Dobbeltbagte søde kartofler & blomkål cous-cous

Dobbeltbagte søde kartofler & blomkål cous-cous

Idag har jeg hele 3 gode nyheder, faktisk 4!
Skal vi ikke bare se at komme igang?

Lad os starte fra en ende af: i dag er det International Veganer og madfestivalen Vegan Vikings  kick startes, det betyder at jeg skal ud og spise en pokkers masse lækker vegansk mad rundt omkring i København. Men sådan en dag skal jo også komme dig til gode og det leder mig frem til de 2 næste gode nyheder. Idag får du endnu en opskrift fra Velsmagende Vegansk & Vegetarisk og samtidig en rabat på 50 kr hvis du bestiller bogen idag – men kun idag!

full_cover_vvv_080716

Fordi det altså i dag er International Veganer dag giver jeg en rabat på 50 kr når du bestiller et eksemplar af min nye bog: Velsmagende Vegansk & Vegetarisk. Bogen er til både til dig, der allerede er veganer eller vegetar, til dig der gerne vil blive det, men også til dig, der blot ønsker at spise mindre kød og få inspiration til de dage hvor maden skal være uden kød.

Alle opskrifter i bogen er glutenfrie og du finder opskrifter på både morgenmad, frokost, snacks, aftensmad, gæstemad, desserter og en håndfuld gode basic opskrifter.
Normal prisen på bogen er 250 kr + porto, men idag og kun idag, kan du bestille bogen hjem til 200 kr (+ porto.)

Send mig en mail til vanloseblues@gmail.com med teksten BOGBESTILLING og din adresse i, så sender jeg fluks betalingsoplysningerne til dig.

Hvis du er nygerrig efter hvad madfestivalen Vegan Vikings går ud på, så læs mit indlæg om alle de gode veganske steder du kan spise på, med super gode rabatter, hvis blot du tjekker ind med Yelp app´en.

Læs mere her: GUIDE TIL VEGANSK MAD I KØBENHAVN 

guide-til-vegansk-mad-i-kbh_001

Opskriften jeg vil dele med dig fra Velsmagende Vegansk & Vegetarisk er en af mine favoritter.
De søde kartofler bages af 2 omgange – det givet et sprødt og karamelliseret kartoffelskind, og smager noget nært himmelsk! Til kartoflerne serveres der en sprød og frisk blomkåls cous-cous og den gode klassiske tahin dressing.

Dobbeltbagte søde kartofler & blomkål cous-cous
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Marokkansk
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 8 mellemstore søde kartofler
  • Fyld:
  • 240 g kikærter, udblødte og kogte
  • 2 spsk. pinjekerner
  • 4 spsk. bredbladet persille, fint hakket
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. koriander
  • 8 bløde soltørrede tomater, i små tern
  • Finthakket persille og sesamfrø til pynt
  • Blomkålscouscous:
  • 1 blomkål, fint revet
  • 1 rødløg, fint hakket
  • kernerne fra 1 granatæble
  • 4 spsk. bredbladet persille, fint hakket
  • 1 spsk. citronsaft
  • ½ tsk. flagesalt
  • 2 spsk. pinjekerner
  • 2 spsk. sesamfrø
  • Dressing: Tahindressing
Fremgangsmåde
  1. Tænd for ovnen på 200 grader og læg bagepapir på en bageplade.
  2. Vask de søde kartofler grundigt, del dem på langs og sæt dem på bagepladen.
  3. Bag kartoflerne møre i ca. 45 min, alt efter hvor store de er.
  4. Lad kartoflerne køle ned så de er til at røre ved.
  5. Skrab med en ske kødet ud i en skål, men lad en lille smule sidde tilbage så kartoflerne holder faconen.
  6. På en tør varm pande, ristes pinjekerner og sesamfrø, til de er gyldne og begynder at dufte.
  7. Tag dem af varmen og stil dem til side.
  8. Vend alle ingredienserne til couscoussen sammen, anret det i en skål eller på et fad og fordel de ristede frø og kerner ovenpå.
  9. Sæt kartoflerne tilbage i ovnen og bag dem i 10 min. imens fyldet laves.
  10. Mos de søde kartofler helt ud med en ske og rør alle de øvrige ingredienser i og smag til med salt og peber.
  11. Fordel fyldet i de nu sprøde kartoffelskin, pynt dem med persille og sesamfrø og servér dem sammen med salaten og tahindressing.

 

GemGem

GemGem