Få varmen med en krydret, fyldig og mættende mulligatawny suppe,
Der er lige så lækker som ingredienslisten er lang.
Men bare rolig, det er hverken indviklet eller kompliceret at lave en mulligatawny suppe.
Mulligatawny suppe
Halvdelen af ingredienslisten er krydderier, du sikkert allerede har stående i dit krydderiskab.
Resten af listen er faktisk bare grøntsager, lidt bouillon og linser.
Men kombinationen af alle disse helt almindelige ingredienser smager eksotisk lækkert og er den perfekte måde at få varme på en kold og grå mandag.
Kærlighed ved første bid
Første gang jeg smagte mulligatawny suppe var på en lejrtur helt tilbage i slut 80´erne,
Her havde en af mødrene havde lavet en kæmpe gryde fuld til os.
Jeg havde aldrig smagt den før, men det var kærlighed ved aller første mundfuld!
Mulligatawny suppe er bare fantastisk og et super godt bevis på hvor langt man kan komme, med få ingredienser, hvis bare man har et velassorteret krydderiskab.
God mod kulde og sure mennesker
Noget jeg tilgengæld ikke er så vild med og som virkelig får de værste sider frem i mig, er at fryse!
Nuj, hvor jeg hader at fryse!
Jeg bliver totalt irrationel, barnlig og mega sur.
Altså imodsætning til ingredienserne til suppen, en virkelig dårlig cocktail!
Jeg har frosset som en gal hele weekenden.
Varmen i hele ejendommen jeg bor i, virker nemlig ikke.
Og så bliver der altså virkelig koldt skal jeg hilse at sige ….
Derfor er blevet brændt rigtig mange stearinlys, drukket store mængder te og spist varm mulligatawny suppe.
Nu har VVS´erne heldigvis været her og repareret skaden, varmen begynder at sprede sig i lejligheden og jeg kan allerede mærke at jeg er ved at blive et bedre menneske.
Det ændre dog ikke noget ved, at jeg glæder mig til at spise resterne af mulligatawny suppen i aften.
- 1 løg, hakket
- 2 stilke bladselleri, i skiver
- 1 gulerod, i tern
- 1 rød chili, fint hakket og uden kerner
- 3 fed hvidløg, fint hakket
- 2 cm ingefær, fint revet
- 1 æble, i små tern
- 1 ds. hakkede tomater
- 1 dl røde linser, ukogte
- 7 dl grøntsagsbouillon
- 2½ tsk. karry
- 1 tsk. timian
- 1 tsk. spidskommen
- ½ tsk. røget paprika
- ½ tsk. kanel
- ½ tsk. gurkemeje
- ¼ tsk. kardemomme
- ¼ tsk. sort peber
- 1 dl kokosmælk
- Kokosolie til stegning
- Topping:
- Rosiner
- Frisk koriander
- Kokosflager
- Chiliflager
- Lime
- Smelt kokosolien i en medium varm gryde.
- Steg løg, selleri, gulerod og chili i 5 min.
- Tilsæt hvidløg, ingefær, æble og de hakkede tomater i og steg i yderligere 3 min.
- Tilsæt alle krydderierne, timian og linser og sauter i yderligere 3 min.
- Hæld bouillon ved, skru ned til lav varme, og lad suppe simre i 25 min.
- Tilsæt kokosmælken, rør det rundt og kog i yderligere 5 min.
- Smag suppen til med salt og peber.
- Server suppen toppet med rosiner, kokosflager, chiliflager, koriander og limebåde.
Når du bruger kokosolie, som du gør i mange opskrifter, bruger du så generelt en smagsneutral eller ikke? 🙂
Jeg bruger faktisk begge dele – jeg skifter lidt imellem dem. Det er ikke altid eg syntes kokossmagen passer til retten og så bruger jeg de neutrale. Men tit bruger jeg den almindelige med smag altså. Men det er jo en individuel smagspræferance, så brug hvad du bedst kan li 😉
[…] Mulligatawny suppe var et smagfuldt måltid og den tykke konsistens gjorde de 300 g rimelig mættende, men det […]
uhm, jeg lavede denne suppe forleden (med lidt mindre maengde af de forskellige krydderier) og det blev SAA laekkert at jeg slet ikke kan vente med at lave den igen. OG det bedste af det hele var at mine boern lappede den i sig (3 og 6 aar). Min soen paa 3 spiste 4 portioner!
(jeg supplerede med nogle grove suppenudler til boernene)
Det er vist den bedste suppe jeg nogensinde har smagt. Wauw ??
Jeg kan kun give dig ret Luise! 😉
Hej Maria.
Jeg tænker at jeg vil lave denne suppe, som ‘skrub af’ suppe til min 30 års.
Er den fryse egnet?
Venlig hilsen
Sussie
Det var da en glimrende idé til en skrub af suppe 😉
Jo jeg vil bestemt mene den er fryseegnet.
Ellers kan du sagtens lave den et par dage i forvejen og blot opbevare den i køleskabet 😉
Rigtig god fornøjelse og tillykke med de 30 år !!