Intens chokolade mousse

Intens chokolade mousse

// Indeholder reklame //

Intens, cremet, ja nærmest vulgær chokolade mousse.

Udover chokolade som den åbenlyse ingrediens, indeholder moussen også noget du måske ikke lige havde regnet med ville befinde sig i en chokolade mousse.

Intens chokolade mousse

Indian summer

Mine sanser er forvirrede, bedst som jeg troede at nu var efteråret kommet for at blive, vender sommeren tilbage med 110 km i timen. Min krop og sind kan slet ikke finde ud af det.
Jeg var så indstillet på kolde dage med indendørs hygge, stearinlys og lune tæpper.
Som jeg vist har givet udtryk for flere gange, så elsker jeg efteråret, altså sådan virkelig elsker!

Jeg reager på efteråret, som de fleste reager på sommer, med en sådan lidt overstadig glæde.
Bladene der skifter farve, den klare, kølige, nærmest sprøde luft der kommer sammen med efteråret – jeg er pjattet med det!

We will always have Paris

Noget andet jeg også er vild med er Paris.
Jeg var der for 2 år siden, i samme hede som vi har i Danmark lige nu.

Derfor drømmer jeg om at besøge Paris om efteråret!
2 favorit ting på samme tid – det kan kun blive godt, tænker jeg!

Desværre, eller ikke helt desværre faktisk.
Som selvstændig, har jeg en arbejdskalender der ikke tillader en efterårstur til Paris.
Så når jeg ikke kan komme til Paris, må Paris jo komme til mig, er det ikke sådan man siger.

Derfor har jeg snuset rundt i Magasins mad mekka også kaldet Mad & Vin, her fåes jo alt hvad hjertet begærer af Franske lækkerier til at tilfredsstille et Paris længselende hjerte.

Intens chokolade mousse

Valrhona chokolade, Cognac og den hemmelige ingrediens til at lave en intens og cremet chokolade mousse.

Så med mindre du allerede har scrollet ned for at se hvad den er, kommer afsløringen her: Tofu.
Jep du skal altså lave denne mega lækre mousse med tofu.
Og skulle du nu sidde og rynke på næsen og tænke, ej det er altså for mærkeligt, så giv den lige et forsøg alligevel.

Tofu smager ikke af noget, men bidrager med en ultra blød og cremet konsistens.
Chokoladen og cognacen er det der smager igennem her.

Fik jeg sagt den er lækker?

Intens chokolade mousse

Intens chokolade mousse
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Dessert
Antal personer: 6 personer
Ingredienser
  • 200 g mørk chokolade, 92 %
  • 600 g silken tofu
  • 160 g kokossirup, eller anden flydende sødning
  • 1 lime, fintrevet skal heraf
  • 1 vanilijestang, kornene heraf
  • 1 spsk. cognac ( kan undlades )
  • 1 stort nip flagesalt
  • Til servering:
  • Hakkede ristede hasselnødder
  • Fint revet chokolade og limeskal
Fremgangsmåde
  1. Smelt chokoladen i en skål over et vandbad.
  2. Pres overskydende væske ud af tofuen igennem et ostelærred eller rent viskestykke.
  3. Kom tofuen i en foodprocessor sammen med alle de øvrige ingredienser og blend det helt jævnt og cremet.
  4. Tilsæt den smeltede chokolade og blend igen indtil det er jævnt fordelt og konsistensen er jævn og cremet.
  5. Fordel blandingen i 6 glas og stil dem på køl i 20 min. inden den serveres.
  6. Lige inden servering drysses tærten med hasselnødder og chokolade og limeskal.

 

 

GemGem

GemGem

GemGem