Guide til vegansk i København

hope_001

Guide til vegansk mad i København

Få en guide til hvor i København, du kan spise lækker vegansk mad!

Næste uge bliver mega fed, ikke nok med at det er International Veganerdag d. 1. November, men det er også ugen hvor startskudet lyder til en ny madfestival i København, som sætter fokus på vegansk mad. Vegan Vikings indtager næste uge København og der er masser af fordelagtige rabatter at hente, hvis du tjekker ind med Yelp App´en på de mange lækre veganske steder.

Jeg giver dig her, mine tips til hvor du kan få lækker vegansk mad, rundt omkring i københavn.

souls_collage

Salater galore hos Souls og den BEDSTE kokos latte!

Men først skal du lige høre lidt om festivalen Vegan Vikings, inden du får mine anbefalinger.
Vegan Vikings er altså en ny madfestival,  og jeg kan som stolt veganer sige, at den arrangeret af min dygtige veninde Camilla, hjernen bag Yelp København.
Jeg har fået Camilla til at dele sine ideer og tanker bag festivalen med os, så vi kan blive klogere på hvad Vegan Vikings er.

Fordomme skal nedbrydes

Vegansk mad er den største madtrend i 2016 – hele 10 overvejende veganske steder er åbnet i København på under et år, men selvom det er blevet normalt at spise vegansk mad, lever fordommene om veganere stadig i bedste velgående. Eksempelvis den om, at vegansk mad ikke indeholder protein nok. Disse fordomme skal nedbrydes:
”Fordommene om vegansk mad og mange, og de er sejlivede, men de er begyndt at bløde lidt op, efterhånden som flere og flere spiser vegansk mad. Lige nu ser vi eksempelvis rigtig mange mænd, der spiser mere og mere vegansk – de går op i deres sundhed i form af træning og den rigtige kost, og så er det faktisk overvejende mænd, der står bag de mange nye veganske spisesteder i byen,” foræller Camilla fra Yelp København. Hun påpeger, at vegansk mad langt fra bare er salat, men at man også kan få burgere, hot dogs, pizzaer, kager og milkshakes.

Vegan Vikings er et opgør

Vegan Vikings er et opgør med de danske madtraditioner, som fokuserer meget på kød – og opfattelsen af, at vikinger kun spiser kød:
”Vi har valgt at kalde festivalen ’veganske vikinger’, for det her er ikke noget, der bare kommer til at ske i København, men også i Stockholm og Oslo. Og til næste år skal denne her bevægelse også findes i resten af verden, da festivalen er en tilbagevendende tradition,” siger Camilla og tilføjer, at hvis man er nysgerrig på vegansk mad, er der rig mulighed for til Vegan Vikings at snuse lidt til, hvad det egentlig er for noget med den plantebaseret mad.

FAKTA om Vegan Vikings:
HVAD:
 Tilbud på klassiske danske retter, der fortolkes i en vegansk udgave, internationale moderne tallerkener, cocktails og drinks og ikke mindst kager og snacks til den lille sult – alt er vegansk. Der vil oftest være 2 for 1’s pris, 50 % rabat eller lanceringer af nye veganske retter, som ikke normalt fås på kortet.
For at gøre brug af tilbuddene skal du downloade Yelp-app’en.
HVOR: I hele københavn
HVORNÅR: Fra den 1. – 6. november 2016
FACEBOOK: Vegan Vikings

Guide: Vegansk i København

Og nu til mine favoritter, som alle er en del af Vegan Vikings, så du kan nyde godt af alt den lækre mad til halvpris og andre gode rabatter.

falafel-factory_00-4

Falafel tallerkner hos Falafel Factory

FALAFEL FACTORY – Nørrebrogade 63, Kbh N

OM STEDET: Falafel Factory er et lille og hyggeligt sted i starten af Nørrebrogade, lige ved Assistentkirkergården.
Her er alt, undtaget creme fraiche dressingen, vegansk.

PÅ MENUEN: Falafel Factory byder på 3 forskellige falafler; klassisk, gulerod og rødbede. Forskellige dips; klassisk hummus, gulerod-chili hummus, klassisk chili, broccoli-græskarkerne dip og tahin dressing.
Du kan vælge at få dine falafler i deres hjemmelavede pitabrød, på en tallerken med salater og dip eller en tallerken kun med falafler og dips.
Salaterne er gode og fyldige, ikke bare noget med grøn salat, agurk og tomat, nej der er skam lækker tyndsnittet kål i og godt med krydderurter i salaterne hos Falafel Factory.

JEG ANBEFALER: Rødbedefalaflerne og gulerod-chili hummus – Byens bedste falafler!

