Marrokanske forårsruller

Marrokanske forårsruller

Sprøde hjemmelavede Marrokanske forårsruller er fyldte med en lækker og krydret blanding af kikærter, spinat og søde kartofler.

Spring frituregryden og bag dine forårruller istedet, det bliver de stadig dejligt sprøde af.
Og endnu dejligere bliver rullerne, når de dyppes i en spicy harissa dip…

Marrokanske forårsrullerMarrokanske forårsruller

Marrokanske forårsruller

They see me rolling …

Jeg fortsætter mine eksperimenter med andet fyld i forårsrullerne, end den klassiske asiatiske slags.
Første, og ret så vellykkede forsøg, var dessert forårsrullerne med banan, chokolade og vaniljeis.

Nu er turen kommet til mit absolutte favorit køkken.
Nemlig, det marrokanske!
Men, det vidste du sikkert allerede jeg ville sige.

Top 3 børne favoritter

Nogle retter er bare et sikkert hit hos både små, og store for den sagsskyld.

På en urokkelig 1. plads ligger mad på spyd.
Og det geniale ved der er at, man kan sætte nærmest alt på spyd.
Alt kommer til at se fantastisk ud og får derfor de små til at mæske sig i herlighederne.

På en stolt 2. plads ligger mad, der bliver rullet.
Som fx. forårsruller, men dem kommer jeg lige tilbage til …

Fordi 3. pladsen skal jo lige nævnes, ikke?
Der ligger nemlig alt, der bliver serveret med peanutbutter – har jeg ikke ret?
Eller hvordan ser din top 3 liste ud over mad, der altid hitter?

Rock og rul

Nå, men altså…

Forårsruller!

En lille sprød pakke fyldt med grøntsager, krydderier og masser af smag.
Og så dyppet i en lækkert dip.

Kan man være andet end vild med det?
Jeg tror det faktisk ikke …

Søde, salte og friske ruller

Nu hvor vi har slået fast, hvor lækre sådan nogle ruller er, så syntes jeg da lige at du skal fortsæt rulleriet med disse 3 lækre ruller:

Dessert forårsruller – Indbagte bananer med chokolade vaniljeis
Friske forårsruller med masser af grønt og skønne dips
Hjemmelavede forårsruller og sort rissalat

Marrokanske forårsruller

Marrokanske forårsruller
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Forårsruller, aftensmad, tilbehør
Ret: Marokkansk
Antal personer: 12 ruller / 4 personer
Ingredienser
  • 400 g søde kartofler, i tern
  • 150 frisk spinat
  • 1 stort løg, fint hakket
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 240 g kikærter, udblødte og kogte
  • 50 g pistacienødder, fint hakket
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. koriander
  • salt og peber
  • olie til stegning og pensling
  • Dip:
  • 2 dl. soya yoghurt
  • 1-2 tsk. harissa
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Varm en pande op til medium varme, tilsæt olie og steg løget heri i 5 min. Tilsæt hvidløg og steg i yderligere 1 min.
  2. Kom de søde kartofler på panden og lad dem stege med i 5 min.
  3. Tilsæt krydderierne og tomatpure, vend det grundigt rundt og tilsæt derefter kikærterne og spinaten.
  4. Lad det små simre indtil spinaten er faldet sammen.
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Læg et ark forårsrulle dej foran dig med det ene hjørne pegende imod dig.
  7. Læg 2-3 spsk. fyld nederst på papiret imod dig, fold spidsen over og rul en omgang, fold hjørnerne ind over midten fra begge sider og rul derefter færdigt og læg forårsrullen på samlingen.
  8. Der er mange metoder til hvordan en forårsrulle lukkes, nogle bruger vand, andre en melkilster og nogle bruger olie. Jeg syntes det fungerer fint hvis man bare lægger rullen på samlingen.
  9. Pensel rullerne med lidt sesamolie.
  10. Hvis du har en actifry lægger du 4 stk. i snacking kurven og giver dem 5 min og gentager til der ikke er flere tilbage.
  11. Forårsrullerne kan også tilberedes i en oven. Læg forårsrullerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i 10 til 15 minutter eller til rullerne er gyldne og sprøde.
  12. Rør soya yoghurten sammen med harissa og smag til med salt.
  13. Dyp forårsrullerne i harissa dippen og server en salat til.

 

GemGemGemGemGemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem