// SPONSORERET //
Dampet, kogt og stegt – der er gang i både gryde, kasserolle og pande til dagens lækre menu.
Boghvedepandekager med fyld af spinat og svampe hertil en frisk og sprød quinoasalat med de utrolig smukke bolchebeder.
Altsammen tilberedt i den nye serie af kvalitetprdukter fra eXperience by Tefal – nu er det slut med pandekager der sætter sig fast på panden, quinoa der brænder på og udkogt broccoli og du kan vinde dit helt eget sæt.
Lækkert og funktionelt køkkengrej giver som bekendt gastronomisk arbejdsglæde, og nu lancerer Tefal ny stilfuld køkkentøjsserie, som gør det endnu nemmere at tilberede alle typer af madretter til perfektion. Innovative teknologier er integreret i produktdesignet og mindsker simpelthen risikoen for at ødelægge maden under tilberedningen.
Med den nye, komplette køkkentøjsserie fra Tefal behøver du ikke længere frygte for hverken tørstegt mad eller klumper i saucen. eXperience by Tefal en ny generation af køkkentøj, som forener funktion og intelligent design og dermed giver de bedste forudsætninger for gode madoplevelser og resultater i køkkenet hver gang.
eXperience by Tefal-serien består af seks uundværlige kvalitetsprodukter: stegepande, wokpande, sauterpande, kasserolle, gryde og dampgryde. Hvert produkt i serien er specialudviklet og -designet med dets brug for øje, så uanset om ingredienserne skal simre, sauteres, brunes eller jævnes, så sikrer køkkengrejet de bedste forudsætninger for et perfekt resultat. Alle pander forsynet med et særligt Heat Control system, der gør, at panderne slukker, når temperaturen når op på 230 grader. Således mindskes risikoen for, at maden brænder på eller blive ødelagt. Gryderne og kasserollen har en perfekt og jævn varmefordeling pga. kombinationen af rustfrit stål og aluminium. Alle 6 produkter kan bruges på alle typer af varmekilder, inklusiv induktion.
- 4 dl boghvedemel
- 3 spsk. chiafrø + 9 spsk. vand
- 8 dl vand
- 400 g frisk spinat
- 250 g svampe, fx, kajserhatte, i skiver
- 2 rødløg, i skiver
- 1 spsk. frisk timian
- salt og peber
- Rør chiafrø og vand sammen og lad det trække i 10 min.
- Sigt boghvedemelet ned i en skål.
- Tilsæt salt, peber og chiablandingen.
- Tilsæt vandet og det sammen til en jævn dej.
- Tildæk skålen og lad den trække i 30 min.
- Varm en pande op til medium-høj varme og tilsæt lidt kokosolie.
- Hæld ½ dl. dej på panden og fordel dejen hurtigt.
- Når pandekagen er tør på oversiden, vendes den og steges 1 min på den anden side.
- I en anden sauterpande steges løg og svampe møre i let kokosolie og timian.
- Tilsæt spinaten, læg låg på panden og vent 1 min.
- Spinaten er nu fladet sammen og det hele vendes sammen.
- Fyld boghvedepandekagerne med spinat-svampe fyldet og server quinoasalaten til.
- 3 dl quinoa - ukogt
- 1 broccoli
- 300 g bolchebeder ( alm. rødbeder kan også bruges )
- 2 dl. ristede hasselnødder
- 1 spsk. frisk timian
- saft og fint revet skal fra 1 økologisk appelsin
- 1-2 spsk. olivenolie
- salt og peber
- Skyl quinoaen grundigt igennem en si.
- Kom det i en kaserolle sammen med 6 dl vand og 1 tsk. flagesalt.
- Bring det i kog og lad det simre i 15 min.
- Rør quinoa´en løs og luftig med en gaffel.
- Del broccolien i mindre buketter og kom dem i dampindsatsen.
- Kom lidt vand i bunden af gryden, sæt indsatsen i og læg låg på.
- Bring det i kog og damp broccolien i 2 minutter.
- Skræl bederne og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern.
- Hak hasselnødderne groft.
- Kom quinia, bolchebeder og broccoli i en skål og vend det med timian, olivenolie appelsinsaft og skal og pynt med hakkede hasselnødder.
Lækre pander og gryder man kan vinde. Har længe ønsket mig muligheden for at dampe min mad så hvis jeg bliver den heldige vinder vil jeg bla dampe lys fisk og masser af grøntsager.
Lækker præmie! Jeg ville dampe fisk ?
