Dessert forårsruller med banan, chokolade og vaniljeis

Dessert forårsruller

Forårsruller er som regel fyldte med grøntsager og dyppes i soyasauce.

Sådan nogle forårsruller er vi slet ikke ude i her.
Dem her spiser du til dessert.

Jeps!
Dessert forårsruller, du –  det er det nye!

Dessert forårsruller - Indbagte bananer med chokolade vaniljeis

Dessert forårsruller

Jo, fordi ser du.
Den dej man bruger til forårsruller, indeholder nemlig kun mel og vand.
Derfor står det jo én fuldstændig frit for, om man vil bruge dem i det salte køkken eller i det søde, som jeg har gjort her.

Og hvis du aldrig har prøvet en dessert forårsrulle, så er det altså nu du skal.
Fordi det her, dét er altså godt!

Som det er med så mange andre opskrifter, er det kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan fylde i sådan en her.
Jeg valgte bananer, udelukkende fordi jeg er vil med kombinationen af banan og chokolade, gerne så mørk som overhovedet muligt!

Faktisk foretrækker jeg en 100% chokolade, men du skal naturligvis bruge en chokolade lige efter din smag.

Tøm frugtskålen

Nå men altså, der kan jo bruges et utal af frugter her.

Æbler, pærer, blommer …
Den eneste tommelfinger regel er, at det ikke må blive for vådt.
Fordi ellers går forårsrulledejen i stykker.

1, 2 eller mange

Med det i mente.

Så fyr den af og server dessert forårsruller næste gang du skal have gæster, eller endnu bedre!
Allerede i aften.

Man kan nemlig sagtens nøjes med kun at lave én!
Hov, fik jeg nu sagt for meget der …
Undskyld, eller…?

Dessert forårsruller - Indbagte bananer med chokolade vaniljeis

Dessert forårsruller - Indbagte bananer med chokolade vaniljeis
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk
Ret: is, dessert
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 4 stykker forårsrulle dej
  • 2 bananer
  • 4 tsk. kokossukker
  • 4 stykker mørk chokolade
  • Smeltet kokosolie til pensling
  • 8 kugler vaniljeis* fx. Funky Fields Vaniljeis
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Halver bananerne og riv chokoladen groft.
  3. Læg et stykket forårsrulle dej så et hjørne vender ind mod dig selv. Drys 1 tsk. kokos sukker i hjørnet tættest på dig, placer ½ banan ovenpå og drys med revet chokolade. ( gem lidt til pynt)
  4. Rul dejen en omgang, fold siderne ind og rul den så færdigt.
  5. Placer rullen med samlingen ned af i et fad og fortsæt på samme måde med resten at rullerne.
  6. Pensel rullerne med kokosolie, sæt fadet i ovnen og bag rullerne sprøde i 5-10 min.
  7. Server rullerne med 2 kugler is og drysset med revet chokolade.

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem