DIY Pumpkin Pie spice + 3 x græskar opskrifter

pumpkin-pie-spice_008

Ingen græskarsæson uden Pumpkin Pie spice – den ultimative efterårs krydderiblandig, du ikke vidste du ikke kunne leve uden.

Den bruges naturligvis i den amerikanske klassiker; Pumpkin Pie – men hvorfor stoppe der, når den kan bruges i så mange andre lækre sager. Fordi krydderier som kanel, ingefær og muskatnød har aldrig gjort noget dårligt for en ret.

Jeg giver dig her 3 opskrifter, hvor Pumpkin Pie Spice bliver brugt i generøse mængder og gør dem uimodståelige lækre!

pumpkin-pie-spice_006

Jeg sagde jo at jeg kommer græskar i alt jeg kommer i nærheden af og nu også Pumpkin Pie Spice.
Krydderierne i blandingen adskiller sig ikke særligt meget fra dem vi allerede kender fra vores egen gulerodskage. Men den er  helt sin egen og smager intet mindre end himmelsk.
Den kan endnu ikke købes, som færdig mix, i de danske supermarkeder, men det er heldigvis super nemt at lave selv, og meget sjovere – selv gjort er velgjort, du ved!
Jeg tog min nye krydderiholder fra Hübsch  krydderiholder under armen, eller faktisk bare glassene i en mulepose for at være helt korrekt, ind til ASA i tovehallerne og fik fyldt alle mine glas op med lækre økologiske krydderier, til at lave min egen Pumpkin Pie Spice mix.
Hos ASA giver de nemlig 20 % rabat på deres krydderier hvis du selv har en beholder med, så sparer du både penge og skåner miljøet for unødvendig emballage – win win !

Pumpkin Pie Spice er selvfølgelig helt oplagt at bruge i søde sager. Det har jeg bestemt også gjort, jeg har nemlig levet nogle virkelig skønne Græskar Cookies, som både indeholder græskar og Pumpkin Pie Spice.
Men jeg har også lavet en farlig god nøddesmør med Pumpkin Pie Spice, så oplagt at komme på de gode græskar boller, men den bliver også brugt i både cookies´ene og den sidste opskrift og min egen favorit; Kale chips med Pumpkin Pie spice – ord kan ikke beskrive hvor gode de er, kun det allerede tomme glas fortæller mig at de er uimodståelig lækre og at jeg må lave en ny portion ASAP !!!

Og så forestiller jeg mig at Pumpkin Pie Spice, med et lille twist af spidskommen, vil være super lækker sammen med ovnbagte rodfrugter, hvad siger du? Hvor ville du bruge pumpkin pie spice?

 

pumpkin-pie-spice_011

5.0 from 1 reviews
DIY Pumpkin Pie spice
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Krydderimix
Antal personer: ca. 5 portioner
Ingredienser
  • 3 spsk. stødt kanel
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk, muskatnød, frisk revet
  • 1½ tsk. stødt allehånde
  • 1½ tsk stødte nelliker
  • ½ tsk. stødt kardemomme
Fremgangsmåde
  1. Kom alle ingredienser til krydderimixen i et glas med låg.
  2. Ryst det sammen og brug nu flittigt af det til alle efterårets retter.

pumpkin-pie-spice_-nut-butter_007
5.0 from 1 reviews
Ristet nøddesmør med Pumpkin Pie Spice
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegank, glutenfri
Ret: Nøddesmør, pålæg
Antal personer: 3 dl
Ingredienser
  • 100 g cashewnødder
  • 100 g mandler
  • 100 g usaltede pistacienødder
  • 1-2 spsk. ahornsipup
  • 3 tsk. Pumpkin Pie Spice
  • 1 nip flagesalt
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 150 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Kom nøddderne på bagepladen og vend dem med ahornsirup og 1 tsk. pumpkin pie spice.
  3. Sæt pladen i ovnen og rist nødderne i 5-7 min.
  4. Kom de ristede nødder i en foodprocessor og blend dem indtil det bliver til nøddesmør.
  5. Det tager ca. 10 min. og de kan være nødvendigt at stoppe et par gange undervejs og skrabe kanterne ned.
  6. Kom nøddesmørret på et glas med låg og brug det som pålæg eller som base til dips og dressinger.

pumpkin-pie-spice_-cookies_010
5.0 from 1 reviews
Græskar Cookies med chokolade og Pumpkin Pie Spice
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Bagværk, dessert
Antal personer: 12
Ingredienser
  • 1 spsk. chiafrø + 3 spsk. vand
  • 240 g udblødte og kogte kikærter, svarende til 1 dåse
  • 3-4 spsk. ahornsirup
  • 3 dl quinoa mel eller anden glutenfri mel
  • 1,5 dl. græskarmos
  • 2 spsk. nøddesmør med pumpkin pie spice
  • 2 tsk. Pumpkin Pie Spice
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver

  • 1 dl. hakket mørk chokolade
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Kom alle ingredienser, undtaget mel og chokolade i en foodprocessor og blend det helt jævnt og cremet.
  3. Tilsæt melet og blend til det er fordelt.
  4. Tilsæt chokoladen og rør det i så det er jævnt fordelt i dejen.
  5. Sæt dejen i 12 klatter med og tryk dem flade med en gaffel.
  6. Sæt pladen i ovnen og bag dem i 20 min.
  7. Tag cookies´ene ud og lad dem køle af på en bagerist.
  8. Når de er helt afkølet kan de kommes i en lukket beholder, men husk at spise et par stykker imens de stadig er lune!
Tips
Hvorfor bruger man både bagepulver og natron?


Bagepulveret får cookies´ene til at hæve og natronen er det gør dem sprøde.

pumpkin-pie-spice_009
5.0 from 1 reviews
Kål chips med Pumpkin Pie Spice
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Snack
Antal personer: 2 personer
Ingredienser
  • 1 bundt palmekål

  • 4 spsk. nøddesmør med Pumpkin Pie Spice
  • 1 dl. vand
  • 2 spsk. gærflager*
  • 1 tsk. løgpulver
  • 2 tsk. pumkin pie spice
  • ½ tsk. gærflager
Fremgangsmåde
  1. Pisk nøddesmør, vand, gærflager og krydderier sammen i en skål.
  2. Skær palmekålen i chips ligende stykker.
  3. Kassér de stokkede ender.
  4. Skyl og slyng kålen grundigt.
  5. Tænd ovnen på 100 grader og kom bagepapir på 2 bageplader.
  6. Kom kålen i skålen med nøddesmør blandingen og vend det sammen så alle kålblade dækket.
  7. Fordel kålen på de 2 bageplade og bag dem i ca. 2 timer - eller til de er tørre og sprøde.
  8. Spis kålchipsene med det eller opbevar dem i en beholder med låg.
Tips
Chipsene kan holde sig en uges tid i en lukket beholder, men de er klart bedste når de kommer lige fra ovnen.


* Gærflager fåes i Helsekosten, de bidrager med en ostelignende smag, de kan sagtens undlades, men gør virkelig en lækker smagsforskel.