Sensommer tærte – Vegansk og glutenfri

Sensommer tærte - Vegansk og glutenfri

Hold på hat og mundvand!
Fordi her har jeg samlet en masse lækre sager, i én mundvandsløbende tærte!

Sprød bund med små saltede overraskelser, overtrukkket med mørk chokolade, toppet med kokosflødeskum og sensommerens frugter og bær!

Haps, haps, HAPS!
Og så var der ikke mere tærte tilbage…..

Sensommer tærte - Vegansk og glutenfriSensommer tærte - Vegansk og glutenfriSensommer tærte - Vegansk og glutenfri

Sensommer tærte

Titlen på tærten her er jo faktisk lidt forkert, det er jo slet ikke sensommer nu.

Nej vi har derimod taget hul på min absolutte  yndlingsårstid, efterår!
Det har jeg efterhånden også pippet en del om nu, så det er du nok ikke i tvivl om.
Det ændrer heldigvis ikke på, hvor lækker denne sensommer tærte er …

Nr. 2

Noget andet, der gør lige præcis det her efterår til noget jeg glæder mig ekstra meget til.
Er jo selvfølgelig at min næste kogebog udkommer d. 12/9
Du kan faktisk allerede forudbetsille den lige her: Velsmagende Vegansk & Vegetarisk.

Jeg håber I vil tage godt imod den – jeg har nemlig proppet den med 80 af de allerbedste opskrifter!

At kunne sige jeg snart er forfatter til hele 2 kogebøger føles vildt fantastisk og helt vildt absurd på en og samme tid. Men jeg glæder mig som et lille barn og sommerfuglende er allerede begyndt at blafre i min mave…

Vi ses, igå´?

Jeg holder naturligvis en bogreception, hvor det vil være muligt at købe bogen til en god pris, få en bid mad og et glas bobler til at skylle de hele ned med – hold øje med bloggens Facebook side

Der kommer nemlig snart en invitation og du er selvfølgelig inviteret.
Jeg G L Æ D E R mig !!!!
… og vi ses ikke?

Sensommer tærte - Vegansk og glutenfri

Glutenfri sensommer tærte
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Dessert
Antal personer: 8 personer
Ingredienser
  • BUND:
  • 70 g. boghvedemel
  • 160 g. rismel
  • 4 spsk. kokosolie
  • 3 spsk. kokossirup
  • ½ tsk. salt
  • 80 g mørk chokolade – min. 75 %
  • KOKOSSKUM:
  • 2 dåser kokosmælk, stået i køleskabet natten over.
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • kokossirup til sødning efter smag
  • FYLD/ TOPPING:
  • 1 frisk figen, i skiver
  • 1 kiwi, i skiver
  • 125 g friske hindbær
  • 125 g friske brombær
  • 1 spsk. kakaonibs, eller hakket mørk chokolade
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Bland mel og salt sammen i en skål.
  3. Tilsæt kokosolie og med hænderne fordeles det til en smuldret dej.
  4. Tilsæt kokossirup og koldt vand og ælt det til en dej. Pres dejen ud i en 20 cm. bageform og prik bunden med en gaffel - se foto.
  5. Bag bunden i 12- 15 min. – det kan godt være den krakelerer, men det gør ikke noget. Chokoladen holder den sammen.
  6. Sæt derefter bunden med formen i køleskabet og lad den køle helt ned.
  7. Når bunden er kølet helt af, smeltes chokoladen over et vandbad.
  8. Hæld chokoladen i bunden og vip den rundt til chokoladen er jævnt fordelt.
  9. Sæt bunden i fryseren i ca. 10-15 min. så chokoladen kan størkne.
  10. Imens laves kokoscremen.
  11. Tricket til en succesfuld kokosskum er at lade kokosmælken stå på køl natten over og at kokosmælk, skål og piskeris har samme temperatur. Stil derfor skålen du skal piske i og piskerisene i køleskabet min. 30 min. inden du skal lave kokosskummet.
  12. Samtidig er det ikke ligegyldigt hvilken kokosmælk der anvendes.
  13. Så vælg en god økologisk en og IKKE light udgaven, den dur ikke her.
  14. Skrab den fede del af kokosmælken over i en skål, gem evt. den klare væske til en smoothie.
  15. Pisk den fede kokosmælk let og luftig – bemærk at den ikke vokser som alm. flødeskum gør.
  16. Tilsæt vaniljepulver, pisk igen og smag så skummet til med kokossirup så det passer til din søde tand.
  17. Læg skiftevis frugt, bær og kakaobis/chokolade i hver sin sektion og server den som en lækker dessert eller til en god kop eftermiddags kaffe.

 

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem