Glutenfrie Græskarboller

Glutenfrie Græskarboller

Nybagte boller med græskar – bliver det mere efterårsvenligt?

Glutenfrie Græskarboller har en sprød skorpe og en sagtig krumme.
Lige præcis sådan en bolle bør være, ikke?

En god all-around bolle du kan komme alle dine yndlings spreads på.
Eller, bare spise som den er.

Glutenfrie Græskarboller

Glutenfrie Græskarboller

Jeg kommer græskar i alt jeg kommer i nærheden af.
Suppelasagne og nu også i bollerne.

At komme revet grøntsager i brød og boller er på ingen måden en ny og revolutionerende idé.
Men det gør det ikke til nogen mindre god idé vel?

Grøntsager i brød bidrager både med fugt og smag.
Og så ser det også bare mega lækkert ud.

Gulerødder, squash og rødbede er nok de grøntsager, vi er mest tilbøjelig til at putte i vores brød og boller.
Men hvorfor ikke også græskar?

Hvis ikke du allerede har prøvet det, så prøv det nu, ikke?
Fordi det simpelthen bare så lækkert!

Med mor på job

Græskar bidrager med en let frisk og sødlig smag.
Men altså ikke så sød så at bollerne ikke kan bruges i det salte køkken.
De kan nemlig bruges til det hele.

Imens bollerne stod til afkøling på bageristen ude i køkkenet, gik Alma rundt om dem som katten om den varme grød.
Hun spurgte flere gange om hvornår hun måtte få en.
Men ak og ve – ikke før der var taget billeder af dem.
Hi hi, det hårde liv at være barn til en madblogger …

For at holde det stakkels sultne pigebarn hen, inviterede jeg hende med til fotostylingen.
Hun syntes simpelthen er det fedeste, når hun får lov til det.
Alle børn syntes vel på en eller anden måde, det er fedt at være med sine forældre på arbejde.
Så disse skønne billeder af de uimodståelige græskarboller, er blevet til i samarbejde med min lille assistent, Alma.

Og som belønning for det, skulle hun selvfølgelig have en lun bolle – med mørk pålægschokolade.
Det var lykken!

Til morgmad, madpakke – ja til det hele

Boller, uden gluten til en hver lejlighed.
Det finder du lige her:

Glutenfrie chiaboller
Glutenfrie burgerboller
Grønne glutenfrie quinoaboller

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?

Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Glutenfrie Græskarboller

Glutenfri Græskarboller
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: glutenfri, vegansk
Ret: Brød og boller
Antal personer: 8
Ingredienser
  • 5 dl groft revet butternutsquash
  • 1 spsk. FiberHUSK ( den gule )
  • 5 dl vand
  • 1 dl kikærtemel
  • 1 dl quinoamel
  • 1 dl rismel
  • 1 tsk. xanthan gum*
  • 1 tsk flagesalt
  • ½ dl solsikkekerner
  • ½ dl græskarkerner + drys til toppen
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 180 grader og kom bagepapir på en bageplade,
  2. Rør HUSK og vand sammen og lad trække i 10 min.
  3. Pisk blandningen luftig i 5 min med en håndmixer.
  4. Tilsæt revet græsker, salt og kerner og rør det godt sammen
  5. Tilsæt xanthan gum og melet lidt ad gangen.
  6. Rør det sammen med en håndmixer med dejkroge monteret.
  7. Med fugtige hænder formes der 8 store boller og sæt dem på bagepladen.
  8. Drys bollerne med græskarkerner og giv dem et let tryk så de sidder bedre fast.
  9. Sæt pladen i ovnen og bag bollerne i 45-50 min - bollerne skal være lette og lyde hult, præcis som almindelige boller.
  10. Nyd en lun bolle med lige præcis det dit brødhjerne begærer.
Tips
Bollerne kan holde sig 1-2 dage udenfor køleskabet, 4-5 dage i køleskabet og kan desuden fryses ned og tages op efter behov.
Giv dem en tur på brødristeren eller lun dem i ovnen, så er de lige så gode som var de nybagte.


* Xanthan gum kan købes i Helskosten, det er et naturligt fortynknings- og bindemiddel. Det gør en kæmpe forskel i den glutenfrie bagning.
Xanthan gum giver glutenfrit bagværk struktur og mindsker en smuldrende konsistens. Det kan sagtens undlades, men gør altså en stor forskel.

 

GemGem