Butternutsquash mac n´cheese med kokosbacon

Butternutsquash mac n´cheese med kokosbacon

Hvad er mere comfort food agtig på en langsom søndag, end en pasta med en ultra cremet sauce og knasende sprød bacon?

Med en sauce lavet af græskar, bacon lavet af kokos og en proteinrig og glutenfri pasta lavet af linser.
Denne butternutsquash mac n´cheese med kokosbacon lyder måske alt for sundt, men tro mig – det her er så lækkert og opfylder alle krav til comfort food!

Butternutsquash mac n´cheese med kokosbaconButternutsquash mac n´cheese med kokosbacon

Butternutsquash mac n´cheese med kokosbacon

Tænk at det er muligt at lave en sauce, så super lækker og cremet, og smager så freaking godt, at du har lyst til at slikke skålen ren, af et græskar?
Og knasende sprød bacon af kokos? – utroligt ikke?

Jeg har set og hørt om kokosbacon mange gange, men smagte det for første gang i sommers, da jeg arbejde som konsulent på Katrine Tuborgh næste kogebog.

Er du gal hvor smager det godt!
Jeg tror, jeg tømte hele skålen oven på min salat!
Hvis du aldrig har smagt det før, så har du virkelig noget til gode her.

Den knasende kokosbacon er det perfekte drys ovenpå græskarsaucen, men også oven på en salat eller bare som snack, jeg har ihverfald svært ved at holde fingerene fra dem …

Pasta basta

Hvornår er det lige pasta en dårlig idé?
Aldrig, vel?

Når du har slikket skålen ren for denne lækre sag her, kan du kaste dig over en af andre lækre pasta retter, næste gang du får lyst til pasta.
Og det ved vi jo godt er snart, ikke?

One Pot linsepasta med tomat og basilikum
Vegansk og glutenfri pastafad 
Bønnepasta med spicy gulerodssauce, broccoli og pinjekerner

Butternutsquash mac n´cheese med kokosbacon

Butternutsquash mac n´cheese med kokosbacon
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Comfort food
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 250 g linsepasta
  • SAUCE:
  • 1 butternutsquash, i grove tern
  • 1 løg, grofthakket
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 4-5 dl grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. gærflager
  • 2 spsk. tahin
  • ½ tsk. muskatnød, fint revet
  • ½ tsk. salvie
  • salt og peber
  • kokosolie
  • KOKOSBACON:
  • 60 ml tamari
  • 1 spsk. kokos- el. ahornsirup
  • ½ tsk. røget salt
  • 1 tsk. røget paprika
  • 2 dl. kokosflager
  • kokosolie
Fremgangsmåde
  1. Varm en gryde op til medium varme, smelt kokosolien og steg løget heri i 5 min.
  2. Tilsæt hvidløg og steg 1 min. under omrøring.
  3. Tilsæt græskar ternene ved det med løgene og hæld grøntsagsbouillon ved så det dækker.
  4. Brig det i kog og lad det simre i 25-30 min, til græskaret er helt mørt.
  5. Kog pastaen efter anvisning på pakken.
  6. Rør tamari, salt, sirup og røget paprika sammen i en skål.
  7. Tilsæt kokosflager og vend den med marianden så alt bliver dækket.
  8. Tænd ovnen på 225 grader og smør en bradepande med kokosolie.
  9. Spred kokosflagerne ud på bradepanden og sæt den i ovnen.
  10. Bag kokosflagerne til de er gyldne og sprøde, ca. 10 min. Men vend rundt i dem undervejs og hold skarpt øje med dem, de brænder super nemt på.
  11. Blend butternutsquashen helt jævn og cremet, enten i en blender eller med en stavblender.
  12. Tilsæt tahin, gærflager og muskatnød og blend igen.
  13. Smag saucen til med salt og peber.
  14. Vend den kogte pasta med saucen, anret den i skåle og drys med kokosbacon.

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem