Hvad er mere comfort food agtig på en langsom søndag, end en pasta med en ultra cremet sauce og knasende sprød bacon?
Med en sauce lavet af græskar, bacon lavet af kokos og en proteinrig og glutenfri pasta lavet af linser.
Denne butternutsquash mac n´cheese med kokosbacon lyder måske alt for sundt, men tro mig – det her er så lækkert og opfylder alle krav til comfort food!
Butternutsquash mac n´cheese med kokosbacon
Tænk at det er muligt at lave en sauce, så super lækker og cremet, og smager så freaking godt, at du har lyst til at slikke skålen ren, af et græskar?
Og knasende sprød bacon af kokos? – utroligt ikke?
Jeg har set og hørt om kokosbacon mange gange, men smagte det for første gang i sommers, da jeg arbejde som konsulent på Katrine Tuborgh næste kogebog.
Er du gal hvor smager det godt!
Jeg tror, jeg tømte hele skålen oven på min salat!
Hvis du aldrig har smagt det før, så har du virkelig noget til gode her.
Den knasende kokosbacon er det perfekte drys ovenpå græskarsaucen, men også oven på en salat eller bare som snack, jeg har ihverfald svært ved at holde fingerene fra dem …
Pasta basta
Hvornår er det lige pasta en dårlig idé?
Aldrig, vel?
Når du har slikket skålen ren for denne lækre sag her, kan du kaste dig over en af andre lækre pasta retter, næste gang du får lyst til pasta.
Og det ved vi jo godt er snart, ikke?
One Pot linsepasta med tomat og basilikum
Vegansk og glutenfri pastafad
Bønnepasta med spicy gulerodssauce, broccoli og pinjekerner
- 250 g linsepasta
- SAUCE:
- 1 butternutsquash, i grove tern
- 1 løg, grofthakket
- 2 fed hvidløg, fint revet
- 4-5 dl grøntsagsbouillon
- 2 spsk. gærflager
- 2 spsk. tahin
- ½ tsk. muskatnød, fint revet
- ½ tsk. salvie
- salt og peber
- kokosolie
- KOKOSBACON:
- 60 ml tamari
- 1 spsk. kokos- el. ahornsirup
- ½ tsk. røget salt
- 1 tsk. røget paprika
- 2 dl. kokosflager
- kokosolie
- Varm en gryde op til medium varme, smelt kokosolien og steg løget heri i 5 min.
- Tilsæt hvidløg og steg 1 min. under omrøring.
- Tilsæt græskar ternene ved det med løgene og hæld grøntsagsbouillon ved så det dækker.
- Brig det i kog og lad det simre i 25-30 min, til græskaret er helt mørt.
- Kog pastaen efter anvisning på pakken.
- Rør tamari, salt, sirup og røget paprika sammen i en skål.
- Tilsæt kokosflager og vend den med marianden så alt bliver dækket.
- Tænd ovnen på 225 grader og smør en bradepande med kokosolie.
- Spred kokosflagerne ud på bradepanden og sæt den i ovnen.
- Bag kokosflagerne til de er gyldne og sprøde, ca. 10 min. Men vend rundt i dem undervejs og hold skarpt øje med dem, de brænder super nemt på.
- Blend butternutsquashen helt jævn og cremet, enten i en blender eller med en stavblender.
- Tilsæt tahin, gærflager og muskatnød og blend igen.
- Smag saucen til med salt og peber.
- Vend den kogte pasta med saucen, anret den i skåle og drys med kokosbacon.
Det lyder rigtig lækkert og som et godt mælkefrit alternativ 😀
Blender du butternut squashen med bouillonen eller hælder du den fra først?
Saucen er også rigtig lækker som dressing til en salat med squash-spegetitti, rød quinoa, granatæblekerner og soyaristede mandler.
Eller som dip til kernekænkbrød og grøntsagsstænger. Eller i en sandwich med tofu!
AJ hvor lyder det bare helt vildt lækkert! Jeg er pjattet med butternutsquash og har faktisk lige postet en glutenfri opskrift på lasagne med den fine græskar på min egen blog nouw.com/joluxe (som også kan laves vegetarisk)
Jeg skal helt sikkert prøve denne her ret på en kold og grå dag – tak for inspiration og flotte billeder!
Ser lækkert ud. Hvor køber du kokos- og gærflager? Synes jeg har prøvet alle steder efterhånden – også på nettet, men så har de kun en af tingene…
Kokosflager køber jeg i fx. føtex men Netto har dem også tit på spot – du skal kigge efter dem fra Urtekram.
Gærflager køber jeg i Helsekosten.
Når jeg ikke kan tåle tamari, da jeg reagerer på soja som var det gluten, som jeg heller ikke tåler.
Hvad vil jeg kunne erstatte det med?
Det forstår jeg vist ikke helt – du tåler altså ikke tamari, også selvom det er glutenfrit?
Gærflager… kan man udelade det eller undlade det helt?
Hvad gør det godt for?
Ja jeg er helt blank og vil gerne prøve opskriften, men jeg bor på landet, er i tidspres og kommer ikke i nærheden af et sted hvor jeg ville kunne få det. (Nope, vi har ikke en helsekost indenfor 35kms omkreds og jeg skal ikke lige den vej imorgen + ingen bil)…
Såååå har du et tip eller skal jeg finde på noget andet til aftensmad imorgen 🙂
Tak for en ellers fed blog som jeg efterhånden har fulgt en rum tid.
Gærflagerne giver en ostelignede smag samt giver en cremet konsistens, men du kan sagtens undlade det 😉
Awesome! Tak 🙂
Og tak for den lynhurtige hjælp.
Der bliver lavet madplan til ugen mens familen er ude af døren (og jeg har et hul til det) så du er virkelig en lifesaver!! 😀
Gah og der skulle jo selvfølgelig stå kan man erstatte det eller undlade det helt. Undskyld.
Denne ret er total fryderen – mums det smager godt. Man skulle tro det var en total syndig ret med den cremede smag:-))
Vi er så enige her Anne 😉
Har lige lavet den ret og den smager simpelthen VILDT godt, jeg sad og tænkte det smager for usundt , man må knibe sig selv i armen, jeg er kæmpe fan af denne ret, og den der bacon på kokosflager er for vild. Tusind tak?
Ja den tricker ens hjerne ikke?
Kokosbacon ER for vildt 😉
har du nogen idé om hvor lang tid kokosbacon kan holde sig?
Det holder dig ret længe i en lukket beholder, men tro mig – du når at spise det længe inden det når at blive for gammelt 😉
Det her er en virkelig lækker opskrift, jeg gik og manglede virkelig en rigtig “comfort” aftensmad og den levede op til alle forventninger. Jeg serverede den med soyamandler i en karry, gurkemeje og cayennepeber – blanding, som gav retten en dejlig varme og et ekstra pift. Kan totalt anbefale den her ret til nogen der er ny til plantebaseret kost eller bare er nysgerrig, den er super lækker!
Hvor bliver jeg bare helt igennem glad for dine begejstrende ord!
Tusind tak 😉
Og jeg vil give dig helt ret, den her ER bare piv lækker !!! 😉