TILBUD UNDER VEGAN VIKING:  Falafelsandwich  + vand til kun 48 kr.

souls_003

Sweet Potato Salater med Bbq svampe og tofu spyd på Souls

SOULS  

Melchiors Plads 3, Kbh Ø

OM STEDET:  EAT LIKE YOU GIVE A FORK – det er mottoet på Souls og de 2 seje australsk drenge åbnede Souls for at gøre op med mynten om at vegansk mad er kedeligt. Og det må man sige er lykkedes dem med bravour. Stedet er på meget kort tid blevet mega populært af den simple grund, at maden er møg hamrende lækker og servicen helt i top!

PÅ MENUEN: er der alt fra pandekager, smoothie, brunch, pizza, burger og salater – alt sammen vegansk og gode muligheder for glutenfrit! Jeg har spist på Souls flere gang, og det skuffer aldrig!

JEG ANBEFALER: ALT !!! men især trøffel dressingen og BBQ svampende er noget af det lækreste og så må du bare smage deres kokos latte. Jeg er helt seriøst, en dag cyklet hele vejen fra Vanløse til Østerbro, bare for lige at få en kop mega god kokoslatte!

TILBUD UNDER VEGAN VIKING: Burger for 99 kr og 2 for 1 ved take away

 

hope-bar_002

Favorit salaterne hos Hope Bar

HOPE BAR

Larsbjørnsstræde 7, Kbh K

OM STEDET: Lille og utrolig hyggelig lille cafe i hjertet af København. Cafeen er startet og drevet af 3 unge og energiske drenge, hvoraf den ene er selv er veganer OG Michelin kok! Servicen er altid i top og maden altid velsmagende!

PÅ MENUEN: Alt fra salater, burger, sandwish, juice, smoothies og morgenmads bowls. Alt er glutenfrit og næsten alt vegansk.

JEG ANBEFALER: Quinoa-blomme salaten er virkelig god. Jeg bestiller gerne 2 medium salater, så bliver jeg glad og mæt.

TILBUD UNDER VEGAN VIKING: Vegansk bøf Bearnaise til halv pris

wedofood_001

We-gan salater hos Wedofood

WEDOFOOD

Halmtorvet 21, Kbh V og Gammel Kongevej 176, Frb

OM STEDET: Byens salatpusher med 2 butikker fordelt i byen Begge steder har gode og hyggelige siddepladser men du kan også tage maden med. Konceptet er at du skal blande din egen salat fra montrens mange muligheder ud fra en bund af fx. kål, spinat eller quinoa.
PÅ MENUEN: Du kan vælge 5 forskellige ingredienser + en dressingen. Desværre er ingen af deres dressinger veganske, men de har en rigtig god balsamico så man kan få på istedet.

JEG ANBEFALER: den nye Wegan salat med kål, spinat, artiskokker, edamamebønner, kartofler, nødder og balsamico dressing.

TILBUD UNDER VEGAN VIKING: WEgan salat + raw bite til 65 kr

djuus-copenhagen

Brunch på Djuus Copenhagen

DJUUS COPENHAGEN

Blegdamsvej 76, Kbh Ø

OM STEDET: Djuus Copenhagen er en lille økologisk café drevet af 2 energiske piger. Hos Djuus er hyggen og betjeningen i top, maden er god og alt bliver lavet i eget køkken.

PÅ MENUEN: Hjemmelavede juice, raw kager, nøddemælk og en lækker bland selv brunch med masser af vegaske og glutenfrie muligheder.

JEG ANBEFALER: Brunch, juice og kaffe med hjemmelavet nøddemælk – kaffe er virkelig god på Djuus og det er ALLE de hjemmelavede raw kager i øvrigt også!

TILBUD UNDER VEGAN VIKING: 2 for 1 vegansk freak shake 

social

Vegansk og glutenfri sandwich på Social

HER SKAL JEG FORBI I NÆSTE UGE:

GRØD – 4 steder i kbh.  Gratis lemonade til grød d. 1/1

SIDE CAR – Skyttegade 5, Kbh N. Tirsdag er der 1/2 dag på vegansk og menuen er bagte rødbeder med baba ganoush!

SOCIAL – Peblinge Dossering 4, kld. Khh N. 2 for 1 på deres veganske og glutenfrie sandwich på squashbrød og med fyld af bla. hummus, avokodo og grøntsager.

ACACIA – Gammel Kongevej 171, Frb. 50 % på alle deres veganske og glutenfri kager.

VIDEO VIDEO – Dronningensgade 42, Christianshavn. 50 % på deres salater opkaldt efter de 4 Ninja Turtles!

BLUE TACO – Blågårdsgade 1, Kbh N. 3  stk veganske og glutenfrie blue tacos for 50 kr

THE ORGANIC LAB – Store Kongensgade 6, Kbh K. 50 % på hele menuen eksl. drikkevarer

KITJN – Århusgade 14, Kbh Ø.  2 Veganske cocktails for 100  kr.

Anmendelse af stederne kommer naturligvis – indtil da så følg med på Instagram og snapchat ( Vanløse Blues), her vil du kunne følge med når jeg spiser mig igennem en vegansk festival på bedste vis!

Læs også: Guide: Vegansk mad på farten