Bagte & fyldte søde kartofler med karry-mango tofu

Søde kartofler med tofu-00-4

Grøntsager med fyld er bare lidt mere spændende end bare grøntsager.

Jeg har fyldt de lækreste søde kartofler med en skøn blanding af blomkål, tofu og masser af krydderier!

Ok indrømmet, jeg havde aldrig troet at denne dag skulle komme. Dagen hvor jeg skulle dele en opskrift med tofu….

Jovel, jeg har brugt silken tofu i en chokolademousse, men det tæller ikke rigtig vel, når man blender det sammen med masser af chokolade vel?

Derfor må den her tælle som den første tofu opskrift her på bloggen.

Men jeg kan allerede nu med garanti sige at det altså ikke bliver den sidste!

Fordi, altså – der skete jo det at jeg besøgte Astrid & Aporna på Frb. Hvorfor jeg først har besøgt den nu, er mig en gåde. Det sted er jo et slaraffenland for plantebaserede produkter.

Her fandt jeg en karry-mango tofu – den kombination er jeg jo i særdeleshed glad for, måske du husker min karry-mango hummus? derfor kom den hurtig ned i kurven ( sammen med en masse andre lækkerier ) og hjem i køkkenet for at blive til denne ret.

Tofu i sig selv er jo ikke den store smagsoplevelse og kræver derfor marineren eller masser af krydring, derfor er det skønt at have fundet en tofu, der allerede smager vildt godt uden masser forberedelse. Brug den som jeg har gjort her, som fyld i en bagt sød kartoffel eller i salat eller skåret i skiver og brugt som tilbehør – mulighederne er mange!

 

Søde kartofler med tofu-00

5.0 from 1 reviews
Bagte & fyldte søde kartofler med karry-mango tofu
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Bagte søde kartofler med fyld af den lækreste karry-mango tofu.
Forfatter:
Opskrifts type: Aftensmad, tilbehør
Ret: Indisk
Antal personer: 8
Ingredienser
  • 8 små søde kartofler
  • Fyld:
  • ¼ blomkål, i små buketter
  • 1 lille løg, fint hakkket
  • 1 pakke karry-mango tofu, i tern
  • 1 tsk. karry
  • salt og peber
  • Kokosolie til stegning
  • frisk koriander til servering
  • Tilbehør:
  • Ginger-Lime dressing
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Vask de søde kartofler grundigt og kom dem i et ovnfast fad.
  3. Sær fadet i ovenen og bag kartoflerne i 1 time eller til de er helt møre og bløde.
  4. Imens kartoflerne bages laves fyldet.
  5. Varm en pande op til medium varme, tilsæt kokosolie og steg løget heri i 5 min.
  6. Tilsæt blomkålsbuketterne og steg dem med i yderligere 5 min.
  7. Tilsæt karry og tofu, vend det godt rundt og steg det i 5 min.
  8. Lad de bagte søde kartofler køle en lille smule af, skær en lomme i hver kartoffel og fordel fyldet heri.
  9. Server de bagte fyldte kartofler med Ginger-Lime dressing som tilbehør til en lækker salat.

 

Søde kartofler med tofu-00-6Foto & styling: Maria Engbjerg

Opskrift: Maria Engbjerg

Gear & Grej: –

Regi: Ovnfaste fade fra Moodings