Ville blive SÅ glad hvis jeg blev den heldige? jeg ville elske at kunne dampe grøntsager til hele familien og således kunne bevare sprødheden og alle vitaminerne..
Lækker præmie, og lidt til ønskesedlen hvis jeg ikke vinder – jeg vil gerne dampe grøntsager 🙂
Åh, min sauterpande trænger kraftigt til en udskiftning – men udover det, så ville det være SÅ skønt med mulighed for at dampe vores mad. Grønsager er jo oplagt – de bevarer farven så smukt, når de dampes, så alene synet giver en lyst til at spise mere grønt. Men også fisk, ville det være skønt at kunne dampe.
Jeg ville elske at lave disse pandekager 🙂
Krydser fingre!
Jeg har the HOTS for dampede broccoli. Jeg ved ikke, hvad det er med mig og broccoli, men vi elsker hinanden! Så vil jeg hælde soya og sesamdressing på og spise dem med nudler og avanceret ost. Nej, jeg er (vist) ikke gravid. Mm. Der skal også salt på!
Åh jeg ville dampe grønsager og måske noget fisk. Det smager så lækkert.
Lækkert sæt! Jeg ville dampe fisk og grøntsager, stege en lækker omelet eller falafler, og bruge gryden til at koge dejlig grød i 🙂
Sådan et skøn sæt ønsker jeg mig – Det ville blive brugt flittigt hver dag til at afprøve de lækre opskrifter jeg finder på denne hjemmeside. Boghvedepandekagerne med fyld ville være 1. projekt.
Jeg mangler i den grad en sauterpande! Min yndlingsefterårsret i øjeblikket er boghvedenudler med svampe, savoykål fiskesovs og hoisinsovs (evt lidt ingefær, hvidløg og chili). I en sauterpande ville det blive helt perfekt!
Som altid et super inspirerende indlæg! Vi er en familie på 2 voksne, 1 dreng på 10 mdr. Og min bror. Og vi elsker at eksperimentere med mad. Fokus i øjeblikket er vegansk pga. IVD ? så der vil nok blive lavet lidt mere indisk, hvis vi vandt ?
Lækre gryder og pander! Jeg ville helt sikkert afprøve flere af dine lækre opskrifter og lære at bruge dampning mere i min madlavning.
Jeg ville stege aubergine med hvidløg, fisk chili salt og peber til de er smørbløde og lækkert karameliserede.. Mums..
Uhhhh dampindsatsen vil blive flittigt brugt til nænsom tilberedning af fisk og grøntsager. Super lækker præmie!
Vi får omelet hver morgen, og har ofret mange penge på pander, der skulle kunne holde … men nej, omeletterne begynder meget hurtigt at brænde på. Så jeg vil helt sikkert starte med at lave vores morgenomelet med spinat og gedeost!
Jeg ville uden tvivl begive mig ud i dampning af laks!
Jeg ville dampe broccoli i laaange baner 🙂
Jeg vil dampe en masse grøntsager
Jeg har for nylig været en tur i Kina, så jeg ville forsøge mig med dampning af baozi. Så bliver det spændende at se hvordan det ville gå :p
Jeg vil prøve at dampe fisk ??
Kunne virkeligt godt bruge et sæt nye gryder??
Jeg vil da VILDT gerne vinde sådan et Tefal eXperience sæt. Hvis jeg skulle være den heldige, ville jeg nok dampe enten grøntsager eller lækker hvidfisk. Men jeg ville helt klart også bruge sættet til at lave nogle af de mange lækre retter fra Vanløse Blues.
Jeg kunne virkelig godt trænge til en udskiftning af gryder og pander! Drømmer om at lave en lækker risotto med stegte kammuslinger
Jeg ville sådan ønske at jeg havde en sauterpande så jeg kan lave lækre pastaretter og gryderetter 🙂
Der er jo et væld af muligheder og det er svært at vælge! Jeg tror jeg ville dampe hvidkålsblade og bruge dem som plader i en lækker grøntsagslasagne fyldt med efterårsgrøntsager 😀
Jeg vil dampe en masse broccoli og blomkål, da jeg elsker det! Jeg tror også jeg vil få en masse fornøjelser af sættet, da jeg lige har truffet beslutningen om at blive vegetar, og kommer til at koge en masse bønner, linser og ærter.
Så det vil falde i god jord hos mig 🙂
Lækker præmie! Jeg spiser masser af fisk og grønt, så det ville jeg tilberede ?
Jeg ville lave langtidsbraiseret osso buco med kartoffelmos.
Andre dage ville jeg lynstege grønsager i wok’en.
