
Perfekte til alt fra morgenmad, frokost og som bolle til en saftig burger!
Nemme og hurtige at lave og med et perfekt resultat – hver gang!

Koden til luftige glutenfrie boller
ENDELIG!
Endelig har jeg knækket koden til lette, luftige glutenfrie brød og boller.
Det er ganske simpelt og kræver kun 2 ingredienser og 15 min af din tid.
Ingredienserne er vand og pulveriseret loppefrøskaller – bedre kendt som den gule pakke HUSK.
De 2 ting røres sammen, trækker i 10 min og så skal det ellers piskes luftigt i 5 min.
Det er dét, der gør den store forskel.
Luften du får pisket ind i den tapetklister lignede masse, resulterer i et let og luftigt bagværk – lige som det skal være.
Grønne glutenfrie quinoaboller
Det glutenfri bageri
Når du først har fået succes med de glutenfrie boller en gang, så får du lyst til at bage flere.
Det ved jeg bare!
Og så er det jo godt jeg har mange flere opskrifter du kan kaste dig over, ikke?
Se bare her:
Glutenfrie græskarboller
Glutenfrie burgerboller
Broccoliboller – veganske og glutenfrie
Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…
Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!
- 1 spsk. pulveriseret loppefrøskaller ( fx. Gul Husk )
- 4 dl. vand
- 250 g spinat fra frost - optøet
- 1½ dl. quinoamel ( kan erstattes af hirsemel )
- 1 dl. quinoaflager ( kan erstattes af hirseflager )
- 1 dl. rismel
- 1 dl. græskarkerner
- 1 tsk. flagesalt
- Rør loppefrøskallerne sammen med vandet og lad det trække i 10 min.
- Pisk det luftigt med en håndmixer i 5 min.
- Skift til dejkroge og rør nu alle ingredienser sammen.
- Tænd ovnen på 180 grader og kom bagepapir på en bageplade.
- Form dejen til 8 boller ved hjælp af 2 spiseskeer.
- Sæt pladen i ovnen og bag bollerne i 40-50 minutter.
- Lad bollerne køle af på en bagerist.
- Spis bollerne med dit yndlings pålæg eller brug dem som burgerbolle.
- Bollerne bør opbevares på køl og er desuden fryseegnet.
- TIP: smør dem fx. med den lækre cashew smørreost
Hej Maria
Din opskrift ser virkelig god ud! Det er lige hvad jeg leder efter til nogle madpakkeboller, da jeg snart starter i skole -Mange tak! 🙂
Jeg tænkte bare på om det er muligt at bruge den grønne pakke med loppefrøskaller fra husk, istedet for den gule? eller om det skal være pulveriserede loppefrøskaller?
Venlig hilsen Franciska
Hej Franciska,
Jeg har brugt det grønne HUSK da jeg ikke havde det gule og det har fungeret fint 🙂 Har bagt dem i dag og de er vanvittigt lækre! Er dog lidt i tvivl om jeg har givet dem for lidt – 45 minutter i 180 graders almindelig ovn, eller om det bare er spinaten, der gør, at de er så saftige og “våde”.
Venligst Julie
Bollerne ser gode ud. Hvor køber du quinoamel?
Det køber jeg i Helsekosten
Hvordan hæver de når der hverken er gær eller æg i ?
Jeg skriver ikke noget om at de hæver, men bollerne bliver lette og luftige pga. luften der piskes ind i geleen fra Husk´en 😉
De skal ikke hæve men piskes luftige
Lige præcis Nanna 😉