Mulligatawny suppe

Mulligatawny suppe

Få varmen med en krydret, fyldig og mættende mulligatawny suppe,

Der er lige så lækker som ingredienslisten er lang.
Men bare rolig, det er hverken indviklet eller kompliceret at lave en mulligatawny suppe.

Mulligatawny suppe

Mulligatawny suppe

Halvdelen af ingredienslisten er krydderier, du sikkert allerede har stående i dit krydderiskab.

Resten af listen er faktisk bare grøntsager, lidt bouillon og linser.

Men kombinationen af alle disse helt almindelige ingredienser smager eksotisk lækkert og er den perfekte måde at få varme på en kold og grå mandag.

Kærlighed ved første bid

Første gang jeg smagte mulligatawny suppe var på en lejrtur helt tilbage i slut 80´erne,

Her havde en af mødrene havde lavet en kæmpe gryde fuld til os.
Jeg havde aldrig smagt den før, men det var kærlighed ved aller første mundfuld!

Mulligatawny suppe er bare fantastisk og et super godt bevis på hvor langt man kan komme, med få ingredienser, hvis bare man har et velassorteret krydderiskab.

God mod kulde og sure mennesker

Noget jeg tilgengæld ikke er så vild med og som virkelig får de værste sider frem i mig, er at fryse!
Nuj, hvor jeg hader at fryse!
Jeg bliver totalt irrationel, barnlig og mega sur.

Altså imodsætning til ingredienserne til suppen, en virkelig dårlig cocktail!

Jeg har frosset som en gal hele weekenden.
Varmen i hele ejendommen jeg bor i, virker nemlig ikke.
Og så bliver der altså virkelig koldt skal jeg hilse at sige ….

Derfor er blevet brændt rigtig mange stearinlys, drukket store mængder te og spist varm mulligatawny suppe.

Nu har VVS´erne heldigvis været her og repareret skaden, varmen begynder at sprede sig i lejligheden og jeg kan allerede mærke at jeg er ved at blive et bedre menneske.

Det ændre dog ikke noget ved, at jeg glæder mig til at spise resterne af mulligatawny suppen i aften.

Mulligatawny suppe

Mulligatawny suppe
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri, suppe
Ret: Indisk
Antal personer: 2-4 portioner
Ingredienser
  • 1 løg, hakket
  • 2 stilke bladselleri, i skiver
  • 1 gulerod, i tern
  • 1 rød chili, fint hakket og uden kerner
  • 3 fed hvidløg, fint hakket
  • 2 cm ingefær, fint revet
  • 1 æble, i små tern
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 dl røde linser, ukogte
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 2½ tsk. karry
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. spidskommen
  • ½ tsk. røget paprika
  • ½ tsk. kanel
  • ½ tsk. gurkemeje
  • ¼ tsk. kardemomme
  • ¼ tsk. sort peber
  • 1 dl kokosmælk
  • Kokosolie til stegning
  • Topping:
  • Rosiner
  • Frisk koriander
  • Kokosflager
  • Chiliflager
  • Lime
Fremgangsmåde
  1. Smelt kokosolien i en medium varm gryde.
  2. Steg løg, selleri, gulerod og chili i 5 min.
  3. Tilsæt hvidløg, ingefær, æble og de hakkede tomater i og steg i yderligere 3 min.
  4. Tilsæt alle krydderierne, timian og linser og sauter i yderligere 3 min.
  5. Hæld bouillon ved, skru ned til lav varme, og lad suppe simre i 25 min.
  6. Tilsæt kokosmælken, rør det rundt og kog i yderligere 5 min.
  7. Smag suppen til med salt og peber.
  8. Server suppen toppet med rosiner, kokosflager, chiliflager, koriander og limebåde.

 

 

GemGem

GemGem

GemGem