Pandekager, Pizza & After Eight – 3 opskrifter fra Velsmagende Vegansk & Vegetarisk + en fødselsdags bog rabat

velsmagende-vegansk-vegetarisk

Idag er det min fødselsdag – hurra !!!
– Så i aften fylder jeg min stue med de sødeste damer og forkæler dem med masser af mad, vin og gin og tonics!

Men du skal da også have et stykke af kagen, så at sige, derfor deler jeg idag 3 opskrifter fra min nye bog Velsmagende Vegansk & Vegetarisk og giver dig samtidig en fødselsdagsrabat på bogen, hvis du bliver fristet til at få flere af de gode opskrifter og give dig inspiration til at lave masser lækker mad.

Velsmagende Vegansk & Vetetarisk er til både til dig, der allerede er veganer eller vegetar, til dig der gerne vil blive det, men også til dig, der blot ønsker at spise mindre kød og få inspiration til de dage hvor maden skal være uden kød.

Alle opskrifter i bogen er glutenfrie og du finder opskrifter på både morgenmad, frokost, snacks, aftensmad, gæstemad, desserter og en håndfuld gode basic opskrifter.
Normal prisen på bogen er 250 kr + porto, men fordi det er min fødselsdag kan du til og med imorgen bestille bogen hjem til 200 kr (+ porto. Send mig en mail til vanloseblues@gmail.com med teksten BOGBESTILLING og din adresse i, så sender jeg fluks betalingsoplysningerne til dig.

Men nu til opskrifterne, pandekager, pizza og after eight is. Enjoy!

4

Blåbarpandekager
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Pandekager til morgenmad er en dejlig weekendluksus, og disse har små dekorative blåbær i.
Forfatter:
Opskrifts type: Morgenmad
Antal personer: 12 stk.
Ingredienser
  • 4 dl mandelmælk eller cashewmælk
  • 3,5 dl boghvedemel
  • 1 lille banan
  • 2 spsk. mandelsmør eller andet nøddesmør
  • ¼ tsk. flagesalt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g frosne blåbær
  • kokosolie til stegning
Fremgangsmåde
  1. Mos bananen sammen med nøddesmørret og rør det sammen med mandelmælken.
  2. Rør boghvedemelet sammen med salt og bagepulver og tilsæt det lidt ad gangen til den våde masse.
  3. Når dejen er jævn og uden klumper røres de frosne blåbær i.
  4. Varm en pande op til medium/lav varme. Tilsæt en lille smule kokosolie og brug ca. 2 spsk. dej til hver pandekage.
  5. Bag pandekagerne 3-4 minutter inden de vendes og giv dem ca. 1 min på den anden side.

pizza-velsmagende-vegansk-og-vegetarisk
Pizza på quinoabund
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Alle elsker pizza, ikke? Denne er med glutenfri bund, og hvor jeg – som jeg altid gør – har listet lidt grøntsager ind. Det giver bunden en fin grøn farve. Hvis man synes, det bliver for helseagtigt, så kan det selvfølgelig undlades. Men giv det en chance, det er en skøn måde at få flere grøntsager ind i kosten på.
Forfatter:
Opskrifts type: pizza
Antal personer: 2 personer
Ingredienser
  • Bund
  • 3 dl quinoa udblødt i vand natten over
  • 100 g frisk spinat
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1-1,5 dl vand
  • Pizzasauce
  • 2 -3 dl tomatsauce, hjemmelavet eller købt
  • Fyld
  • 1 aubergine, i tynde skiver
  • 1 rød peberfrugt, i tynde skiver
  • 250 g champignon, i skiver
  • 1 tsk. oregano
  • Revet vegansk ost
  • Rucola og cashewdressing til servering
Fremgangsmåde
  1. Hæld udblødningsvandet fra quinoaen og skyl den grundigt.
  2. Kom den i en blender sammen med alle de øvrige ingredienser.
  3. Start med 1 dl vand.
  4. Blend det helt jævnt og cremet – er dejen meget tyk, tilsættes der yderligere ½ dl vand.
  5. Tænd for ovnen på 200 grader og læg bagepapir på en bageplade.
  6. Smør dejen ud på bagepapiret med en dejskraber.
  7. Sæt pladen i ovnen og bag bunden i 15 min.
  8. Vend bunden og bag den i yderligere 10 min.
  9. Fordel tomatsaucen på bunden og toppingen ovenpå.
  10. Sæt pizzaen tilbage i ovnen og bag den i yderligere 10 min.
  11. Skær pizzaen ud og top den med rucola og cashewdressing.
  12. Servér evt. en salat til.

69
After Eight
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Den kendte dessertchokolade i en is-version lavet af cashewnødder og avokado, det til sammen giver en ultra lækker og cremet is – MUMS!
Forfatter:
Opskrifts type: Dessert
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 150 g cashewnødder, udblødt i min. 4 timer
  • 1 moden avokado
  • 1 banan
  • 4 spsk. fint hakket mynte, gerne af sorten cool mint
  • 1 spsk. kokosolie, smeltet
  • 2 spsk. kakaonibs eller fint hakket mørk chokolade
Fremgangsmåde
  1. Hæld vandet fra de udblødte cashewnødder, skyl dem og kom dem i en blender sammen med de øvrige ingredienser, undtaget kakaonibs, til konsistensen er helt jævn og cremet.
  2. Rør kakaonibsene i og kom blandingen i en beholder med låg og frys den i mindst 4 timer inden servering.
  3. Tag isen op 20 min. før servering.
  4. Form isen til kugler og anret dem i 4 skåle.
  5. Pynt evt. med friske mynteblade og lidt ekstra kakaonibs.