Karrykål med kokos og kikærter

Karrykål med kokos og kikærter

Karry + kål + kokos + kikærter = kanon kreation ….

Ej ok, nok med alle K´erne, jeg kunne bare ikke lade være, den lå jo lige til højrebenet ikke?
Vi er ude i en lyn hurtig hverdags ret her, som kan bikses sammen på under 30 minutter.
Altså en knald god hverdags ret, som smager vidunderligt!

Karrykål med kokos og kikærter

Karrykål med kokos og kikærter

Hverdags mad er ikke altid smuk mad, men det er altid god mad!
Og hvad man ikke har i gryden, det må man så have i anretningen.

Er det ikke rigtigt?

Den kedeligste og grimmeste brune gryderet.
Den man ved smager vidunderligt, men ikke ligefrem præsenterer sig selv sådan.

Den kan blive noget så fin, hvis den bliver serveret i smukke tallerkner og får et kærligt drys af krydderurter og andet farverigt drys, som fx. chili og granatæbler.

Og nu blev den karrykål da lige så meget finere, ikke …?

Hurtige hverdags favoritter

Bare fordi det skal gå hurtigt, være nemt og enkelt – behøver heldigvis ikke at betyde det skal være kedeligt.

Disse tre retter er både fyldte med smag og farver – og de er samtidig lyn hurtige at lave.

Bønne curry
Svampe Bourguignon med rodfrugtmos
One Pot Tandoori Quinoa

Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…

Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.

Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!

Karrykål med kokos og kikærter

Karrykål med kokos & kikærter
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Indisk
Antal personer: 2-3 portioner
Ingredienser
  • 240 g udblødte og kogte kikærter - svarende til 1 dåse
  • 1 savoykål, i tynde strimler
  • 250 g grønne bønner, friske eller frosne
  • 1 rødløg, i tynde skiver
  • 160 ml kokosmælk
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 5 cm frisk ingefær, fint revet
  • 1 tsk. karry
  • Salt og peber
  • kokosolie til stegning

  • Til servering:
  • Frisk koriander
  • Chiliflager
  • Kokosflager
  • Granatæblekerner
Fremgangsmåde
  1. Varm en sauterpande op til medium/høj varme.
  2. Tilsæt kokosolien og steg løget heri i 5 min.
  3. Tilsæt karry og hvidløg, fordel det i løgene og lad det stege med i 1 min.
  4. Tilsæt de grønne bønner og kikærter og steg i yderligere 3 min.
  5. Tilsæt kål og vend det godt rundt og tilsæt så kokosmælken.
  6. Lad retten simre indtil kålen er faldet sammen, det tager ca. 5 min.
  7. Smag retten til med salt og peber.
  8. Spis retten som den er toppet med koriander, chili og kokos, eller server brune ris eller quinoa til.