Glaskålssalat med vandmelon og grønne mungbønne bøffer

Glaskålssalat med vandmelon og grønne mungbønne bøffer

Glaskål og mungbønner…
2 råvarer du måske aldrig har smagt, eller måske endda aldrig hørt om.

Hvis ikke, så lad mig introducere dig for dem her i en skøn og frisk glaskålssalat med vandmelon og grønne mungbønne bøffer.

Glaskålssalat med vandmelon og grønne mungbønne bøfferGlaskålssalat med vandmelon og grønne mungbønne bøfferGlaskålssalat med vandmelon og grønne mungbønne bøfferGlaskålssalat med vandmelon og grønne mungbønne bøffer

Ufo kål og uspirede bønner

Glaskål er desværre ikke altid noget man finder i alle supermarkeder.
Ger skal du nok forbi en velassorteret grønthandel for at få fingerne i den og det du skal kigge efter, er en grøn knold, der ligner noget, der lige er landet fra rummet.

Den har en hård grøn skal og lange tenkakler – begge dele skal skæres af og inde bag gemmer der sig en sprødt, mildt og saftigt kål, der smagsmæssigt minder lidt om ærter.
Kålsmagen er ihvertfald minimal, hvis man sammenligner det med fx. broccoli eller rødkål.

Glaskål er nok mit favorit kål og i sæsonen slæber jeg det ene hjem efter det andet.
Jeg bruger det både i salater, men også bare skåret i stave, som snack sammen med hummus.

Mungbønner kender du måske allerede, som de store lange spirer, der bliver brugt meget i det asiatiske køkken.
Men de kan altså også koges og bruges på samme måde, som andre bønner, i salater, deller og bøffer.
Mungbønner er som navnet lyder en bønne, men de skal ikke først udblødes, som alle andre bønner.
De er derfor lige så hurtige at bruge som fx. linser og smagsmæssigt minder de, ligesom glaskålen, også lidt om ærter.

Igen er du nok nødt til at skulle forbi grønthandleren, for at finde mungbønner, men der skulle du jo alligevel hen, for at få fat i glaskålen.

Glaskålssalat med vandmelon og grønne mungbønne bøffer

Kombinationen af knasende sprød glaskål og sød og saftig vandmelon, bliver jeg simpelthen ikke træt af.
I sæsonen laver jeg den mindst 3 gange om ugen, ja nogle gange faktisk hverdag.
Det er altså bare en freaking lækker salat!
Og ved at bruge andre krydderurter som fx. koriander, basilikum eller mynte, får man den samme lækre salat – med et anderledes lille smagskick.
Chili er også altid en god idé at tilsætte, ligesom forskellige nødder, frø og kerner også kan give salater et ekstra smagspift.

Leg med den og gør den til din egen.

Bøfferne, ja de er altså også virkelig gode.
Masser af smag, bid, grøntsager og grønne proteiner.
Det perfekte tilbehør til salaten, så du bliver mæt og lad.

Hvis du er vil med denne salat, vil du også elske disse friske og knasende salater:

Glaskålssalat med mango, koriander og sorteris
Glaskålssalat med agurk, chili og koriander
Glaskålssalat med quinoa og 3 x bær

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Glaskålssalat med vandmelon og grønne mungbønne bøfferGlaskålssalat med vandmelon og grønne mungbønne bøffer

Glaskålssalat med vandmelon og grønne mungbønne bøffer
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Salat og bøffer
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 2 store glaskål
  • ½ vandmelon
  • 4 spsk. bredbladet persille, fint hakket
  • DRESSING:
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. ristede sesamfrø
  • 1 tsk. ristet sesamolie
  • Salt og peber
  • MUNGBØNNE BØFFER - 12 stk.
  • 5 dl. mungbønner, kogte
  • 2 dl. quinoa, kogt
  • 1 lille blomkål
  • 2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand - rørt sammen og trukket i 10 min.
  • ½-1 dl. kikærtemel
  • 3 spsk. persille, fint hakket
  • ½ dl forårsløg, fint hakket
  • 1 tsk. flagesalt
  • ½ tsk. peber
Fremgangsmåde
  1. Skær skrællen af glaskål og vandmelon og skær det derefter i tern.
  2. Kom det i en skål og vend det hele sammen med dressingen.
  3. Start med at hakke blomkål, persille og forårsløg fint i en foodprocessor, tilsæt derefter quinoa, halvdelen af mungbønnerne, hørfrø blandingen, salt og peber og blend det til en jævn og fin konsistens. Tilsæt resten af mungbønnerne og giv den et par gange med pulsknappen.
  4. Tilsæt kikærtemel og puls det igen så det bliver jævnt fordelt.
  5. Lad det stå og samle sig i 10-15 min.
  6. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  7. Form farsen til 12 bøffer, sæt pladen i ovnen og bag dem i 25-30 min.
  8. Spis salaten som tilbehør til mungbønnebøfferne og har du rester tilbage er begge dele skønne i madpakken dagen efter.

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGemGemGem