Broccolisuppe med spicy mango topping

Broccolisuppe med spicy mango topping

Gryderet igår, idag suppe!

Det er for alvor blevet efterår og jeg kan virkelig mærke en stigende lyst til at skifte min rå og kolde mad ud med tilberedte og lunende retter.
Men det skal stadig være enkelt og hurtigt, og det er lige hvad denne cremede broccolisuppe med spicy mango topping er.

Broccolisuppe med spicy mango topping

Kan sundt være hurtigt?

Jeg tror mange har den fordom, at sund mad, lavet fra bunden er besværligt og tidskrævende.
Denne suppe skulle meget gerne kunne modbevise det.

Den tager nemlig under 15 minutter at lave, fra start til slut.

BUM! så hurtigt kan man vel dårligt få leveret en pizza?

Broccolisuppe med spicy mango topping

Broccoli bliver modsat rodfrugter, som man typisk laver cremede grøntsagssupper af, hurtigt mør og skal derfor ikke koge længe før den kan blendes cremet og lækker.

Jeg har tilsat silken tofu til suppen, der udover at gøre suppen super cremet også bidrager med masser af proteiner.
Det kan sagtens undlades, top evt. med nogle kikærter eller quinoa istedet, så holder du dig mæt længere.

Gå aldring ned på topping

En suppe uden topping er for mig kedelig og uinteressant, derfor må der topping til.

Gå aldrig ned på topping!
Det gælder i alle livets aspekter – topping gør alt bedre, har jeg ikke ret?

En blød og cremet suppe bliver så meget lækre, når den også får tilføjet bid og et eksta smagsboost.
Og det er jo kun fantasien, der sætter grænser for hvad der kan toppes med.

Mangoen kan udskiftes med andre frugter, og du kan skrue op og ned for det stærke.
Og du kan tilføje eksrta bid fra kikærter eller andre bønner.

Ja, du bestemmer helt selv…

Varme supper i masse vis

Supper er overraskende hurtige at lave!
Så her får du et par stykker mere du kan varme dig på når det er koldt og ruskende undenfor.

Afrikansk peanut suppe
Broccolisuppe med koriander og kokosmælk
Pastinaksuppe med kokos og ingefær

Broccolisuppe med spicy mango topping

Broccolisuppe med spicy mango topping
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Suppe
Antal personer: 2 personer
Ingredienser
  • 1 broccoli,
  • 1 liter kogende vand
  • 1 tsk. Herbamare urtebouillion
  • 100 g silken tofu ( kan undlades )
  • Saften fra ½ lime
  • Salt og peber
  • Topping:
  • 1 mango
  • 1 lille rødløg,
  • 1 rød chili
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 håndfuldt frisk koriander
  • Saften fra ½ lime
Fremgangsmåde
  1. Del broccolien i mindre buketter, skræl stokken og skær den i skiver.
  2. Kom broccoli buketter og stok i en gryde, sæt gryden på blusset, hæld det kogende vand på og tilsæt bouillon.
  3. Læg låg på gryden og lad det koge i 7-10 min.
  4. Broccolien skal være mør, men ikke smattet.
  5. Imens broccolien koger, laves toppingen.
  6. Løg, peberfrugt, koriander og chili hakkes fint og mangoen skæres i tern.
  7. Bland det hele sammen med limesaft og smag evt. til med salt og peber.
  8. Hæld vandet fra broccolien, med lad en smule blive tilbage i gryden, tilsæt tofu og blend suppen med en stavblender til den er jævn cremet.
  9. Smag til med salt, peber og limesaft.
  10. Server suppen skåle, fordel den spicy topping og drys med kokosflager.

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem