Grønne glutenfrie quinoaboller

Grønne glutenfrie quinoaboller
Lette, luftige og grønne glutenfrie quinoaboller fyldt med spinat og græskarkerner.
Perfekte til alt fra morgenmad, frokost og som bolle til en saftig burger!

Nemme og hurtige at lave og med et perfekt resultat – hver gang!

Grønne glutenfrie quinoaboller
Koden til luftige glutenfrie boller 

ENDELIG!

Endelig har jeg knækket koden til lette, luftige glutenfrie brød og boller.

Det er ganske simpelt og kræver kun 2 ingredienser og 15 min af din tid.

Ingredienserne er vand og pulveriseret loppefrøskaller – bedre kendt som den gule pakke HUSK.
De 2 ting røres sammen, trækker i 10 min og så skal det ellers piskes luftigt i 5 min.
Det er dét, der gør den store forskel.
Luften du får pisket ind i den tapetklister lignede masse, resulterer i et let og luftigt bagværk – lige som det skal være.

En anden tommelfinger regel til hvordan du opnår et let og luftigt resultat, når du bager glutenfrit er at du skal mikse tunge og lette meltyper.
Se det lidt som hvis du bagte boller kun af rugmel – det vil også give boller flade som pandekager og tunge som sten.

Grønne glutenfrie quinoaboller

Til disse boller har jeg brugt quinoamel, som den tunge meltype og rismel som den lette.
Du kan sagten bruge andre typer glutenfrimel, men smagen af quinoa er med til at give bollerne en helt fantastisk smag.
Og bollerne her er altså virkelig gode!
Så gode, at jeg måtte bage dem 3 gange! inden jeg kunne nå at tage billeder af dem, inden de alle var spist ….
Ja, sådan går det jo når noget bare er så pokkers lækkert, ikke?

Det glutenfri bageri

Når du først har fået succes med de glutenfrie boller en gang, så får du lyst til at bage flere.
Det ved jeg bare!

Og så er det jo godt jeg har mange flere opskrifter du kan kaste dig over, ikke?
Se bare her:

Glutenfrie græskarboller
Glutenfrie burgerboller
Broccoliboller – veganske og glutenfrie

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Grønne glutenfrie quinoabollerGrønne glutenfrie quinoaboller

Grønne & glutenfrie quinoaboller
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Glutenfri, vegansk
Ret: Brød og boller
Antal personer: 8 stk
Ingredienser
  • 
1 spsk. pulveriseret loppefrøskaller ( fx. Gul Husk )
  • 4 dl. vand
  • 250 g spinat fra frost - optøet
  • 1½ dl. quinoamel ( kan erstattes af hirsemel )
  • 1 dl. quinoaflager ( kan erstattes af hirseflager )
  • 1 dl. rismel
  • 1 dl. græskarkerner
  • 1 tsk. flagesalt
Fremgangsmåde
  1. Rør loppefrøskallerne sammen med vandet og lad det trække i 10 min.
  2. Pisk det luftigt med en håndmixer i 5 min.
  3. Skift til dejkroge og rør nu alle ingredienser sammen.
  4. Tænd ovnen på 180 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  5. Form dejen til 8 boller ved hjælp af 2 spiseskeer.
  6. Sæt pladen i ovnen og bag bollerne i 40-50 minutter.
  7. Lad bollerne køle af på en bagerist.
  8. Spis bollerne med dit yndlings pålæg eller brug dem som burgerbolle.
  9. Bollerne bør opbevares på køl og er desuden fryseegnet.
  10. TIP: smør dem fx. med den lækre cashew smørreost

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGemGemGemGemGem

GemGem