Find servietterne frem!
Fordi med disse spicy blomkåls tacos med blackbean hummus og avokado, får du virkelig brug for dem!
Mad kærlighed
Min store kærlighed til det marrokanske køkken får mig til at glemme hvor vild jeg faktisk også er med det mexicanske.
Spicy og snasket mad – jeg er vild med det!
I det hele taget er jeg vild med mad, der kan varieres i det uendelige.
Tag bare sådan en taco her, den kan jo fyldes med alverdens lækre sager.
Spicy blomkåls tacos med blackbean hummus og avokado
Denne taco er fyldt med blackbean hummus.
Blomkål, der er stegt med masser af krydderier og en cremet og lækker avokado.
Fordi kan man spise mexicansk uden også at få avokado?
Jeg tror det ikke!
Kør dem ind med kål
Som tacoskaller brugte jeg blade fra et savoykål.
Jeg har før brugt salatblade og andre kålblade.
Her er savoykålen er nok det bedste jeg har prøvet.
Den perfekte kombination af at være robust, fleksibel, sprød og nem at bide i.
Men alt kan bruges her, også de traditionelle pandekager.
Det er jo som altid fyldet der er det vigtigste, ikke?

- 1 blomkål, i små buketter
- 1 løg, fint hakket
- 2 fed hvidløg, fint hakket
- 1 dåse hakket tomater
- 1 tsk. røget paprika
- ¼ tsk. chili pulver
- ¼ tsk. cayennepeber
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. flagesalt
- kokosolie til stegning
- 1 portion blackbean hummus
- 2 avokado, i skiver
- Frisk koriander
- Limebåde til servering
- Brug fx. salat eller kålblade som tacos, eller brug de helt traditionelle.
- Varm en pande op til medium varme, tilsæt kokosolie og steg løget heri i 5 min. Tilsæt hvidløg og krydderier og steg i yderligere 1 min.
- Tilsæt blomkålsbuketter til panden, steg det t i 5 min - vend rundt i det undervejs.
- Tilsæt de hakkede tomater og steg i yderligere 5 min.
- Fyld et salat eller kålblad med et par spsk. hummus, top med blomkål og avokado og pynt med koriander.
Jeg er på det seneste begyndt at spise kødfrit 1-2 gange om ugen, da jeg generelt gerne vil leve sundere, og så elsker jeg bare stort set alle slags grøntsager. Jeg har dog manglet inspiration, men faldt over dig på youtube. Jeg måtte derfor selvfølgelig lige tjekke din blog ud, og faldt så over denne dejlige opskrift. Jeg er en storelsker af krydret mad, og specielt det mexicanske køkken har nogle lækre smage, så selvfølgelig biksede jeg da lige retten sammen igår. Det smagte virkelig lækkert, og forbavsende mættede det virkelig meget kontra de andre kødfrie retter, jeg har afprøvet. Kæresten fik lidt ristet oksekød til (han er ikke helt med bølgen endnu), og han var også helt vild med det, specielt det der blomkål. Dog blev vi begge enige om at kålen ikke fungerede for os som taco, men som wrap eller med almindelige taco-skaller fungerer det perfekt. Det er bestemt ikke sidste gang jeg har lavet dette. Det bedste af det hele er tilmed at de forskellige elementer sagtens kan bruges i andre sammenhænge. Mange tak for en god opskrift.
Kære Isabella,
Hvor er jeg dog glad for at høre du havde så god en oplevelse med retten.
Jeg håber du fortsat bliver inspireret til flere kødfrie rette her hos mig og mon ikke også kæresten på et tidspunkt kommer med på bølgen 😉
Den her ret er jo bare vildt lækker, og især din opskrift på blackbean hummus er helt fantastisk. Min søn på 4, som ellers kan være lidt skeptisk når grøntsager rent faktisk ligner grøntsager sad og guffede i sig og talte om hvor lækkert det var. Han vil tilmed have blomkålsresterne og hummus med i madpakken i børnehave imorgen, så det er et kæmpe hit?
Ej hvor er det bare fantastisk at høre!
Ih det gør mig glad altså 😉
Tusind tak fordi du deler det med mig <3