Bagt havregrød med hindbær og græskarkerner

Bagt havregrød med hindbær og græskarkerner
// SPONSORERET //

Jeg ville sådan ønske, du kunne dufte den eventyrlige duft, der kommer fra mit køkken lige nu.

Duften af bagt havregrød minder mere om kage og dessert, end om den sunde morgenmad, det rent faktisk er.
Og følelsen af at spise dessert til morgenmad, har aldrig været dårlig vel?

 

Bagt havregrød med hindbær og græskarkerner

Lysten til morgenmad, der smager som dessert er blot en af mine svagheder, en anden og meget større svaghed jeg har, er pæn emballage. Jeg er en sucker for pæn emballage! Er emballagen pæn er der meget større sandsynlig for at varen lander i min indkøbskurv. Men god kvalitet og økologi skal også følge med. Så når pæn emballage, økologi og god kvalitet følges ad, er jeg en meget glad forbruger.

Kornkammeret, kan begge levere dele.  Kornkammeret er en dansk producent af økologiske mel-, gryn- og morgenmadsprodukter. Produkter, som appellerer til dem, der er på udkig efter rene, naturlige og miljøvenlige fødevarer til hverdagen. Kornkammeret har siden 1989 leveret velsmagende kornprodukter til danske familier. De tilbyder en hel palet af økologiske produkter, der alle har kornet i centrum. Fra müsli til mel, som kan bruges til alle dagens måltider. Nu har Kornkammeret fået ny flot emballage, men indholdet er selvfølgelig stadig af den samme gode kvalitet.

Bagt havregrød med hindbær og græskarkerner

Den bagte havregrød er en dejlig luksus udgave af den klassiske havregrød, den er hurtig at bikse sammen, men tager noget længere tid at lave og nu hvor det er efterårsferie, kan man jo passende hoppe tilbage under dynen imens grøden bager færdig. Og når den himmelske duft spreder sig til soveværelset, er det tid til at stå op.

Server den lune grød med ekstra havremælk og frosne bær, eller blot som den er. Og har du rester tilbage kan den sagtens spises kold eller varmes igen dagen efter.

Bagt havregrød med hindbær og græskarkernerBagt havregrød med hindbær og græskarkerner

Bagt morgengrød med hindbær og græskarkerner
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk
Ret: Morgenmad
Antal personer: 6-8 portioner
Ingredienser
  • 2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand
  • 2½ dl havregryn
  • 2½ dl müsli
  • 1 dl græskarkerner
  • 2½ dl frosne hindbær
  • 4 dl. havremælk, eller anden plantebaseret mælk
  • 2 spsk. kokossirup, eller anden flydende sødning
  • 2 spsk. kokosolie
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk. kardemomme
  • 1 nip salt
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og smør et ovnfast fad med lidt kokosolie
  2. Rør knuste hørfrø og vand sammen og lad det trække i 5-10 for at danne en gelé lignende konsistens.
  3. Smelt kokosolien i en gryde og rør kokossirup og havremælk ud heri.
  4. Bland havregryn, müsli, græskarkerner, kanel, kardemomme og salt sammen i skål.
  5. Tilsæt hørfrø- og mælkeblandingen til de tørre ingredienser, rør det sammen og vend til sidst de frosne hindbær i.
  6. Fordel blandigen i det ovnfastefad, sæt det i ovnen og bag det i 45-50 min.
  7. Lad den bagte morgengrød køle af i 15 min inden du serverer den.

GemGem

GemGem