme som jeg ville spørge om – gærflager. Tak for svaret. Jeg kommer til at udelade gærflagerne (dels ved jeg ikke hvor det kan købes, dels er jeg single og ville nok aldrig få brugt det), men er vild med både ingefær og citron, så dressingen skal bestemt prøves alligevel 🙂
Jeg er ny her på dine sider, men er vild med dine salater. Er nemlig ikke til salater med salatblade, men dem her med noget gods i – yes! Så stor tak herfra.
Gærflager kan købes i matas 🙂
Hejsa. Det med udblødte solsikkekerner lyder spændende.
Hvor meget vand skal solsikkekernerne sættes i blød i og sier du det overskydende vand fra, før du tilsætter de andre ingredienser (incl de øvrige 2-3 dl vand) og blender hele herligheden.
Mvh Nete
Solsikkekerner skal blot være dækket og jeps, vandet skal sies fra og nyt skal tilsættes når det blendes 😉
Super. Tak for svar ????
Hvor ser de gode ud! Er der nogen af dressingerne der egner sig til nedfrysning?
De er SÅ gode !!
Jeg har aldrig prøvet at fryse dem, så det kan jeg desværre ikke svare på 🙈