Og så ville jeg smide de ældste af mine gryder ud! Nogle af dem er fra ’89, da jeg flyttede hjemmefra, så det er vist ikke for tidligt??
Jeg vil dampe masser af grøntsager, så de bevarer sprødheden og der ikke går forsamlingshusgrøntsager i den:-)
Kh Signe L
Jeg ville koge en vild Dahl, stege små tern af sød kartoffel og dampe en håndfuld blomkål i blandede farver. ?
Jeg ville stege lidt spidskål på panden og dampe lidt spinat og koge lidt røde linser ~ mums lidt efterårslækkerier ????
Jeg ville stege mine falafler og dampe nogle grøntsager – ville være så lækker en gave at vinde!
Jeg vil lave en lækker wok til min søde kæreste i vores nye hus 🙂
Vi vil stege en masse lækre bøffer og lave en masse dejlige supper og gryderetter! Vores nuværende pander ødelægger vores bøffer, fordi de er blevet så dårlige og har været i opvaskeren for mange gange 🙁
Jeg er så træt af, at mine pandekager ALTID brænder på, fordi min pande har set bedre dage!! Så mit første projekt ville være bananpandekager, og til aftensmad ville jeg lave dampede grøntsager en masse med din lækre tahin-dressing til! 🙂
Lækkert sæt – jeg ville nok lave din mullygawnyyyyy suppe, som den hedder herhjemme nu efter vi har lavet den mere linse grød agtig, mon ikke den kunne laves i gryden og så ville jeg nok også kaste mig ud i at dampe fisk og grønt.
Jeg vil dampe lækre grøntsager, mmmh det smager godt 🙂
Jeg er nybagt veganer med kun 3 måneder på bagen. Så det ville falde på et tørt sted. Eksperimenterer nemlig meget i køkkenet nu. Og der er mange gryn/bønner/linser, der skal koges og mange grøntsager, der skal dampes og sauteres 🙂
Og hvor ville det være skønt med et ‘jomfrusær’, der aldrig har set skyggen af et stykke kød ❤️
Lige nu er det jeg har allermest lyst til at koge, risengrød.. Eller pærevælling!!! Oldschool ftw!
Da jeg er vild med alt godt fra havet, ville jeg forsøge mig med dampede blåmuslinger – derudover har jeg altid drømt om at prøve at lave den skotske ret haggis, som skal koges i 4 timer 😀
Jeg ville dampe en masse lækre grøntsager og fisk ??? #godtkøkkenudstyr #detenesterigtige #jatak
Lækker opskrift og lækkert sæt man kan vinde! Jeg vil helt klart dampe grøntsager hvis jeg vinder, broccoli er en klar favorit!
Min kæreste og jeg er gået lidt kolde på aftenasmaden som vi før i tiden nød at lave sammen i køkkenet. Dette hænger muligvis sammen med, at vores gryder og pander efterhånden er godt slidte og dermed sætter begrænsninger for, hvad vi laver af mad. Det vil være så dejligt, hvis vi kunne få vores madglæde tilbage og bruge tid i køkkenet på at lave skønne retter. Det kunne fx være at lave lækre gryderetter her i den holde vintertid?
Jeg skal snart til at dampe frugt og grønt til alverdens afskygninger af grød og mos til min lille baby-pige. Til den store datter vil jeg lave pandekager:)
Jeg ville få min kæreste til at kreere hans smækre lækre pandekager til os!
Jeg ville stege et par lækre falafler med rødbede-ingefær efter den opskrift du la op for et par uger siden 🙂
Og måske prøve at dampe græskar som kan bruges til græskarpaj, i stedet for at bage de i ovnen.
Jeg har lige bagt boghvedepandekager til aften, som led under at jeg kun har en dårlig, gammel pande -så hvis jeg vinder vil jeg helt klart prøve opskriften en gang til! ?
Hvor fedt med damp indsats. Har jeg tit tænkt på, men aldrig fået gjort noget ved. Synes ofte magert fisk som torsk bliver klart bedre når dampet – sammen med lækkert grønt ??
Jeg ville dampe hokkaido ? Og ellers vil jeg koge quinoa og bønnepasta og stege tofu ?
Jeg ville elske at lave galettes og få lidt pariserstemning og hygge ind i vintermånederne?
Jeg er ekspert i at overophede mine pander, således at både maden og panderne bliver pænt udfordret og nærmest ødelagt. Så det ville være helt ideelt for mig at vinde denne fantastiske serie, hvor panden automatisk slukker:-) Jeg vil dampe fisk og masse af grøntsager, så de bevare al sin sprødhed, saft og kraft:-)
Jeg vil dampe en masse lækre grøntsager 🙂
Jeg flytter hjemmefra om en måned, så sådan noget lækkert grej ville være en drøm! Jeg ville bl.a. dampe fisk og grøntsager, stege lækre små pandekager og koge havregrød til de kolde morgener 🙂
Jeg vil elske at have noget lækkert køkkengrej allerede fra starten af, når jeg om forhåbentlig ikke så længe flytter hjemmefra. Hvilke retter, de skal bruges til, ved jeg endnu ikke, men der skal i hvert fald eksperimenteres, når nu forældrene ikke skal bestemme 😉
Hvis jeg vandt….
Jeg vil da helt klart gå igang med din sidste nye opskrift med boghvedepandekager
….det gør jeg nu under alle omstændigheder ☺
Fantastisk – og super brugbar konkurrence ?? Hvad skal jeg så dampe – alt!!
Hej.
Mit navn er Emma og jeg elsker at lave mad og ikke mindst spise mad. Jeg er netop flyttet i ny lejlighed hvor køkkenet ikke er meget større end det man finder i en campingvogn. Jeg har to kogeplader, en lille ovn hvor jeg kan bage to boller ad gangen og et køleskab, der er mindre end barskabet på et hotel. Men… det holder mig ikke tilbage og alle de dage hvor der er tid og overskud er der gang i det lille køkken, og bare fordi noget er småt betyder det ikke, at det ikke er godt! Dog kunne jeg godt trænge til et par nye gryder da de gamle (billige fra Ikea) er ved at have udtjent sin levetid.
Jeg er vild med din blog og lever efter det samme grøntsagsprincip. Jeg er bare vild med de sprøde!
Øj, lækkert grej! Det ville fint kunne anvendes til at dampe græskar i – jeg er en kæmpe græskar-elsker og denne sæson har jeg fået brugt det til ALT!
Jeg ville lave en masse lækker wok-mad!
Dampe fisk og dumplings..?
Det er lige, hvad jeg har brug for! Jeg ville stege hjemmelavet falafler og dampe grøntsager til <3
Det ville jeg gerne vinde ?? det ville være en udsøgt forneøjelse at prøve i mit nye køkken, som er færdigt om en uges tid ????❤️??
Hold da op hvor smart!! Det køkkengrej vil jeg da gerne have fingre i!! Jeg skulle dampe en masse grøntsager, kål, broccoli osv., men jeg leger også lidt med tanken om at dampe noget frugt. Altså, hvorfor ikke? 😉
Lækkert med dampinsats, å er det slut med broccoli der brænder på når man glemmer det på komfuret;) men mon ikke den skulle invies hjemme hos mig med noget lækker laks.
Skulle jeg blive den heldige, vil jeg kaste mig ud i opskriften på de sunde, grønne pandekager!
Jeg kunne godt tænke mig at dampe nogle flere grøntsager, og så lave dem til en pure af en art. Måske græskar, rødbede, selleri eller lignende 🙂
Jeg er ikke den bedste i et køkken, men vil lave en gang pandekager til min familie 🙂
Jeg er lige for tiden pjattet med at putte græskar i alt.. Det ville være oplagt at lave en gang risotto i sautepanden. Man kunne dampe græskar, blende det til en fløjsblød masse, og vende det i risottoen, i stedet for fløde. Risottoen får den smukkeste farve og lækreste smag af græskar!❤
Det ville være helt perfekt at vinde, da jeg længe har tænkt på at købe mig en dampgryde og en sauterpande, da netop disse to redskaber gør tilberedningen af grøntsager så meget nemmere, så jeg krydser virkelig fingre for at vinde! 🙂
ej en lækker giveaway! jeg ville nok generelt bruge sætter til at tilberede en helvedes masse grøntsager, uhmm!
Ih spændende ? tak for deltagelse. jamen min kæreste og jeg bor i en lille ungdomsbolig. Vi har ingen ovn men to kogeplader. dog en lille kombi ovn som faktisk ikke kan det den skal men som mikroovn fungere den perfekt ! MEN vi ville bestemt bruge serien til at lave noget lækkert sundt og spændende mad som ikke kun laver på en pande og en lille prut gryde ? jeg krydser for at vi er de heldige så jeg kan forkæle med god mad ? tak for en fed blog
Jeg vil lave en hvidvinsdampet ørred med en ratatouille af masservis af friske grøntsager!
Uha, alt! Er lige flyttet i hus med min mand og vores to grønne troldunger på 2 og 4. Her er induktionskomfur…så da vi har brugt gamle gryder/pander før har vi pludselig intet til, og genbrugen har ikke været ret behjælpelig? Ville starte med at dampe broccoli, og bønner fra haven? Og så stege deller af bla sød kartoffel og kikærter?
Uh kunne vi godt bruge herhjemme – og vil starte med glutenfri pandekager 🙂
Jeg ville uden tvivl flittigt bruge dampindsatsen til at dampe grøntsager i, særligt broccoli! 🙂
Min yngste søn er lige startet på julemærkehjem og vi skal igang med at ændre vores kost,så det bliver nemmere for ham at spise maden,han er rigtig glad for fisk,så det ville jeg gerne prøve at dampe og kunne håbe grøntsagerne røg nemmere ned når de er lækre sprøde.
Krydser fingre
Jeg ville dampe et lækkert stykke torsk og spise det til en varm, cremet suppe! Haps!
Jeg ville dampe noget laks, der skal fisk på menuen, men nogle grove grøntsager .
Skkke en lækker præmie? Jeg ville som det første helt sikkert dampe noget lækkert fisk! Pølsefingrene er helt sikkert krydset ????
Sikke en lækker præmie – den kunne jeg virkelig godt tænke mig at vinde❤. Mine gryder er nogen brugte, jeg har fået for seks år siden, de er ikke ret meget værd længere!
Jeg lavede for cirka tre år siden mad sammen med en studie-veninde, som valgte at dampe kartoflerne i stedet for at koge dem, som man jo ofte gør. Hold op, hvor smagte det godt – det vil jeg helt sikkert lave, hvis jeg er så heldig at vinde ? og de boghvedepandekager, de lyder godt nok også lækre ?
Lækker præmie 🙂 Jeg vil dampe fisk og grøntsager hvis jeg vinder.
Jeg vil dampe grøntsager og en fisk engang imellem
Jeg har aldrig ejet en sauterpande, så jeg kaster et lod i puljen. Jeg har haft sindssygt meget lyst til pandekager på det seneste, så selvom det ikke er stor kokkekunst, så ville det være mit første projekt 🙂
Super præmie ? Og super lækker mad du laver – Meget inspirerende! Pandekagerne vil jeg rigtig lave inden så længe og ellers vil jeg rigtig gerne have mange flere og forskellige grøntager ind i min mad og det ville jeg bruge præmien til. Noget med butternut squash og linser og bønner, som der ikke tidligere har været så meget af i mit køkken. ? God weekend. Mvh. Line
Dejlig præmie, den vil jeg vildt gerne vinde;-) Det er det vildeste pandekagevejr i øjeblikket, og det jeg allerførst vil lave;-)
Kogt dampet torsk uhm
Jeg vil dampe grønne bønner, som efterfølgende vendes i olie eddike dressing og drysses med persille og ristede, hakkede hasselnødder
Jeg vil gerne stege ungernes boghvede-banan-kanel pandekager. Mums 🙂
Med lækkert nyt køkkengrej håber jeg, at kan kaste mig ud i opskrifter fra min nye grødkogebog. En hel vinter fyldt med grød og risotto ville være lykken!
Wau flotte sager?Jeg vil dampe grøntsager og fisk, ville være fantastisk.
Lækkert grej! Jeg vil stege en dosa og håbe på, at panden gør underværker. Jeg har nemlig trods gentagne forsøg stadig problemer med at få stegt en perfekt og ikke mindst hel dosa. Ellers vil jeg dampe grøntsager – bl.a. til fyld i dosaen 🙂
Lækker lækker konkurrence
Jeg vil elske at dampe fisk og lækre grøntsager
Lækker konkurrence ?.
Jeg ville elske at dampe lækre grønsager og lave stegte ris ?
Jeg vil helt klart dampe og det skulle være fisk. Syntes ikke jeg spiser nok fisk og går altid kold i den samme fremgangsmåde (stege dem) da vi ikke har damp funktionen med gryder/pander.
Blomkål! Mit yndlingskål 🙂
Jeg ville lave de lækreste dampede koreanske bao med marineret tofu, jordnødder, hoisin sauce og koriander, som skulle spises sammen med den kimchi jeg lige har sat over.
Skønneste præmie! Vil meget gerne igang med de dampede grøntsager, så det vil jeg lave masser af;) kunne være godt med lidt mere grønt til mig, og jeg krydser fingre her;)
I hvor lækkert, jeg ville gå i gang med dampede grøntsager, det er simpelthen så lækkert. 🙂