Græskarkage med cashewfrosting og kandiserede græskarkerner

 graeskar-kage_00-5

Det eneste rigtige at gøre på denne kolde, våde og grå lørdag er at blive indenfor i sit blødeste tøj og fyre op for hyggen med en hjemmebagt kage.

Og hvad er mere efterårsagtig end at at bage en græskarkage proppet med med skønne krydderier?

graeskar-kage_00Alene bare duften, der spreder sig, som et varmt efterårstæppe i hele huset, er intet mindre end vidunderlig.

Ja og det er kagen selvfølgelig også.
Mega svampet og krydret på den absolut lækreste måde!

De kandiserede græskarkerner var noget jeg fandt på undervejs, og dem er jeg altså lige nødt til at sætte en lille advarsel på. De er nemlig farligt gode! Og jeg tænker at de også vil gøre sig godt som drys på en salat. Så langt nåede jeg slet ikke denne gang. Alle sammen blev nemlig spist inden de kunne nå derhen…

Imens du venter på kagen bliver bagt og duften gør dig utålmodig, så klik dig ind på Moodings.dk.
Den smukke bordskåner og runde fad har jeg lige klikket hjem derfra. Og Moodings.dk har virkelig så mange fine ting til hele hjemmet. Kig forbi – du kunne jo også blive inspireret til alle julegaverne, der snart skal købes.

graeskar-kage_00-4

Krydret og svampet græskarkage
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: kage, dessert
Antal personer: 8 stykker
Ingredienser
  • 2,5 dl græskarmos
  • 2 spsk. chiafrø
  • 6 spsk. coconut dream (kokos/rismælk)
  • 1 dl. kokosfibermel
  • 1 dl. ahornsirup
  • 2 spsk. kokosolie
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk. pumpkin pie spice
  • Frosting:
  • 2,5 dl cashewnødder, udblødt i min. 4 timer
  • saften fra 1 appelsin
  • 1 tsk. pumpkin pie spice
  • 1 spsk. ahornsirup
  • Kandiserede græskarkerner:
  • 1 dl. græskarkerner
  • 1 spsk. kokosolie
  • 2 spsk. ahornsirup
  • ½ tsk. pumpkin pie spice
  • Revet appelsin skal til pynt
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 175 grader og kom bagepapir i en 22 cm bageform.
  2. Rør chiafrøene sammen med mælken og lad det trække i 10 min.
  3. Smelt kokosolien i en gryde.
  4. Rør græskarmos sammen med kokosolie, ahornsirup, chiablandingen, krydderier, salt og bagepulver.
  5. Sigt kokosfibermelet i og lad dejen stå og samle sig i 10 min.
  6. Kom dejen i en 22 cm bageform og bag den i 30-35 min. eller til en tandstik kommer ren ud når du prikker i den.
  7. Tag forsigtigt kagen ud af formen og lad en afkøle på en bagerist.
  8. Kom alle ingredienser til frostingen i en blender eller foodprocessor og blend det helt let jævnt og cremet.
  9. Smag cremen til med vanileje, appelsinsaft og pumpkin pie spice.
  10. Varm en pande op til mediumvarme, smelt kokosolien og rist græskarkernerne heri indtil de begynder at poppe.
  11. Tilsæt ahornsiruo og pumpkin pie spice og vend det godt rundt.
  12. Spred de kandiserede græskarkerner ud på et stykke bagepapir og lad dem afkøle her.
  13. Fordel frostingen på kagen og pynt med appelsinskal og græskarkerner.