Kombucha – den fermeterede te med masser af gavnlige egenskaber.

kombucha_00-2

//  SPONSORERET //

Hvad er kombucha? Smager det godt? Hvad er godt for og skal man virkelig have gang i hjemmebryggeriet for at kunne nyde alt det gode fra kombucha´en?

Hvis du ikke allerede er bekendt med kombucha og alle dens gavnlige egenskaber, så læs med her og bliv lidt klogere på den populære drik, som også kaldes “Den udødelige helse eliksir”.

kombucha_00-3

Om man lige frem bliver udødelig af at drikke kombucha, det skal jeg ikke kunne sige, men den indeholder ihvertfald en masse gode ting, som uden tvivl vil være gode at sætte ind sundhedskontoen og måske dermed spare nogle eksta leveår op.

Hvad er kombucha?

Kombucha er fermenteret te, hvor en symbiose af bakterie- og gærkulturer (SCOBY = symbiotic culture of bacteria and yeast) arbejder sammen og omdanner den tilsatte sukker i tevandet til alkoholer, organiske syrer og andre næringsstoffer, som både giver kombucha sin perlende fornemmelse og smag og sin probiotiske effekt.
Selvom der tilsættes sukker under brygningen af kombucha, ligger sukkerindholdet under 7 %. Og fordi kombucha laves ved gæring/fermentering, kan den indeholde et alkohol niveau på op til 1 %.*

Hvorfor drikke kombucha?

Kombucha indeholder en lang række vitaminer, aminosyrer og bakteriekulturer, som alle styrker tarmen og de metaboliske processer i kroppen. Desuden kan kombucha indeholde glucuronsyre, som kan have en afgiftende virkning i leveren.*

( *kilde: Aarstiderne )

Hvordan smager Kombucha?

At sætte ord på smag kan være svært og kombucha er helt sin egen.
Men kombucha smager både sødt, surt og bittert, den indeholder naturligt brus, som gør den frisk og lækker.
At drikke kombucha er virkelig vokset på mig og den sidste månedstid har jeg mere eller mindre drukket en kombucha dagligt. Ikke kun pga. den lækre smag, men også fordi jeg faktisk kan mærke en forskel i min krop, når jeg drikker det. Maven har det bedre, energien er i top og 7-9-13, så er jeg endnu stadigt sluppet for både forkølelse og influenza, så noget godt gør den da ihvertfald.

Hvor kan kombucha købes, eller skal jeg lave det selv?

Hvis du er typen der godt kan lide at gøre alting selv, så kast dig endelig ud i brygningen af din egen kombucha. Det er både nemt og billigt. Men det kræver tid og ikke mindst plads.

Nu tror du måske jeg er typen, der laver alt selv fra bunden, her må jeg desværre skuffe dig og sige, at nej det gør jeg altså ikke. Meget laver jeg selv, men ting der tager lang tid og kræver plads, dem springer jeg let og elegant over. Derfor finder man ikke ting som surdej, hjemme spirerede krydderurter, hjemmelavet kraut og kombucha hjemme hos mig. Og med tid mener jeg den tid det tager fra det forberedt til det er færdigt, her er jeg altså ret så utålmodig, hvilket også afspejler sig i min sådan helt generelle madlavning. Langtids simret mad og den slags gør jeg mig det heller ikke i, næ jeg vil have noget klar lige med det samme.

Aarstiderne er altid svaret! 

Jeg har været trofast kunde hos Aarstiderne i mange år efter hånden, og hvis du kom i min opgang ville stablen af kasser også tydeligt afsløre det. Nogle gange har stablen af tomme kasser en solid højde som en fuldvoksen mand, ja jeg elsker Aarstiderne. Og nu hvor kombucha bølgen strømmer indover Danmark skuffer de heldigvis ikke.

Aarstiderne har nemlig sat deres helt egen kombucha prodution igang og som du nemt og bekvemt kan klikke direkte hjem til døren, helt uden at skulle brygge og fermenteres.

Med en masse forskellige smagsvarianter er der virkelig noget at vælge imellem.

Klassisk – enkel, lækker og lige til!
Askebark – let bitter og dejlig frisk!
Hibiskus/Ananas – den sødeste af dem alle og en god begynder kombucha.
Fennikel – Aarstiderne selv beskriver at den friske smag fra fennikel giver et hint af frisk sportsvand – jeg kan kun give dem ret – den er god nok og mega lækker!
Gulerod/Gurkemeje – min favorit og som smager lidt henad appelsin soda vand, hvordan det kan lade sig gøre når nu der ikke er en dråbe appelsin i, ja det er mig en gåde, men den smager himmelsk og det er nok for mig.

Derudover ved jeg der også er en rødbede-ingefær variant på trapperne, den glæder jeg mig til at kunne bestille hjem. Jeg prøvesmagte den nemlig på Sundhed og Livstil messen tidligere på efteråret, og den er virkelig god!

Er du i tvivl om hvilken smag du mest er til eller bare gerne vil prøve lidt at det hele, så kan du starte med prøve smagekassen, med den får du 3 forskellige varianter og i alt 6 stk.
Ellers kan du se hele sortimentet her: Aarsrtiderne Kombucha

kombucha_00