Marokkansk Buddha bowl

Marokkansk Buddha bowl
Buddha bowl!
Frokost skålen over dem alle!
Her i en lækker marrokansk udgave
YUM!Marokkansk Buddha bowlMarokkansk Buddha bowl

Hotte bowls

Hvis du fornyligt har besøgt bare en af københavns nye og hippe cafeer, så ved du allerede, at Buddha bowlen er det hotteste hotte du kan spise til frokost.

Med en bund af quinoa og bladgrønt – her brugt spinat, men grønkål er altså også virkelig glimrende, er det igen kun fantasien, der sætter grænser for hvad du ellers kan fylde i af lækre grøntsager.

Marokkansk Buddha bowl

Tænk gerne i forskellige farver når du anretter din skål, det giver det smukkeste resultat.

Men altså, det jo heldigvis ikke alle måltider, der skal vises frem på de sociale medier.

Så har du lyst til en skål, altså bowl, med lad os sige stegt blomkål, quinoa og hummus, som jo uden tvivl vil smage vidunderligt!
Men lad os bare være ærlige og indrømme at det ikke ligefrem vil være den smukkeste skål på hashtagget #minhippebuddhabowl.
Så forskellige farver er kodeordet her.

Lækre tilføjelser

Dressing er selvfølgelig også stor del af fornøjelsen ved sådan en buddhabowl
Og fordi min gik den marrokanske vej, brugte jeg en rest af den grillede peberfrugtsauce, der gemte sig i køleskabet.

Men brug hvad du har og hvad du lyster!

Hummus fx.? så har jeg en lækker en lige her: Den perfekte hummus

eller hvad med en af de 3 dressinger, der gør en hver salat uimodstålelig ?

Og så er der jo også dressingen over dem alle: tahindressingen!

Nu er det så helt op til dig hvad der skal i din ultra hippe Buddha bowl
Vi ses på hashtagget #minhippebuddhabowl – ikke?

Marokkansk Buddha bowl

Marokkansk Buddha bowl
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Marokkansk
Antal personer: 2 personer
Ingredienser
  • 3 dl kogt quinoa
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 4 tomater
  • 50 g spinat
  • 20 kalamata oliven, uden sten
  • olivenolie
  • salt og peber
  • Dip/sauce:
  • Grillet peberfrugt sauce
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Skær auberginen i skiver og fordel dem på bagepladen, pensel dem med olie og krydr med salt og peber. Sæt pladen i ovnen og bag den i 15 -20 min.
  3. Skær squashen i tykke skiver, varm en pande op til medium varme, tilsæt olivenolie og steg squashen heri i 5-7 min.
  4. Skær tomaterne i både og skyl og slyng spinaten grundigt.
  5. Fordel quinoa, spinat, bagt aubergine, stegt squash, oliven og friske tomater i 2 skåle og top med grillet peberfrugt sauce.
  6. Spis salaten alene som en let frokost eller suppleret med en veggiebøf- eller delle for en fyldigere aftensmad.

 

GemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem