Broccolisalat med oliven, linser & rosmarindressing

broccolisalat-med-linser-oliven-og-kapers_00

Spiser du salater uden dressing?
Hvis du gør, så snyder du dig selv for en kæmpe smagsoplevelse.
En lækker dressing til salaten, kan afgøre om den bliver spist eller står urørt tilbage på middagsbordet.

Jeg giver dig her en salat, som har en del ingredienser mange nok vil rynke på næsen af, især kapers og oliven har det med at dele vandene, ja selv broccoli og grønkål er heller ikke altid det, der står øverst på favoritlisten af yndlings ingredienser – nå men altså, det jeg vil frem til her, er at du med en lækker dressing kan få tømt fadet alligevel.

broccolisalat-med-linser-oliven-og-kapers_00-5

Dressigen til denne salat er en ultra cremet og lækker rosmarindressing, lavet af bla. solsikkekerner og rosmarin, naturligvis.
Når dén hældes over salaten opstår der magi – det hele kommer til at gå op i højre enhed. Smagene forenes og alt bliver cremet, lækkert og du kan uden problemer tømme en stor skål salat.
Så hvis du møder nogle, der påstår salater er kedelige, så har de med garanti ikke brugt en lækker dressing – der er nemlig der hele forskellen ligger!

Hvis du har spist på den mega populære veganske café Souls, som ligger på Østerbro, så genkender du måske både dressing og salat. Begge dele er nemlig 100 % inspireret derfra.
Når noget smager så godt, som det altså gør på Souls, får det mig til at komme igen og igen OG forsøge at genskabe opskriften herhjemme – så hvis du ikke kan komme til Souls, så kan Souls nu altså komme til dig.
Men, jeg vil nu altså alligevel anbefale dig at svige vejen forbi den skønne café næste gang du er på Østerbro.
Alt den hype der er omkring stedet er mere en velfortjent – det er SÅ godt!

Og det er den her salat og dressing nu altså også hvis jeg selv skal sige det, jeg har nemlig ramt ret godt plet.
Faktisk sidder den lige i øjet!

broccolisalat-med-linser-oliven-og-kapers_00-7

Broccolisalat med oliven, linser og kapers
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Salat
Ret: Vegansk, glutenfri
Antal personer: 2-4 portioner
Ingredienser
  • 2 dl. belugalinser
  • 1 broccoli, i små buketter
  • 100 g rucola
  • 300 g grønkål, ribbet og groft hakket
  • 3 tomater, i både
  • 50 g kalamataoliven, uden sten og halveret
  • 2 spsk. kapers
  • Æblecidereddike, olivenolie og salt til grønkålsmassage
  • Rosmarindressing - se opskriften nedenfor
Fremgangsmåde
  1. Kog linserne efter anvisning på posen.
  2. Damp brocolien i en gryde med let saltet vand i 2 min.
  3. Sæt linser og broccoli til side.
  4. Kom grønkålen i en skål, tilsæt æblecidereddike, olivenolie og salt og masser grønkålen i 2 min, til den bliver mørkegrøn, mør og lækker.
  5. Vend alle de øvringe ingredienser sammen.
  6. Server salaten med rosmarin dressing.

broccolisalat-med-linser-oliven-og-kapers_00-8
Rosmarindressing
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Dressing
Ret: Vegansk, glutenfri
Antal personer: 7 dl
Ingredienser
  • 2,5 dl solsikkekerner, udblødt i 2-3 timer
  • 3,5 dl vand
  • saften fra 1 citron
  • 2 spsk. gærflager
  • 2 spsk fint hakket rosmarin
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Kom alle ingredienser i en blender.
  2. Blend det helt jævnt og cremet.
  3. Juster evt. konsistensen med mere vand
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Kom dressingen på flaske og opbevar den i køleskabet, her holder den sig min. 5 dage.
Tips
Dressingen skiller efter nogle timer, giv den bare et ryst og den er fin igen.

broccolisalat-med-linser-oliven-og-kapers_00-6