Pasta med pesto – en hverdags klassiker, som jeg gætter på, står på manges middagsbord i løbet af en uge.
Men lad mig lige introducere dig til en ny udgave, hvor pastaen enten helt eller delvis er erstattet af squash og pestoen er lavet af gulerødder.
Risky business vil nogen måske mene.
Men jeg lover dig at squashetti med gulerodspesto, lun aubergine og sprøde kikærter er godt!
Som i rigtig godt!
Squashetti med gulerodspesto, lun aubergine og sprøde kikærter
Som du sikkert allerede har bemærket, elsker jeg at grøntsagsficere klassiske retter.
Du behøver altså ikke gnaske dig igennem bjergevis af grønne salater, for at komme op på de anbefalede 600 g grønt og frugt hverdag.
Ved små enkelte tilføjelser og justeringer, kan du spise de retter du elsker og holder af, og samtidig øge dit indtag af grøntsager.
Squashetti med gulerodspesto, lun aubergine og sprøde kikærter er retten hvor du booster dit grøntsagsindtag koloenormt, men stadig får følesen af lækker comfort food.
Her skifter vi pastaen ud med squash – selvom det bare en 50/50 løsning du vælger, og får du stadig øget grøntsagsmængden betydeligt.
Og når pestoen og toppingen så ovenikøbet også er lavet af grøntsager.
Ja, så får du næsten dækket hele dagsbehovet for grøntsager, med blot et måltid.
Også et måltid så lækkert som pasta med pesto …
Der er sguda genialt, har jeg ikke ret?
Skal vi grøntsagsficere?
At få spist nok grøntsager i en travl hverdag, kan være en udfordring for os alle.
Derfor kan de skjulte grøntsager være en genial måde at banket indtaget op, helt uden af gå på kompromis med hverken smag eller tilfredsstillelse.
Få mere inspiration til hvordan det kan gøre, lige her:
Broccoliboller
Auberginepizza
Broccolicheese tops
Lad mig da også lige høre hvad du syntes om opskriften…
Hvis du laver opskriften, så lad mig da lige høre hvad du syntes om den i kommentarfeltet, ikke?
Del den endelig også på Instagram og tag mig @vanloseblues og brug #vanloseblues, så jeg ikke går glip af dem.
Jeg vil elske, at se din kreation af min opskrift!
- 3 squash*
- 1 aubergine
- 240 g udblødte og kogte kikærter*
- 1-2 dl gulerodspesto
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. stødt spidskommen
- Olivenolie
- Salt og peber
- Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
- Skær auberginen i tern vend dem med lidt olivenolie og salt og peber og fordel dem på den ene halvdel af bagepladen.
- Vend kikærter med olivenolie, krydderier, salt og peber og fordel dem på den anden halvdel af bagepladen.
- Sæt pladen i ovnen og bag det i 20-25 min.
- Brug en juliennestrimler eller spiralizer til at lave squashen til squashetti. Gem den kernede midte til en dressing eller din smoothie.
- Vend squashettien med gulerodspesto, fordel den i 2 skåle og top med bagt aubergine og sprøde kikærter.
'erstat evt. halvdelen eller alt squash med din favoritpasta
Kære inspirerende kvinde. Jeg er ny udi i vegansk (er faktisk pescetar – håber ikke, det skiller os ad). Undskyld, hvis jeg er blind, men: Er squash-pastaen rå og kold (eller er den på en eller anden måde behandlet: kogt, bagt, opvarmet…?) “Rå og kold” lyder som en vinterdag, men jeg spørger helt fordomsfrit <3
Selvfølgelig skiller det os ikke ad 😉
Jeg bruger squashen rå, men hvis du foretrækker den dampet eller stegt, så gør du naturligvis bare det 😉